Slik fryser du brødskiver – og bevarer smak og konsistens

Mat

Joda, det er mulig å holde brødet ferskt, selv om du fryser det. Bare du kan denne teknikken. 

Med dette tipset kan du fryse brød OG bevare smaken!
Med dette tipset kan du fryse brød OG bevare smaken! Bilde: iStock

Å fryse ned brød er ikke noen ny oppfinnelse. Men de fleste av oss som har spist en opptint skive har opplevd å sette tennene i noe halvtørre, smakløse greier med hard skorpe.

For mange av brødets egenskaper tåler ikke så godt fryse- og tineprosessen, og det går ut over smaken og matopplevelsen. Det kan bli seigt, tørt, misfarget og smuldrete – altså ikke akkurat det du ønsker at et brød skal være.

Men med dette trikset skal du se at brødet holder seg langt mer smakfullt, i hele 6 måneder etter nedfrysning!

Frys ned brødet riktig

Les også:

Trapp - slik tar du vare på tretrappa

Trappa er huset smykke. Ta vare på tretrappa med godt vedlikehold.

1. Bruk ferskt brød Det første budet her at brødet du fryser ned bør være helt ferskt. Hvis du vil fryse ned ferdig oppskårne skiver, bør du skjære opp brødet så fort som mulig, og senest 24 timer etter at brødet er bakt eller kjøpt.

2. Frys brødet før du pakker det inn Legg så de nyskårne brødskivene på en plate eller tallerken, og sett dem rett i fryseren uten å dekke til. Brødskivene bevarer bedre sine egenskaper når de fryser i ”friluft”. La dem stå i fryseren til de er gjennomfrosne.

3. Pakk inn brødskivene i lufttett emballasje Deretter tar du de frosne brødskivene ut av fryseren og legger dem over i lufttette bokser eller poser. Du bør helst bruke fryseposer, for da kan du klemme all luften ut av posene før du lukker dem. Dette vil bidra til at brødskivene beholder ferskheten. Legg så fryseposene (eller boksen) tilbake i fryseren, og så har du fine frossenferske brødskiver klare til neste gang behovet melder seg.

Og slik tiner du opp brødet igjen

Les også:

Så ofte bør du skifte håndklær

Hvor ofte skifter du egentlig håndkle ditt? Sannsynligvis ikke ofte nok, mener rengjøringsekspert.

1. Ta ut ønsket antall brødskiver av fryseren Du begynner selvsagt med å ta ut så mange brødskiver du trenger. Hvis du ikke tar alle skivene og tømmer posen, er det viktig at du klemmer luften ut igjen av brødposen før du lukker den og legger tilbake i fryseren.

2. Tin brødet i romtemperatur Det neste steget er kanskje noen av det enkleste mattipset du noen gang kommer til å lese – for nå skal du bare la brødet ligge å tine på kjøkkenbordet eller hvor du vil ha det. Det kan lønne seg å legge brødskivene ved siden av hverandre, siden overlappende brødskiver kan forsinke prosessen. Skivene bør være fine, ferske og tempererte etter et par små timer.

3. Eller tin brødet i ovnen eller brødrister Hvis du er skrubbsulten eller av andre grunner ikke har tid til å vente på at brødet tiner i romtemperatur, kan er det selvfølgelig også en mulighet å tine det i ovnen eller i brødristeren.

God appetitt! 

1. desember 2017
Mer om Mat

Slik skjærer du avokado

Mat Å skjære avokado er som å sykle. Når du først har lært deg dette geniale trikset, glemmer du det aldri.

VIDEO: Slik skjærer du løk

Mat Denne teknikken for å hakke løk er genial, effektiv og rask!

Du har åpnet isbitposen helt feil i alle år!

Mat Nå kan du endelig slutte å irritere deg over at isbitene flyr i alle mulige retninger.

Dette er den ideelle oljen til steking

Mat Hvilke typer matolje egner seg egentlig best til steking - og er det egentlig så ille å steke i smør? Få 5 råd om sunn og sikker steking

Nå er honning godkjent som hostemedisin

Mat Helsedirektoratet har oppgradert honning fra å være et gammelt kjerringråd til å offisielt være en god kur mot hoste.

10 utrolige kaker for gutter (og tøffe jenter)

Mat Har du eventyrlystne barn som fortjener en kake utenom det vanlige? Da MÅ du se disse 10 elleville kakene.

Enkel og rask oppskrift på smakfull ingefærshot

Mat En ingefærshots inneholder en masse fine ingredienser som styrker immunforsvaret ditt. Vi gir deg den perfekte oppskrift på ingefærshots med eple.

Slik baker du  gode rundstykker

Mat Her får du enkel oppskrift på hjemmebakte rundstykker, og 10 tips til hele bakeprosessen: Elting, heving, pensling og mye mer.

Annonsørinnhold

Slik får du mer energi!

Mat 6 smarte tips som garantert funker.

Derfor bør du spise mer belgfrukter

Mat Belgfrukter gjør at blodsukkeret stiger saktere, i tillegg inneholder de lite fett og er svært næringsrike.

Slik lager du brente mandler (søte og salte)

Mat Her får du to enkle oppskrifter på både søte og salte brente mandler. Perfekt julesnacks!

Slik koker du perfekte bløtkokte egg

Mat Det er mange meninger om hva som er et perfekt bløtkokt egg, men svaret får du her.

12 urter du kan dyrke hele året - kun med vann!

Mat Grønne planter uten grønne fingre? Joda, det er mulig. Disse 12 urtene krever minimalt med stell, tid og næring. 

Vill, villere, vafler

Mat Lyst til å gjøre noe spennende ut av vaffelrøra? Her er 10 gode ideer til forskjellige vaffelvarianter du kan prøve deg på.

Derfor smaker usunn mat så godt

Mat Har du lurt på hvorfor usunn mat smaker så godt? Det har en helt naturlig forklaring.