Kvinner, menn, attraktivt, tenner på
Menn har et naturlig instinkt som gjør at de liker kvinner i rød kjole. Bilde: Pixabay

6 ting ved kvinner menn ikke kan motstå

Mannehjernen er automatisk innstilt på å finne en kvinne som kan føre genene hans videre. Her er de seks tingene menn finner mest attraktivt med kvinner.

Vi mennesker er pattedyr. Og i likhet med dyr flest er forplantningsinstinktet dypt forankret i oss.

Dette fører i sin tur til at de fleste av oss - i en eller grad - driver en konstant og underbevisst søken etter en partner som kan føre genene våre videre. (Selv om det er lenge siden forfedrene våre klatret ned fra trærne.)

Og nå viser forskning nøyaktig hvilke kvinnelige egenskaper som tiltrekker menn fysisk.

Midge Wilson, professor i psykologi og kvinnestudier ved DePaul University i Chicago, har nemlig analysert og kartlagt det som kalles “biologisk programmering”, skriver Illustrert Vitenskap.

I praksis betyr det at hun har funnet ut at alle menn underbevisst vurderer “hvor egnet for reproduksjon” kvinnene de møter er.

Og her er de seks tingene menn er mest svake for hos det motsatte kjønn:

1. Smal midje og brede hofter

Menn foretrekker kvinner med en timeglassformet kropp. Faktisk viser en studie at menn foretrekker et forhold mellom midje og hofter på nøyaktig 7 til 10. Menn liker tydeligvis best kvinner hvor midjens omkrets er 70 prosent av omkretsen til hoftene. Mannens hjerne tolker dette som at kvinnen er egnet til å føde barn, og dermed som biologisk attraktiv.

2. Langt og sunt hår

Tysk forskning har videre dokumentert at kvinners hår spiller en stor rolle i om menn oppfatter dem som attraktive. Langt, tykt og sunt hår oppfattes som attraktivt fordi det signaliserer fysisk helse, ungdom og altså igjen evnen til å føde barn.

3. Lys stemme

En annen studie viser at kvinner med lyse stemmer oftere oppfattes som mer attraktive av menn. Den lyse stemmen signaliserer ungdom, og dermed oppfattes det som et tegn på helse og evnen til å føde barn. Å velge partner ut fra lyder er utbredt i de fleste deler av dyreverden, fra fugler til en lang rekke pattedyr, og ikke minst aper.

4. Hvite smil

Kvinner som smiler oppfattes av menn som tiltrekkende, og det blir bare sterkere hvis tennene er hvite, viser forskning fra University of British Columbia. Oppsiktsvekkende nok er det ikke slik at kvinner liker menn som smiler, snarere tvert imot. Kvinner mener at menn som viser få følelser, er sterkere og dermed mer attraktive.

5. Mindre sminke

En annen studie slår fast at mye sminke ikke øker menns vurdering av en kvinne som attraktiv, snarere tvert i mot. Disse studiene viste at menn i gjennomsnitt foretrekker kvinner med 40 prosent mindre sminke, når de blir presentert for bilder av samme kvinne med ulike grader av sminke.

6. Kvinner i rødt

Sist men ikke minst, så har fargen rød ekstremt stor effekt på hvordan menn oppfatter kvinner. En rød kjole, en rød bluse, et rødt tørkle - alt oppfattes ubevisst av mannehjernen som mer attraktivt, akkurat som det gjør hos mange andre dyr.

Rødt signaliserer paringslyst, brunst og seksualitet – og dette påvirker mannens underbevisste vurdering av kvinnens «reproduksjonsevner».

Kilde: Illustrert vitenskap

17. august 2018
Mer om Annet om boligen

Nå inntar villsvinene Norge

Forsker spår Norge kan få en bestand på 100.000 villsvin innen 25 år. 

Dette enkle trikset får deg til å falle i søvn

Det kan være frustrerende å ligge lys våken til langt på natt – særlig hvis du skal tidlig opp neste morgen. Men heldigvis finnes det råd! Et nytt...

Lim guide – velg den riktige limtypen

Universallim, kontaktlim, trelim, superlim, epoxylim… Lim finnes i mange forskjellige former og det er ikke alltid like lett å velge den riktige. Se...

Nå kan du bli kvitt skrotet ditt med mobilen

Glem avfallscontainere, sekker, egenlevering av søppel og tunge løft. Nå kan du bli kvitt skrotet ved å ta et bilde av det, og få noen til å kaste det for deg. 

10 ting med vinteren alle foreldre kjenner til

Barn er herlige. Vinter er flott. Men sammen kan de to by på utfordringer vi foreldre bærer med oss resten av livet.

Trikset som lar deg finne riktig nøkkel

Lei av å aldri finne nøkkelen du trenger? Da skal du se dette enkle, men helt geniale trikset.

Kan denne sprayen erstatte isskrapen?

Å skrape is av bilvinduer er tidkrevende, kjedelig og kaldt. Men denne sprayen kan spare deg for bryet. 

Derfor MÅ du fjerne snøen fra bilen

Gidder du ikke koste bilen ren for snø? Da utsetter du deg selv og andre for fare - og førerkortet ditt kan ryke.

Nå får du vrakpant for campingvogna og bobilen

Fra nyttår ble vrakpantordningen utvidet - nå kan du blant annet få vrakpant for den gamle campingvogna eller bobilen. Men ikke alle vil ta i mot vraket...

1,7 millioner nordmenn har mistet NRKs FM-kanaler

Onsdag 20. september ble FM-båndet kuttet på Østlandet. Kommersielle kanaler vil fortsette å bruke FM frem til 13. desember, men etter desember er det...

20 geniale iPhone-triks

Vi blir overrasket hvis du kjenner til alle disse smarte iPhone-triksene.

12 takrenner som er seg selv nok

Alle takrenner har samme funksjon. Men ikke alle takrenner har likt utseende. Disse 12 vannførerne tør å skille seg ut fra mengden. 

Mistet telefonen i do? Da bør du gjøre dette!

Slik redder du din kjæreste eiendel fra druknedøden.

Vinn store premier hver dag i vår julekalender

Vi i villas julekalender har premier verdt over 10.000 kr hver dag og en badestamp til 55.000 kr i hovedpremie! Bli med på førjulsgavedrysset du også!