Indrefilet av rein med konjakksaus

Reinsdyrkjøtt er noe av det sunneste, mest eksklusive og smaksrike kjøttet vi har i Norge. Prøv denne fantastiske oppskriften med rein og konjakksaus. 

indrefilet av rein

Hva passer vel bedre til helgekosen enn en saftig indrefilet av rein? Reinsdyrkjøtt er noe av det sunneste, mest eksklusive og smaksrike kjøttet du finner. Her får du oppskriften på et smakfullt måltid til to.  

Ingredienser

2 Porsjoner: 

  • 300 g indrefilet av rein
  • 200 g sopp
  • 6 poteter
  • Smør og olje til steking

Saus

  • 50 g smør
  • 1 dl konjakk
  • 4 dl viltkraft
  • 2 dl fløte
  • 1 ss tyttebær, tinte eller ferske
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte 

  1. Forvarm stekeovnen til 70 °C med en ildfast form i. Krydre ­indrefileten godt med salt og pepper, og la ligge i ­rom­temperatur i 1 time før steking.
  2. Vask potetene godt, og kok dem til de er møre.
  3. Skjær kaldt smør i terninger og sett i kjøleskapet. Kok opp ­konjakk og viltkraft i en kjele og reduser til 1/3 under omrøring. Hell over fløte, smak til med salt og pepper og kok inn på middels varme til det tykner. Pisk inn smøret litt etter litt.
  4. Rens soppen og stek først i tørr panne, tilsett smør og smak til med salt og rikelig pepper.
  5. Varm pannen og ha i olje. Brun fileten på alle sider på høy varme. Ha over i en ildfast form og sett i stekeovnen på 70 °C i 5 min. La fileten hvile i 10 minutter før du serverer.

NB: Den ferdige sausen skiller seg om den varmes opp over 60 °C. Varm opp sausen rett før servering og ha i tyttebærne.

Oppskrift av: Mikkel Mathis Mikkelsen Eira