Bilde: Getty Images

10 problemer vi i rekkehus har

Er du lei av andres bråkete barn, small talk og null privatliv?

1. Nysgjerrige naboer

”Å, ble det ikke noe trening i dag?” Naboer som alltid skal kommentere på nye endringer, uansett hvor privat det er. Kommentere at hunden bare har vært ute to ganger i dag, eller ”Nå kommer det veldig mye røyk fra pipen deres, synes jeg.”

2. Ryddeplikt

Med mange naboer rundt er det vanlig å føle et ørlite press på at ting skal se ryddig og pent ut. Og da er det ekstra surt når naboen stirrer stygt fordi du har hatt et badekar stående i hagen i TO TIMER før du reiser på Lindum.

3. Andres bråkete barn

Det vil alltid være bråk på lekeplasser og i akebakker; det er greit. Men det er som regel ikke der barn oppholder seg. De skriker, løper, sykler, slår seg, hopper tau, hopper strikk og bråker gjerne rett utenfor huset ditt.

4. Må alltid matche i husfarger

Ville du heller hatt en gråtone på huset enn en kremfarge? Det er bare å glemme. ”Tenk så stygt det ville vært hvis husene våre hadde forskjellige farger,” sier de, mens du tenker at ingen bryr seg.

Foto: Getty Images

5. Må tåle andres irriterende vaner

Vi har tidligere skrevet om de mest vanlige nabokranglene, og de kommer som regel av at folk er forskjellige. Kvinne (50) liker best å klippe plenen om morgenen. Mann (44) blir aldri ferdig med plattingen, og sager planker året rundt. Jente (17) klarer ikke høre på musikk i lavt volum.

6. Hva skulle vi gjort uten gardiner?

Gardiner er til for å skjule seg bak når det er dugnad, når man skifter, når man peller seg i nesen, når man danser på kjøkkenet og når man ikke vil se naboen danse på kjøkkenet en fredagskveld.

7. Litt bråk skal klages på

Merkelig at de som ikke tåler litt støy er alltid de som bor i tette borettslag og rekkehus. Hvis du ser på en god film med surround-anlegget på, får du garantert en facebookmelding med en høflig forespørsel om du vær så snill kan skru ned lyden – ”vi hører knapt vår egen TV :)"

8. Herre- eller damebesøk må bortforklares

Selv om du i utgangspunktet ikke har gjort noe galt, får du alltid en trang til å forklare ”nei, du, det var bare en kompis som var på besøk. Har ikke sett han på lenge så han ble rett og slett hele natta, ja, haha, sånn går det.”

Foto: Getty Images

9. Small talk 

Ligner på punkt 1, men small talk krever at du er høflig i tillegg. "Og ellers da?" Når du egentlig bare vil fort og smertefritt komme deg på jobb, men blir nødt til å diskutere flyktningspolitikken klokken 7 om morgenen med naboen.

10. Hagen blir fellesområde med trampoline

Mange har kjøpt trampoline, innsett hva det innebærer og deretter fjernet den fordi hagen blir en lekeplass for hele nabolagets barn. Etterhvert kommer bekymringsmeldinger fra foreldre som krever at du kjøper sikkerhetsnett, stige og "du kan jo bare sette lås på den, da."

11. Privatlivet blir delt

Privatlivet til vegg i vegg-naboen blir ikke særlig privat når vekkerklokken ringer, sentrifugen på vaskemaskinen går, du hører hyrdestunden med partneren og energiske barn løper i trappene.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

6. januar 2016
Mer om Annet om boligen

Nå inntar villsvinene Norge

Forsker spår Norge kan få en bestand på 100.000 villsvin innen 25 år. 

Dette enkle trikset får deg til å falle i søvn

Det kan være frustrerende å ligge lys våken til langt på natt – særlig hvis du skal tidlig opp neste morgen. Men heldigvis finnes det råd! Et nytt...

Lim guide – velg den riktige limtypen

Universallim, kontaktlim, trelim, superlim, epoxylim… Lim finnes i mange forskjellige former og det er ikke alltid like lett å velge den riktige. Se...

Nå kan du bli kvitt skrotet ditt med mobilen

Glem avfallscontainere, sekker, egenlevering av søppel og tunge løft. Nå kan du bli kvitt skrotet ved å ta et bilde av det, og få noen til å kaste det for deg. 

6 ting ved kvinner menn ikke kan motstå

Mannehjernen er automatisk innstilt på å finne en kvinne som kan føre genene hans videre. Her er de seks tingene menn finner mest attraktivt med kvinner...

10 ting med vinteren alle foreldre kjenner til

Barn er herlige. Vinter er flott. Men sammen kan de to by på utfordringer vi foreldre bærer med oss resten av livet.

Trikset som lar deg finne riktig nøkkel

Lei av å aldri finne nøkkelen du trenger? Da skal du se dette enkle, men helt geniale trikset. 

Kan denne sprayen erstatte isskrapen?

Å skrape is av bilvinduer er tidkrevende, kjedelig og kaldt. Men denne sprayen kan spare deg for bryet.

Derfor MÅ du fjerne snøen fra bilen

Gidder du ikke koste bilen ren for snø? Da utsetter du deg selv og andre for fare - og førerkortet ditt kan ryke.

Nå får du vrakpant for campingvogna og bobilen

Fra nyttår ble vrakpantordningen utvidet - nå kan du blant annet få vrakpant for den gamle campingvogna eller bobilen. Men ikke alle vil ta i mot vraket ditt

Slik slipper du flatt bilbatteri i vinter

Bli flinkere til å vedlikeholde bilbatteriet og unngå å ikke få startet bilen i kulda.

1,7 millioner nordmenn har mistet NRKs FM-kanaler

Onsdag 20. september ble FM-båndet kuttet på Østlandet. Kommersielle kanaler vil fortsette å bruke FM frem til 13. desember, men etter desember er det...

20 geniale iPhone-triks

Vi blir overrasket hvis du kjenner til alle disse smarte iPhone-triksene. 

12 takrenner som er seg selv nok

Alle takrenner har samme funksjon. Men ikke alle takrenner har likt utseende. Disse 12 vannførerne tør å skille seg ut fra mengden.

Mistet telefonen i do? Da bør du gjøre dette!

Slik redder du din kjæreste eiendel fra druknedøden.