søvnløshet
En enkel teknikk kan gi deg ro til å få sove om natten Bilde: iStockphoto

Dette enkle trikset får deg til å falle i søvn

Det kan være frustrerende å ligge lys våken til langt på natt – særlig hvis du skal tidlig opp neste morgen. Men heldigvis finnes det råd! Et nytt amerikansk studie har muligens knekt koden for hvordan du skal forbedre nattesøvnen. 

Du legger deg i sengen og er klar til å sove, men så snart du slukker lyset så begynner tankene å surre. For noen mennesker betyr det at de ikke sovner før de har ligget våkne i mange timer.

Det kan være skikkelig frustrerende, da manglende søvn kan gå ut over konsentrasjonsevne og overskudd dagen etter.

Nytt amerikansk studie om søvnteknikker

Hvis søvnløsheten skyldes at du tenker på alle gjøremål som skal gjøres i nærmeste fremtid, kan en enkel teknikk gi deg ro til å falle i søvn. Det viser en ny undersøkelse fra Baylor University i USA, ifølge nettstedet lifescience.com.

I undersøkelsen har amerikanske forskere testet nattesøvnen til 57 menn og kvinner i alderen 18 til 30 år i et kontrollert søvnlaboratorie. Her målte de testpersonenes hjerneaktivitet over natten, etter at de hadde gjort to skriveøvelser før de la seg.

Resultatet

Den første halvdelen av testpersonene skulle i forkant skrive en liste over hvilke gjøremål de hadde fått fullført, mens den andre halvparten skulle skrive en huskeliste over gjøremål de skulle huske de neste dagene.

Resultatet viste at de testpersonene som hadde skrevet huskeliste falt i søvn gjennomsnittlig 9 minutter raskere enn de som hadde skrevet ned gjøremålene de hadde fullført i dagene før undersøkelsen.

En huskeliste kan få deg til å sovne fortere

Selv om 9 minutter kanskje ikke høres så mye ut, så viste undersøkelsen altså at en huskeliste har en tydelig effekt på det å falle i søvn. Dessuten uttaler hovedforfatteren av forsøket, Michael Scullin, i et intervju med Time Magazine at effekten er på linje med noen typer sovemedisin.

Er du derfor stresset og søvnløs av alle gjøremål, kan det derfor hjelpe skrive en huskeliste. Du kan lese mer om søvnstudie i tidsskriftet Journal of Experimental Psychology.

11. februar 2018
Mer om Annet om boligen

Nå inntar villsvinene Norge

Forsker spår Norge kan få en bestand på 100.000 villsvin innen 25 år. 

Lim guide – velg den riktige limtypen

Universallim, kontaktlim, trelim, superlim, epoxylim… Lim finnes i mange forskjellige former og det er ikke alltid like lett å velge den riktige. Se...

Nå kan du bli kvitt skrotet ditt med mobilen

Glem avfallscontainere, sekker, egenlevering av søppel og tunge løft. Nå kan du bli kvitt skrotet ved å ta et bilde av det, og få noen til å kaste det...

6 ting ved kvinner menn ikke kan motstå

Mannehjernen er automatisk innstilt på å finne en kvinne som kan føre genene hans videre. Her er de seks tingene menn finner mest attraktivt med kvinner.

10 ting med vinteren alle foreldre kjenner til

Barn er herlige. Vinter er flott. Men sammen kan de to by på utfordringer vi foreldre bærer med oss resten av livet.

Trikset som lar deg finne riktig nøkkel

Lei av å aldri finne nøkkelen du trenger? Da skal du se dette enkle, men helt geniale trikset.

Kan denne sprayen erstatte isskrapen?

Å skrape is av bilvinduer er tidkrevende, kjedelig og kaldt. Men denne sprayen kan spare deg for bryet. 

Derfor MÅ du fjerne snøen fra bilen

Gidder du ikke koste bilen ren for snø? Da utsetter du deg selv og andre for fare - og førerkortet ditt kan ryke.

Nå får du vrakpant for campingvogna og bobilen

Fra nyttår ble vrakpantordningen utvidet - nå kan du blant annet få vrakpant for den gamle campingvogna eller bobilen. Men ikke alle vil ta i mot vraket...

1,7 millioner nordmenn har mistet NRKs FM-kanaler

Onsdag 20. september ble FM-båndet kuttet på Østlandet. Kommersielle kanaler vil fortsette å bruke FM frem til 13. desember, men etter desember er det...

20 geniale iPhone-triks

Vi blir overrasket hvis du kjenner til alle disse smarte iPhone-triksene.

12 takrenner som er seg selv nok

Alle takrenner har samme funksjon. Men ikke alle takrenner har likt utseende. Disse 12 vannførerne tør å skille seg ut fra mengden. 

Mistet telefonen i do? Da bør du gjøre dette!

Slik redder du din kjæreste eiendel fra druknedøden.

Vinn store premier hver dag i vår julekalender

Vi i villas julekalender har premier verdt over 10.000 kr hver dag og en badestamp til 55.000 kr i hovedpremie! Bli med på førjulsgavedrysset du også!