Bilde: Mats

Rødbetpai med parmaskinke og brie

Hvem kan motstå en nybakt pai? Prøv denne varianten med rødbetter, parmaskinke og brie - Perfekt til helgekosen! 


Hvem kan motstå pai? Pai kan fylles med akkurat hva du vil og det finnes nesten er variant til hver en smak. Vil du prøve noe nytt er denne oppskriften fra Parma perfekt, den er fylt med deilig rødbetter, prosciutto de Parma og brie. Den vil garantert bli en hitt på middagsbordet!

Ingredienser

  • 1 ferdig paibunn (eller lag selv)
  • 4 egg
  • 2 dl fløte
  • 1 ferdigkokt rødbete
  • Salt og pepper
  • 4 skiver Prosciutto di Parma
  • 150-200 g brie eller Camembert med litt sort pepper

Fremgangsmåte

  1. Smør en paiform og dekk den med paibunn. Stek bunnen i ovnen på 180 grader i ca. 5 minutter.
  2. Kjør sammen egg, fløte, rødbete, salt og pepper med en stavmikser. 
  3. Ha rødbetfyllet i paiformen. Legg i skivene med Prosciutto di Parma og biter av osten.
  4. Stek paien i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter til fyllet er fast.

Tips: Server gjerne paien med en grønn salat og nybakt brød!

11. mai 2020