En enkel teknikk kan gi deg ro til å få sove om natten
En enkel teknikk kan gi deg ro til å få sove om natten Bilde: iStockphoto

Dette enkle trikset får deg til å falle i søvn

Annet om boligen

Det kan være frustrerende å ligge lys våken til langt på natt – særlig hvis du skal tidlig opp neste morgen. Men heldigvis finnes det råd! Et nytt amerikansk studie har muligens knekt koden for hvordan du skal forbedre nattesøvnen. 

Du legger deg i sengen og er klar til å sove, men så snart du slukker lyset så begynner tankene å surre. For noen mennesker betyr det at de ikke sovner før de har ligget våkne i mange timer.

Det kan være skikkelig frustrerende, da manglende søvn kan gå ut over konsentrasjonsevne og overskudd dagen etter.

Nytt amerikansk studie om søvnteknikker

Les også:

Nye regler for røykvarslere

Nå er det forskriftsfestet at du må ha minst én røykvarsler i hver i etasje. Oppfyller du de nye reglene?

Hvis søvnløsheten skyldes at du tenker på alle gjøremål som skal gjøres i nærmeste fremtid, kan en enkel teknikk gi deg ro til å falle i søvn. Det viser en ny undersøkelse fra Baylor University i USA, ifølge nettstedet lifescience.com.

I undersøkelsen har amerikanske forskere testet nattesøvnen til 57 menn og kvinner i alderen 18 til 30 år i et kontrollert søvnlaboratorie. Her målte de testpersonenes hjerneaktivitet over natten, etter at de hadde gjort to skriveøvelser før de la seg.

Resultatet

Den første halvdelen av testpersonene skulle i forkant skrive en liste over hvilke gjøremål de hadde fått fullført, mens den andre halvparten skulle skrive en huskeliste over gjøremål de skulle huske de neste dagene.

Resultatet viste at de testpersonene som hadde skrevet huskeliste falt i søvn gjennomsnittlig 9 minutter raskere enn de som hadde skrevet ned gjøremålene de hadde fullført i dagene før undersøkelsen.

Les også:

Høstens fineste krans binder du selv

Med noen fine kvister, bær, nyper og blader i deilige høstfarger lager du denne kransen uten altfor mye anstrengning. Og det finnes vel ikke den dør...

En huskeliste kan få deg til å sovne fortere

Selv om 9 minutter kanskje ikke høres så mye ut, så viste undersøkelsen altså at en huskeliste har en tydelig effekt på det å falle i søvn. Dessuten uttaler hovedforfatteren av forsøket, Michael Scullin, i et intervju med Time Magazine at effekten er på linje med noen typer sovemedisin.

Er du derfor stresset og søvnløs av alle gjøremål, kan det derfor hjelpe skrive en huskeliste. Du kan lese mer om søvnstudie i tidsskriftet Journal of Experimental Psychology.

Les også:

6 tips: Slik finner du kantarell

Kantarellsesongen er like rundt hjørnet. Øk dine fangstsjanser med våre gode kantarelltips.

11. februar 2018
Mer om Annet om boligen

Nå inntar villsvinene Norge

Annet om boligen Forsker spår Norge kan få en bestand på 100.000 villsvin innen 25 år. 

Nå kan du bli kvitt skrotet ditt med mobilen

Annet om boligen Glem avfallscontainere, sekker, egenlevering av søppel og tunge løft. Nå kan du bli kvitt skrotet ved å ta et bilde av det, og få noen til å kaste det...

6 ting ved kvinner menn ikke kan motstå

Annet om boligen Mannehjernen er automatisk innstilt på å finne en kvinne som kan føre genene hans videre. Her er de seks tingene menn finner mest attraktivt med kvinner...

10 ting med vinteren alle foreldre kjenner til

Annet om boligen Barn er herlige. Vinter er flott. Men sammen kan de to by på utfordringer vi foreldre bærer med oss resten av livet. 

Trikset som lar deg finne riktig nøkkel

Annet om boligen Lei av å aldri finne nøkkelen du trenger? Da skal du se dette enkle, men helt geniale trikset.

Kan denne sprayen erstatte isskrapen?

Annet om boligen Å skrape is av bilvinduer er tidkrevende, kjedelig og kaldt. Men denne sprayen kan spare deg for bryet.

Derfor MÅ du fjerne snøen fra bilen

Annet om boligen Gidder du ikke koste bilen ren for snø? Da utsetter du deg selv og andre for fare - og førerkortet ditt kan ryke. 

Nå får du vrakpant for campingvogna og bobilen

Annet om boligen Fra nyttår ble vrakpantordningen utvidet - nå kan du blant annet få vrakpant for den gamle campingvogna eller bobilen. Men ikke alle vil ta i mot vraket...

Slik slipper du flatt bilbatteri i vinter

Annet om boligen Bli flinkere til å vedlikeholde bilbatteriet og unngå å ikke få startet bilen i kulda.

1,7 millioner nordmenn har mistet NRKs FM-kanaler

Annet om boligen Onsdag 20. september ble FM-båndet kuttet på Østlandet. Kommersielle kanaler vil fortsette å bruke FM frem til 13. desember, men etter desember er det slutt for alle riksdekkende sendinger på FM-båndet. 

20 geniale iPhone-triks

Annet om boligen Vi blir overrasket hvis du kjenner til alle disse smarte iPhone-triksene.

12 takrenner som er seg selv nok

Annet om boligen Alle takrenner har samme funksjon. Men ikke alle takrenner har likt utseende. Disse 12 vannførerne tør å skille seg ut fra mengden.

Mistet telefonen i do? Da bør du gjøre dette!

Annet om boligen Slik redder du din kjæreste eiendel fra druknedøden.

Vinn store premier hver dag i vår julekalender

Annet om boligen Vi i villas julekalender har premier verdt over 10.000 kr hver dag og en badestamp til 55.000 kr i hovedpremie! Bli med på førjulsgavedrysset du også!

Vinn gratis abonnement på Tara, Boligpluss og Bo Bedre

Annet om boligen Abonner på Vi i villas nyhetsbrev. Vær med i trekningen av gratis abonnement på flotte kvinne- og boligmagasiner!