Glamping har ofte fokus på velvære og eksklusive opplevelser i vakre omgivelser.
Glamping har ofte fokus på velvære og eksklusive opplevelser i vakre omgivelser. Bilde: Getty Images

Derfor bør du prøve glamping i sommer

Glamping er en helt spesiell campingopplevelse som alle burde prøve. “Glamping er en blanding av “glamour” og “camping”, og som ordet beskriver har glamping alt det tradisjonelle utendørs camping livet har - bare med en smule luksus! 

Av: Susanne Sayers og Malin Løchen, 29. juni 2020

Med store telt, senger, vedovn, strøm og kjøleskap løfter glamping friluftslivet til et nytt nivå som er perfekt for deg som liker naturopplevelser, men som samtidig drømmer om komfort på ferien. Les mer her. 

Hva er glamping? 

Glamping er en sammensetning av to ord - glamour og camping. Glamping er en luksuriøs campingopplevelse med en tvist, som handler om å ha noe uvanlig eller spektakulært for eksempel luksus, den vakreste utsikten eller et unikt telt. Man kan si det er campingferie du bare ikke kan vente med å dele på Instagram. 

Hva er glamping egnet til? 

Selv om camping normalt er barnevennlig, er ikke nødvendigvis glamping det. Glamping har ofte fokus på velvære og eksklusive opplever i vakre omgivelser. Men du kan selvfølgelig også oppleve det sammen med barna, så lenge du sørger for at det er et barnevennlig sted og at stedet er egnet til barn.

Hvor kan man dra på glamping?

Glamping er en ferieform som har blitt mer normalt og har blitt utrolig  populært. Både de som er vant til å tilbringe natten utenfor, men som gjerne vil oppgradere opplevelsen og de som gjerne vil oppleve noe nytt og spesielt men normalt ikke camper, elsker denne formen for friluftsliv. Her får du naturen tett på og du kan nyte natteluften og våkne til naturens lyder på en behagelig måte. Glamping finnes i dag i de fleste land og i mange forksjellige former - fra mongolske urtelt (halvkuleformet filttelt) i vakre daler til sirkusvogner på fjelltopper eller et tropisk telt i en jungel som har mer til felles med et arabisk palass enn med speideren. 

Når er det best å glampe? 

De fleste foretrekker å sove utendørs om sommeren, med det er også vinterversjoner av glamping - ofte utstyrt med svettehytter, badstu eller andre ting som gjør det både eksotisk og mulig å holde varmen. 

Hvordan finner du ditt neste glamping spot? 

Det enkleste er å skrive “glamping” i google-søkefeltet. Her kan du finne masse forskjellige muligheter både i inn- og utland. Undersøk og ta det vanskelige valget om hvor deres neste feriedestinasjon blir. Når du har funnet et sted kommer det enkle - på glampingferien trenger du sjeldent å ta med noe annet enn det du ville hatt med på en helt normal hotellferie. Sengetøy, kjøkkenutstyr (eller måltider), håndklær og slikt er vanligvis inkludert i prisen. 

Det andre alternativet er å bestemme seg for et område du ønsker å feriere i, og deretter sjekke om det er noen glampingsteder i nærheten. Ellers kan du også spørre på det lokale turistkontoret, alternativt søke etter stedets navn sammen med “glamping”. 

 

29. juni 2020 Susanne Sayers og Malin Løchen