Bilde: Jon Marius Nilsson

Indrefilet av rein med konjakksaus

Reinsdyrkjøtt er noe av det sunneste, mest eksklusive og smaksrike kjøttet vi har i Norge. Prøv denne fantastiske oppskriften med rein og konjakksaus. 

Av: Malin Løchen, 2. november 2020

Sesongen for reinsdyr har startet og hva passer vel bedre til helgekosen, eller hvis du bare vil unne deg noe godt enn en saftig indrefilet av rein med fantastriskReinsdyrkjøtt er noe av det sunneste, mest eksklusive og smaksrike kjøttet vi har konjakk saus til. Her får du oppskriften på et smakfult måltid til to.  

Ingredienser

2 Porsjoner: 

  • 300 g indrefilet av rein
  • 200 g sopp
  • 6 poteter
  • Smør og olje til steking

Saus

  • 50 g smør
  • 1 dl konjakk
  • 4 dl viltkraft
  • 2 dl fløte
  • 1 ss tyttebær, tinte eller ferske
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte 

Forvarm stekeovnen til 70 °C med en ildfast form i. Krydre ­indrefileten godt med salt og pepper, og la ligge i ­rom­temperatur i 1 time før steking.

Vask potetene godt, og kok dem til de er møre.

Skjær kaldt smør i terninger og sett i kjøleskapet. Kok opp ­konjakk og viltkraft i en kjele og reduser til 1/3 under omrøring. Hell over fløte, smak til med salt og pepper og kok inn på middels varme til det tykner. Pisk inn smøret litt etter litt.

Rens soppen og stek først i tørr panne, tilsett smør og smak til med salt og rikelig pepper.

Varm pannen og ha i olje. Brun fileten på alle sider på høy varme. Ha over i en ildfast form og sett i stekeovnen på 70 °C i 5 min. La fileten hvile i 10 minutter før du serverer.

NB: Den ferdige sausen skiller seg om den varmes opp over 60 °C. Varm opp sausen rett før servering og ha i tyttebærne.


 

Oppskrift av: Mikkel Mathis Mikkelsen Eira

2. november 2020 Malin Løchen