Det er lett å lage en klimavennlig burger.
Det er lett å lage en klimavennlig burger. Bilde: Knorr

Slik lager du en klimavennlig burger

Du kan fint fortsette å spise dine favorittretter, samtidig som du passer på klimaet. Det handler bare om å bruke de riktige ingrediensene. Her får du oppskriften på en knallgod burger, som både er god på smaken og samvittigheten. 

Hvis du er en av de som elsker å sette tenna i en god burger, men synes det er litt kjipt med forbruket ditt på oksekjøtt, har vi den perfekte oppskriften til deg: klimavennlig burger med deilig bearnaise-mayo. 

Knorr har utviklet en rekke alternativ og klimavennlige retter på noen av nordmennene favorittretter, som vi deler med deg over 4 uker- Vi har tidligere delt oppskriften på lasagne, og nå har turen kommet til burgeren. 

Få oppskriften her.

Oppskrift på klimavennlig burger med bearnaise majones

Til 4 porsjoner 

Dette skal du bruke

Burger: 

 • 1 boks kikerter (400g) eller 250g tørkede kikerter, satt til bløt og kokte 
 • 1 stk Knorr Grønnsaksbuljong terning, smuldret 
 • 1 liten løk 
 • 1 fedd hvitløk, presset 
 • 4 spsk. mel 
 • 1 spsk. rasp 

Ingredienser til steking: 

 • 3 spsk. olivenolje 
 • 1 dl. rasp 

Bearnaise-mayonnaise 

 • 1 pose Knorr Bearnaisesaus
 • 6 spsk. mayonnaise 

Tilbehør til burger

 • Burgerbrød 
 • Tomat 
 • Salat 
 • Agurk 
 • Rødløk 
 • Ovnsbakte potetbåter eller pommes frites

Slik gjør du: 

 1. Hell vannet fra kikertene og mix ingrediensene til burgeren i en foodprosessor, i en blender eller med en stavmixer inntil det er en fast og jevn farse. 
 2. Putt litt olje på hendene og del farsen i fire. Rull og trykk flat til en burger på en tallerken med rasp. Snu burgeren slik at det kommer jevnt med rasp på begge sidene. 
 3. Varm litt olje i en stekepanne og stek burgerne i ca 3-4 minutter på hver side inntil de har en sprø skorpe. 
 4. Når burgerne steker blander du sammen en pose med Knorr Bearnaisesaus sammen med majonese, slik at du får en bearnaise-majones. 
 5. Når burgeren er stekt og bearnaise majonesen er rørt sammen, mangler du kun å bygge burgeren din. Putt litt majones på burgerbrødet, topp med salat, burger, tomat, agurk og rødløk. Server med varme potetbåter eller pommes frites. Bruk resterende bearnaise-majones som dipp. 

 

2. oktober 2019
Mer om Kjøkken

Kanelboller med mandelfyll

Disse deilige kanelbollene er perfekte til deg elsker boller. Og når du først har prøvd disse mandelfylte kanelbollene, blir du ganratert hekta.

Squashvafler med laksemousse

Elsker du vafler og vil du aller helst spise det til morgen, middag og kvelds? Med denne sunde og fantastisk gode oppskrifte kan du nyte vafler på en...

9 grep til å fornye kjøkkenet

Du trenger ikke å kjøpe en helt nytt kjøkken for å realisere drømmen om fornyelse. Her er 9 tips til kjøkkenoppussing som ikke krever at du tømmer...

Løk - hva er forskjellen på rødløk, salatløk, sjalottløk og gul...

Hvilken løk bruker vi når vi lager mat og hva vokser i hagen? Bli kjent med rødløk, salatløk, gul løk og vårløk.

Oppskrift: Slik lager du klimavennlig dansk smørrebrød

Du kan enkelt lage “lækre” klimavennlige smørrebrød som er en favoritt for mange og som imponerer gjestene. Her får du to oppskrifter fra Knorr på...

Derfor skal du ALLTID ta et bilde av komfyren din før du reiser

Med dette smarte trikser kan du lett slippe å uroe deg når du er på ferie.

Fargerik forrett med reker, mango og avokado

Noen ingredienser passer perfekt sammen. Slik er det med reker, mango og avokado. Prøv den eksotiske varianten av en rekesalat i en versjon som appellerer til alle smakssansen. 

Hvordan fjerner man lettest etiketter fra glass?

Synes du også det er vanskelig å få av etiketter og det klistrete limet fra gamle syltetøyglass? Vi viser deg den letteste løsningen her.

Slik får du ryddig og stilfullt kjøkken

Med enkle grep kan du gjøre kjøkkenet ditt lettere å rydde, og langt mer elegant.

Vakker kjøkkenserie fokuserer på bæredyktighet

Den nye intuitive kjøkkenserien fra Electrolux skal hjelper deg med matlagingen og skal redusere både matsvinn og energiforbruk. Aldri før har det vært så enkelt å lage mat til perfeksjon mens vi fokuserer på bærekraftighet på kjøkkenet.

Klimadebatten har påvirket nordmenns matvaner

1 av 6 i Norge mener at deres personlige valg av matvarer påvirker miljøet, og at mindre kjøtt og matsvinn er de mest effektive tiltakene for å redusere...

Slik holder du støpejern rent

Visste du at du kan ha støpejernspannen hele livet hvis du renser dem riktig? Les disse rådene, så kan du fremover passe godt på pannene.

Få ut flis med dette smarte trikset

Auda, flis i fingeren! Det kan være vanskelig å fjerne, men her er et smart triks du kan prøve neste gang - nemlig olje!

Stefan reddet kjøkkenbenken med en gulvflis

Kjøkkenbenken ble stygt forbrent av en varm kjele. Men se så kul den ble med en innfelt gulvflis istedet!

Slik lager du en klimavennlig lasagne

Uansett om vi har ambisjoner om å kutte ned på kjøtt bruken, kan det være en utfordring å tenke kreativt når man skal handle inn til middag. derfor har...