Bilde: Einar Vestheim

Slik finner du skatter på Finn.no

På kjøpetjenesten Finn.no kan du finne gull, men søker du feil ender du fort opp med gråstein. Vi viser deg de beste søketriksene.

Det er alltid gøy å kunne pynte opp hjemme, men som vi vet så koster det fort penger.

Derfor tyr flere til det digitale markedet Torget på Finn.no, der privatpersoner og bedrifter annonserer for ting de ønsker å selge eller kvitte seg med.

Her kan man kan få en dyr gjenstand til en brøkdel av summen, få en haug av ting gratis eller kjøpe ting for å pusse dem opp selv.

– Vi ser at mange bruker Torget til å spare betydelige beløp når de skal innrede boligen. Det er mulig å gjøre svært gode kjøp innenfor alle våre kategorier, sier Christopher Ringvold, produktdirektør ved Torget.

Men med over 5 millioner annonser er det ikke alltid lett å finne frem til et godt kjøp.

Vi har derfor tatt en prat med Finn.no for å gi deg de beste tipsene til hvordan du gjør et godt kjøp:

1.Kombiner søkeord med filter

Søker du på helt standard søkeord som for eksempel "stol" vil du få opp over 20 000 treff, og du blir nødt til å bla deg gjennom side etter side for å finne det du er på jakt etter.

Derfor gjør du lurt i å bruke et filter når du søker. Her kan du velge om du er på jakt etter noe som gis bort eller om du vil kjøpe noe.

Skal du selge noe eller ønsker å bli kvitt noe finnes det også et filter som heter "ønskes kjøpt". Der kan du se hva folk etterspør.

Bruker du denne funksjonen kan du lett bli kvitt gamle ting som du ikke ønsker lenger og tjene penger på det.

Ved å bruke filter kan du også geografisk begrense annonsene. Det vil si at om du bor i Oslo kan du huke av for annonser som kun gjelder selgere som bor i Oslo.

På den måten slipper du å finne en fin gjenstand for så å oppdage at den selges i Bergen.

Et annet filter som er lurt å bruke er om du ønsker at gjenstanden skal være helt ny eller brukt. Ved å spesifisere søket blir det lettere å finne akkurat hva du er på jakt etter.

2.  Bruk spesifikke søkeord

Når du har lagt på filter gjør du lurt i å spesifisere søket. Det gjør du ved å knytte søket til et merke, en størrelse eller en farge.

Er du for eksempel på jakt etter en jakke er det lettere å finne noe som passer ved å søke på "vinterjakke medium" enn bare "vinterjakke". 

Et annet eksempel på et spesifikt søk er å søke på "grønn hjørnesofa" i stedet for bare "sofa".

Et annet innsidetips er å laste ned appen til Finn.no. I appen kan du nemlig lagre dine favorittsøk. På den måten vil du da få varsling med en gang det kommer en vare som matcher det du er på jakt etter.

Foto: Getty Images

3. Ikke forhast deg

Er du ute etter noe til hjemmet, men har ikke lyst eller råd til å bruke så altfor mye penger? Da er det alltid lurt å få full oversikt over annonsene som selger det du er ute etter. Ved å hoppe på den første annonsen du finner kan du gå glipp av at noen selger den til en rimeligere pris.
Er du styrt av prisen gjør du lurt i å rangere søket etter "pris lav-høy" eller "pris høy-lav."

Det kan også være en idé å se etter annonser som har ligget ute en stund. Det kan være et tegn på at selgeren ikke har fått solgt tingen, og hun eller han er dermed kanskje villig til å redusere prisen.

Et annet tips er å teste ut ulike søkeord, som for eksempel "feilkjøp". Er ligger gjerne ubrukte ting til en rimelig pris nettopp fordi folk har kjøpt feil.

 4. Spør om du lurer på noe

Hvis du ikke synes bildene eller infoen er god nok, bør du spørre selgeren om ting som er uklart. Spør gjerne etter mer dokumentasjon, som for eksempel mer detaljerte bilder av varen som selges.

Bruk sunn fornuft, og vær ekstra på vakt dersom du kommer over et tilbud som er for godt til å være sant.

Hvis gjenstanden ikke skal sendes i posten, men hentes hos selger burde du også inspisere varen nøye før du kjøper den.

 5. Vær skeptisk

Det vil alltid være noen få mennesker som er ute etter å lure folk. Selv om de aller fleste har god intensjoner, gjør du derfor lurt i å alltid være litt skeptisk.

Se derfor etter om selgeren har verifisert sin identitet med BankID, og sjekk gjerne om selgeren har omtaler fra andre brukere.

Er selgeren anonym kan du be om navn og registrert telefonnummer. Sjekk deretter at navn og telefonnummer stemmer overens.  

Skaff deg også så mye informasjon som mulig om varen før du kjøper den. Blant annet burde du avklare om varen du kjøper er en originalvare eller ikke. Er det viktig for deg at det faktisk er en originalvare kan du be om å få tilsendt bilde av kvitteringen.

Skulle du ende opp med kjøp av en vare som er ødelagt eller som det er feil ved har du ved privatkjøp reklamasjonsrett i to år etter kjøpet.

Har du noen lure Finn-triks? Del dem i kommentarfeltet med oss.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

27. januar 2016
Mer om Annet om boligen

Nå inntar villsvinene Norge

Forsker spår Norge kan få en bestand på 100.000 villsvin innen 25 år. 

Dette enkle trikset får deg til å falle i søvn

Det kan være frustrerende å ligge lys våken til langt på natt – særlig hvis du skal tidlig opp neste morgen. Men heldigvis finnes det råd! Et nytt...

Lim guide – velg den riktige limtypen

Universallim, kontaktlim, trelim, superlim, epoxylim… Lim finnes i mange forskjellige former og det er ikke alltid like lett å velge den riktige. Se...

Nå kan du bli kvitt skrotet ditt med mobilen

Glem avfallscontainere, sekker, egenlevering av søppel og tunge løft. Nå kan du bli kvitt skrotet ved å ta et bilde av det, og få noen til å kaste det for deg. 

6 ting ved kvinner menn ikke kan motstå

Mannehjernen er automatisk innstilt på å finne en kvinne som kan føre genene hans videre. Her er de seks tingene menn finner mest attraktivt med kvinner...

10 ting med vinteren alle foreldre kjenner til

Barn er herlige. Vinter er flott. Men sammen kan de to by på utfordringer vi foreldre bærer med oss resten av livet.

Trikset som lar deg finne riktig nøkkel

Lei av å aldri finne nøkkelen du trenger? Da skal du se dette enkle, men helt geniale trikset. 

Kan denne sprayen erstatte isskrapen?

Å skrape is av bilvinduer er tidkrevende, kjedelig og kaldt. Men denne sprayen kan spare deg for bryet.

Derfor MÅ du fjerne snøen fra bilen

Gidder du ikke koste bilen ren for snø? Da utsetter du deg selv og andre for fare - og førerkortet ditt kan ryke.

Nå får du vrakpant for campingvogna og bobilen

Fra nyttår ble vrakpantordningen utvidet - nå kan du blant annet få vrakpant for den gamle campingvogna eller bobilen. Men ikke alle vil ta i mot vraket ditt

Slik slipper du flatt bilbatteri i vinter

Bli flinkere til å vedlikeholde bilbatteriet og unngå å ikke få startet bilen i kulda.

1,7 millioner nordmenn har mistet NRKs FM-kanaler

Onsdag 20. september ble FM-båndet kuttet på Østlandet. Kommersielle kanaler vil fortsette å bruke FM frem til 13. desember, men etter desember er det...

20 geniale iPhone-triks

Vi blir overrasket hvis du kjenner til alle disse smarte iPhone-triksene. 

12 takrenner som er seg selv nok

Alle takrenner har samme funksjon. Men ikke alle takrenner har likt utseende. Disse 12 vannførerne tør å skille seg ut fra mengden.

Mistet telefonen i do? Da bør du gjøre dette!

Slik redder du din kjæreste eiendel fra druknedøden.