Nå kan du bli kvitt skrotet ditt med mobilen

Annet om boligen

Glem avfallscontainere, sekker, egenlevering av søppel og tunge løft. Nå kan du bli kvitt skrotet ved å ta et bilde av det, og få noen til å kaste det for deg. 

Nå kan du bli kvitt skrotet ved å knipse et bilde med mobilen.
Nå kan du bli kvitt skrotet ved å knipse et bilde med mobilen. Bilde: iStockphoto

De fleste av oss har noe skrot liggende, som vi gjerne skulle kvittet oss med. Men så var det det å ha tid til å kvitte seg med det eller komme seg til avfallstasjonen, da.

I åresvis har  løsningen vært containere, sekker, egenlevering og tunge løft. Men nå har delingsøkonomien og moderne teknologi også inntatt avfallsbransjen - noe som vil gjøre det lettere for deg å bli kvitt skrotet i en travel hverdag. 

Tall fra Respons Analyse viser at 77 prosent av alle nordmenn ønsker å bruke kameraet på mobilen for å bli kvitt søppelet sitt.

Delingsøkonomi

Delingstjenester finnes i mange markeder og disse utfordrer de tradisjonelle næringene. Uber og Airbnb er kanskje de mest kjente tjenestene av disse, og lar folk kjøpe tjenester av hverandre på en enkel måte. 

Nå vil selskapet Convasti gjøre det samme med avfallsbransjen. De har nå lansert en løsning der du kaste og resirkulere søppel ved å ta et bilde med mobiltelefonen og finne noen nær deg som vil ta oppdraget.

Les også:

Trikset som lar deg finne riktig nøkkel

Lei av å aldri finne nøkkelen du trenger? Da skal du se dette enkle, men helt geniale trikset.

Dette er den første delingsøkonomitjenesten for søppel i Norge. Rundt om i landet sitter selvstendige sjåfører som venter på å få gi deg et tilbud om å kaste skrotet ditt. 

Ifølge Convasti-gründer Pål Njøten kan selskapet hjelpe deg med å bli kvitt alt avfall som er for stort for søppelspannet. 

Tjenesten retter seg mot de som enten ikke har bil og henger eller for eksempel eldre eller andre som ikke har mulighet til å kvitte seg med avfallet selv.

De to gründerne Pål Njøten (foran) og Aleksander Gade har lansert en tjeneste hvor du kan få hentet hageafall og annet skrot via å ta et bilde med mobiltelefonen din. Foto: Arvid Steen

Les også:

Rensing av drikkevann

Endelig foreligger testen av diverse vannrensesystemer foretatt av Teknologisk Institutt i Oslo. Her er de klare fakta!

Slik fungerer søppelhentingen

For å bruke tjenesten tar du et bilde av avfallet du vil bli kvitt og lager en beskrivelse. Deretter laster du opp bildet på Convasti sine nettsider eller i appen som kommer senere. Selvstendige sjåfører i ditt nærområde vil gi deg et uforpliktende tilbud utfra hvor omfattende oppdraget er ut fra bildet. 

Deretter kan du sette deg i godstolen og vente på at det skal bli hentet - uten av du trenger å løfte en finger. Du betaler når sjåføren henter avfallet. 

Når sjåføren har hentet søppelet leveres det videre til godkjente avfallshåndteringsplasser eller til gjenbruk. Så fort sjåføren har hentet avfallet, er du ikke lenger ansvarlig for det.

7. mars 2018
Mer om Annet om boligen

Nå inntar villsvinene Norge

Annet om boligen Forsker spår Norge kan få en bestand på 100.000 villsvin innen 25 år. 

Dette enkle trikset får deg til å falle i søvn

Annet om boligen Det kan være frustrerende å ligge lys våken til langt på natt – særlig hvis du skal tidlig opp neste morgen. Men heldigvis finnes det råd! Et nytt...

6 ting ved kvinner menn ikke kan motstå

Annet om boligen Mannehjernen er automatisk innstilt på å finne en kvinne som kan føre genene hans videre. Her er de seks tingene menn finner mest attraktivt med kvinner...

10 ting med vinteren alle foreldre kjenner til

Annet om boligen Barn er herlige. Vinter er flott. Men sammen kan de to by på utfordringer vi foreldre bærer med oss resten av livet. 

Trikset som lar deg finne riktig nøkkel

Annet om boligen Lei av å aldri finne nøkkelen du trenger? Da skal du se dette enkle, men helt geniale trikset.

Kan denne sprayen erstatte isskrapen?

Annet om boligen Å skrape is av bilvinduer er tidkrevende, kjedelig og kaldt. Men denne sprayen kan spare deg for bryet.

Derfor MÅ du fjerne snøen fra bilen

Annet om boligen Gidder du ikke koste bilen ren for snø? Da utsetter du deg selv og andre for fare - og førerkortet ditt kan ryke. 

Nå får du vrakpant for campingvogna og bobilen

Annet om boligen Fra nyttår ble vrakpantordningen utvidet - nå kan du blant annet få vrakpant for den gamle campingvogna eller bobilen. Men ikke alle vil ta i mot vraket...

Slik slipper du flatt bilbatteri i vinter

Annet om boligen Bli flinkere til å vedlikeholde bilbatteriet og unngå å ikke få startet bilen i kulda.

1,7 millioner nordmenn har mistet NRKs FM-kanaler

Annet om boligen Onsdag 20. september ble FM-båndet kuttet på Østlandet. Kommersielle kanaler vil fortsette å bruke FM frem til 13. desember, men etter desember er det slutt for alle riksdekkende sendinger på FM-båndet. 

20 geniale iPhone-triks

Annet om boligen Vi blir overrasket hvis du kjenner til alle disse smarte iPhone-triksene.

12 takrenner som er seg selv nok

Annet om boligen Alle takrenner har samme funksjon. Men ikke alle takrenner har likt utseende. Disse 12 vannførerne tør å skille seg ut fra mengden.

Mistet telefonen i do? Da bør du gjøre dette!

Annet om boligen Slik redder du din kjæreste eiendel fra druknedøden.

Vinn store premier hver dag i vår julekalender

Annet om boligen Vi i villas julekalender har premier verdt over 10.000 kr hver dag og en badestamp til 55.000 kr i hovedpremie! Bli med på førjulsgavedrysset du også!

Vinn gratis abonnement på Tara, Boligpluss og Bo Bedre

Annet om boligen Abonner på Vi i villas nyhetsbrev. Vær med i trekningen av gratis abonnement på flotte kvinne- og boligmagasiner!