Bruk restene i grønnsaksskuffen.
Bruk restene i grønnsaksskuffen. Bilde: Knorr

Slik lager du en klimavennlig lasagne

Uansett om vi har ambisjoner om å kutte ned på kjøtt bruken, kan det være en utfordring å tenke kreativt når man skal handle inn til middag. derfor har Knorr utviklet en lett og god oppskrift på en klimavennlig lasagne. Få den her.

Vil du også gjerne bidra til å passe på jorden og vår alles fremtid? ⅓ av alle drivhusgassene som slipper ut på verdensbasis, stammer fra det vi spiser. Derfor gir det fint mening av vi tenker over hva det er vi putter i munnen. 

Imidlertid er hverdagen hektisk for mange, og det kan være vanskelig å få tid til å eksperimentere med nye retter, som alle i familien liker. Men det trenger faktisk ikke å være så vanskelig å spise mer klimabevisst. Med små, enkle endringer i familiens kost kan du være med på å gjøre en forskjell for miljøet. 

Knorr har utviklet flere oppskrifter og tips, som gjør det lett å erstatte kjøttet med klimavennlige alternativer i dine favorittretter - og i tillegg få brukt opp restene i grønnsaksskuffen. 

I de neste 4 ukene deler vi oppskrifter med deg som vi håper at kan hjelpe deg å komme i gang med en ny klimavennlig livsstil. 

Vi starter med denne oppskriften på en utrolig god, klimavennlig lasagne. 

Oppskrift: Klimavennlig lasagne 

Til 4 porsjoner 

Dette trenger du:

 • 1 pakke Knorr Lasagne Dinner Kit 
 • 250g røde tørre linser, satt i vann. Hvis du ikke ønsker en helt kjøttfri lasagne kan du halvdelen av de røde linsene erstattes med 200g (en halv pakke) kjøttdeig/karbonadedeig. 
 • 1 løk, finhakket 
 • 3 never med hakkede, revne eller blandede grønnsaker, f.eks gulrøtter, champignon, squash, eller det du har i grønnsaksskuffen 
 • 1 pose revet mozzarella 
 • 2 spsk. olivenolje 
 • 3 dl. melk 
 • 6 dl. kaldt vann 

Tilbehør: 

Salat. Hakk grønnkål til en salat og bland med gresskarkjerner og en eddikdressing. 

Slik gjør du: 

 1. Tenn ovnen på 180°C varmluft. 
 2. Varm oljen i en gryte og surr løken til de er gylne. 
 3. Tilsett grønnsakene, linser, Knorr lasagne sauce mix, melk og vann. Rør godt og la sausen simre til linsen er myke. 
 4. Smør en ildfast form med olje og putt litt av sausen i bunnen av fatet. Dekk deretter sausen med lasagneplater. Fortsett med å legge lagvis sause og plater til du ikke har mere. Husk! Det øverste laget skal være sauce. 
 5. Topp lasagnen med revet mozzarella. 
 6. Putt lasagnen i ovnen i 25-30 minutter. La lasagnen stå  5 minutter til avkjøling før servering. 
 7. Hakk grønnkål og putt i en stor skål. Topp salaten med gresskarkjerner og en eddikdressing. 

… Velbekomme!    

30. september 2019
Mer om Kjøkken

Kanelboller med mandelfyll

Disse deilige kanelbollene er perfekte til deg elsker boller. Og når du først har prøvd disse mandelfylte kanelbollene, blir du ganratert hekta.

Squashvafler med laksemousse

Elsker du vafler og vil du aller helst spise det til morgen, middag og kvelds? Med denne sunde og fantastisk gode oppskrifte kan du nyte vafler på en...

9 grep til å fornye kjøkkenet

Du trenger ikke å kjøpe en helt nytt kjøkken for å realisere drømmen om fornyelse. Her er 9 tips til kjøkkenoppussing som ikke krever at du tømmer...

Løk - hva er forskjellen på rødløk, salatløk, sjalottløk og gul...

Hvilken løk bruker vi når vi lager mat og hva vokser i hagen? Bli kjent med rødløk, salatløk, gul løk og vårløk.

Oppskrift: Slik lager du klimavennlig dansk smørrebrød

Du kan enkelt lage “lækre” klimavennlige smørrebrød som er en favoritt for mange og som imponerer gjestene. Her får du to oppskrifter fra Knorr på...

Derfor skal du ALLTID ta et bilde av komfyren din før du reiser

Med dette smarte trikser kan du lett slippe å uroe deg når du er på ferie.

Slik lager du en klimavennlig burger

Du kan fint fortsette å spise dine favorittretter, samtidig som du passer på klimaet. Det handler bare om å bruke de riktige ingrediensene. Her får du oppskriften på en knallgod burger, som både er god på smaken og samvittigheten. 

Fargerik forrett med reker, mango og avokado

Noen ingredienser passer perfekt sammen. Slik er det med reker, mango og avokado. Prøv den eksotiske varianten av en rekesalat i en versjon som appeller...

Hvordan fjerner man lettest etiketter fra glass?

Synes du også det er vanskelig å få av etiketter og det klistrete limet fra gamle syltetøyglass? Vi viser deg den letteste løsningen her.

Slik får du ryddig og stilfullt kjøkken

Med enkle grep kan du gjøre kjøkkenet ditt lettere å rydde, og langt mer elegant.    

Vakker kjøkkenserie fokuserer på bæredyktighet

Den nye intuitive kjøkkenserien fra Electrolux skal hjelper deg med matlagingen og skal redusere både matsvinn og energiforbruk. Aldri før har det vært...

Klimadebatten har påvirket nordmenns matvaner

1 av 6 i Norge mener at deres personlige valg av matvarer påvirker miljøet, og at mindre kjøtt og matsvinn er de mest effektive tiltakene for å redusere...

Slik holder du støpejern rent

Visste du at du kan ha støpejernspannen hele livet hvis du renser dem riktig? Les disse rådene, så kan du fremover passe godt på pannene.

Få ut flis med dette smarte trikset

Auda, flis i fingeren! Det kan være vanskelig å fjerne, men her er et smart triks du kan prøve neste gang - nemlig olje!

Stefan reddet kjøkkenbenken med en gulvflis

Kjøkkenbenken ble stygt forbrent av en varm kjele. Men se så kul den ble med en innfelt gulvflis istedet!