Jon Marius Nilsson
Jon Marius Nilsson

Reinsdyrgryte med sopp og fløte

Høst og vinter betyr tid for gode gryter vi kan varme oss på. Prøv denne med reinsdyr! 

Av: , 28. oktober 2020

Reinsdyrkjøtt er noe av det sunneste, mest eksklusive og smaksrike kjøttet vi har i Norge. Så hva passer vel bedre enn å lage en god gryte med reinsdyr i vintermørket. Dette blir garantert en favoritt hos både store og små. 

Ingredienser

  • 600 g grytekjøtt av reinsdyr (skavet stek eller finnbiff)
  • 2 løk
  • 200 g skogsopp
  • 1 gulrot
  • 50 g sellerirot
  • 2 ss olje til steking
  • 4 dl fløte
  • 4 dl vann
  • 2 hele einerbær
  • 1 g pepper
  • 1 g salt
  • 2 dl lettpisket fløte
  • 2 ss finhakket persille

Fremgangsmåte:

Grønnsaker, sopp og kjøtt deles i små gaffelbiter og brunes godt i en jerngryte.

Ha på fløte, vann og krydder, og kok opp. La gryten småkoke uten lokk i ca. 45 ­minutter.

Rett før servering visper du inn lettpisket fløte og persille.

Server med kokte poteter eller potetpuré.

 

Oppskrift av: Rune Pal 

28. oktober 2020