Bilde: Getty Images

Lag kakepynt av blomstene i hagen

En rekke blomster kan spises og passer perfekt som vakker pynt på kaken. Vi viser deg hvordan du kandiserer blomster.

Alle elsker blomster i en eller annen form: i hagen, i hånda eller på bordet. Hva er ikke da bedre enn å også pynte kaken med ekte blomster fra egen hage?

Det finnes nemlig en rekke blomster som kan spises: roser, nellik, lavendel, ringblomst, geitrams, stemorsblomst, løvetann, blomkarse, agurkurt og kattost.

Er du usikker på hvilke blomster som er gifte og ikke, finner du en oversikt hos Giftsentralen her.

Slik kandiserer du blomster

Å kandisere blomster betyr at man trekker blomstene i sukker. Denne metoden er ypperlig hvis du vil ha litt ekstra pen og ikke minst unik pynt til kaken. Og det er slettes ikke vanskelig"

For å kandisere blomstene trenger du:

– spiselige blomster (kun blomsterhodet, ikke stilk osv)

– sukker

– eggehvite

Det er viktig å være helt sikker på at blomsten du velger kan spises. Ikke bruk blomster fra veigrøften eller fra butikk, ettersom de mest sannsynlig har vært sprøytet med sprøytemidler.

Slik går du frem:

1. Visp eggehviten med en gaffel. Du skal ikke vispe hviten helt stiv.

2. Dypp blomsten i eggehviten med en gaffel eller bruk pensel. La overflødig eggehvite renne av blomsten.

3. Dypp blomsten i sukker og rist av overflødig sukker.

4. La blomstene tørke på bakepapir i 24 til 48 timer. Tørketiden kommer an på tykkelsen til blomstene. Snu dem gjerne en eller to ganger under tørkeperioden.

5. Når blomstene har tørket oppbevares de i en tett boks med matpapir imellom. Ikke vent for med å bruke blomstene. Husk også på å vær varsom med dem, de kan være skjøre!

Stemorsblomster passer perfekt til å kandiseres. Foto: Getty Images

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

27. mai 2016
Mer om Mat

Slik skjærer du avokado

Å skjære avokado er som å sykle. Når du først har lært deg dette geniale trikset, glemmer du det aldri.

VIDEO: Slik skjærer du løk

Denne teknikken for å hakke løk er genial, effektiv og rask!

Du har åpnet isbitposen helt feil i alle år!

Nå kan du endelig slutte å irritere deg over at isbitene flyr i alle mulige retninger.

Dette er den ideelle oljen til steking

Hvilke typer matolje egner seg egentlig best til steking - og er det egentlig så ille å steke i smør? Få 5 råd om sunn og sikker steking

Nå er honning godkjent som hostemedisin

Helsedirektoratet har oppgradert honning fra å være et gammelt kjerringråd til å offisielt være en god kur mot hoste.

Enkel og rask oppskrift på smakfull ingefærshot

En ingefærshots inneholder en masse fine ingredienser som styrker immunforsvaret ditt. Vi gir deg den perfekte oppskrift på ingefærshots med eple.

Slik baker du  gode rundstykker

Her får du enkel oppskrift på hjemmebakte rundstykker, og 10 tips til hele bakeprosessen: Elting, heving, pensling og mye mer. 

Annonsørinnhold

Slik får du mer energi!

6 smarte tips som garantert funker.

Derfor bør du spise mer belgfrukter

Belgfrukter gjør at blodsukkeret stiger saktere, i tillegg inneholder de lite fett og er svært næringsrike.

Slik koker du perfekte bløtkokte egg

Det er mange meninger om hva som er et perfekt bløtkokt egg, men svaret får du her.

12 urter du kan dyrke hele året - kun med vann!

Grønne planter uten grønne fingre? Joda, det er mulig. Disse 12 urtene krever minimalt med stell, tid og næring.

Vill, villere, vafler

Lyst til å gjøre noe spennende ut av vaffelrøra? Her er 10 gode ideer til forskjellige vaffelvarianter du kan prøve deg på.

Derfor smaker usunn mat så godt

Har du lurt på hvorfor usunn mat smaker så godt? Det har en helt naturlig forklaring.

4 gode grunner til at du bør spise mer sjokolade

Gode nyheter til alle sjokoladeelskere! Flere studier viser faktisk også at mørk sjokolade er bra for helsen din.

Slik fryser du brødskiver – og bevarer smak og konsistens

Joda, det er mulig å holde brødet ferskt, selv om du fryser det. Bare du kan denne teknikken.