Getty Images
Getty Images

12 problemer katteeiere kjenner seg igjen i

Har du pus i hus? Da har du garantert stått overfor en eller flere av disse situasjonene, noen mer frustrerende enn andre.

1. Uventede gaver

Katten din kommer titt og ofte hjem med små trofeer, naturligvis i form av døde smådyr. Gleden er stor når pokalen ikke er helt død enda, men piper, blør og iler rundt på stuegulvet.

2. Alle møbler er kattemøbler

Uansett om du bruker en klikker, sprayflaske eller et høyt ”NEI!” – katten kvesser klørne akkurat der katten vil. 

3. Adrenalinkick

Små puser med for mye energi i kroppen får en gang i blant det man kaller "raptus" - gjerne klokken 3 på natten, og gjerne med tresko opp og ned trappen.

4. Innekatter

Katter som har levd hele livet innendørs kan være nysgjerrige på utgangsdøren, noe som gjør at huset ikke har hatt frisk luft på cirka 4 år.

5. Utekatter

Katter som har levd store deler av livet utendørs kan plutselig bestemme seg for å bli ute akkurat når det passer dem. Det er bra at de trives ute og sånn, men et lite signal om katten ikke er overkjørt hadde vært fint.

6. Røyting

Alle vet at du har katt. Det ser man nemlig på klærne dine. Hjemme ligger det minst 3 klesruller, og du har til og med en stående på jobben. Ikke at de egentlig hjelper særlig, men det føles bedre. 

Foto: Getty Images

7. Crazy Cat Lady

Selv om du ikke vrir hver eneste samtale inn på katten din (håper jeg?) har du fått - og svarer på - kallenavnet "Crazy Cat Lady." Egentlig tar du det som en kompliment, men det vil du aldri innrømme.

8. Turning og yoga

Tynnslitte nerver er en katteeiers yrkesskade. Katter skal nemlig helst vaske seg på toppen av trappen eller utforske livet på toppen av kjøleskapet, gjerne midt i en yogaøkt med sylskarp balanse.

9. Det enkle er ALLTID det beste

Har du investert i en deilig seng til det nye familiemedlemmet, kan vi garantere at plasten den kom i er mye mer interessant. Papp, plastikk, poser og garn er mye mer spennende for katten enn en myk seng eller økologisk katteleke - til alle katteeieres store frustrasjon.

10. Kos på egne premisser

Har du tid og lyst til å kose? Katten vil ikke. Har du ikke tid, mulighet eller lyst til å kose? Katten vil kose. 

11. Vond lek

Uansett hvor lett leken går, vil den som regel ende i kloring. Derfor får du ofte spørsmål om ”det går bra med deg, eller?” fordi du har lange, røde sår på armen.

12. Null privatliv

Tror du at du har koll på hvor katten din befinner seg? Glem det. Den står mellom bena dine når du lager mat, sniker seg inn på do etter deg og tar opp mer sengeplass enn en voksen mann.

Men vi kan ikke leve uten dem, kan vi?

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

29. desember 2015
Mer om Annet om boligen

Nå inntar villsvinene Norge

Forsker spår Norge kan få en bestand på 100.000 villsvin innen 25 år. 

Dette enkle trikset får deg til å falle i søvn

Det kan være frustrerende å ligge lys våken til langt på natt – særlig hvis du skal tidlig opp neste morgen. Men heldigvis finnes det råd! Et nytt...

Lim guide – velg den riktige limtypen

Universallim, kontaktlim, trelim, superlim, epoxylim… Lim finnes i mange forskjellige former og det er ikke alltid like lett å velge den riktige. Se...

Nå kan du bli kvitt skrotet ditt med mobilen

Glem avfallscontainere, sekker, egenlevering av søppel og tunge løft. Nå kan du bli kvitt skrotet ved å ta et bilde av det, og få noen til å kaste det for deg. 

6 ting ved kvinner menn ikke kan motstå

Mannehjernen er automatisk innstilt på å finne en kvinne som kan føre genene hans videre. Her er de seks tingene menn finner mest attraktivt med kvinner...

10 ting med vinteren alle foreldre kjenner til

Barn er herlige. Vinter er flott. Men sammen kan de to by på utfordringer vi foreldre bærer med oss resten av livet.

Trikset som lar deg finne riktig nøkkel

Lei av å aldri finne nøkkelen du trenger? Da skal du se dette enkle, men helt geniale trikset. 

Kan denne sprayen erstatte isskrapen?

Å skrape is av bilvinduer er tidkrevende, kjedelig og kaldt. Men denne sprayen kan spare deg for bryet.

Derfor MÅ du fjerne snøen fra bilen

Gidder du ikke koste bilen ren for snø? Da utsetter du deg selv og andre for fare - og førerkortet ditt kan ryke.

Nå får du vrakpant for campingvogna og bobilen

Fra nyttår ble vrakpantordningen utvidet - nå kan du blant annet få vrakpant for den gamle campingvogna eller bobilen. Men ikke alle vil ta i mot vraket ditt

Slik slipper du flatt bilbatteri i vinter

Bli flinkere til å vedlikeholde bilbatteriet og unngå å ikke få startet bilen i kulda.

1,7 millioner nordmenn har mistet NRKs FM-kanaler

Onsdag 20. september ble FM-båndet kuttet på Østlandet. Kommersielle kanaler vil fortsette å bruke FM frem til 13. desember, men etter desember er det...

20 geniale iPhone-triks

Vi blir overrasket hvis du kjenner til alle disse smarte iPhone-triksene. 

12 takrenner som er seg selv nok

Alle takrenner har samme funksjon. Men ikke alle takrenner har likt utseende. Disse 12 vannførerne tør å skille seg ut fra mengden.

Mistet telefonen i do? Da bør du gjøre dette!

Slik redder du din kjæreste eiendel fra druknedøden.