Kaldeste oktober i Norge på 10 år
Kaldeste oktober i Norge på 10 år

Derfor har oktober vært den kaldeste på 10 år

Sist gang det var så kaldt var i 2009, og i Finnmark har gradestokken allerede vist -27 grader.

Oktobermåned har vært ekstra kald i 2019. Månedstemperaturen har ligget på hele 4,1 grader under normalen for hele landet, ifølge Meteorologisk Institutt.

Kaldeste områder: 

Kaldest har vært i Troms og Finnmark, hvor den laveste temperaturen på -27,2 grader ble målt på værstasjonene Suolovuopmi – Lulit (Kautokeino, Finnmark) og Cuovddatmohkki (Karasjok, Finnmark) den. 28. Oktober. Flere av stasjonene i Troms og Finnmark hadde et avvik på 2 til 4 grader under normalen. 

– Forklaringen på at det har vært kaldt i Norge, spesielt i Troms og Finnmark i oktober, er at lavtrykkene har beveget seg lenger sør enn vanlig. Dermed har landet, og særlig nordområdene, befunnet seg i kalde luftmasser, forteller værforsker ved Meteorologisk institutt, Jostein Mamen til Nrk

Varmeste områder: 

Varmest temperaturer ble derimot målt i Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Vest Agder. Ifølge Meteorologisk Institut lå månedstemperaturen et par steder på vestlandet på 0,1 til 0,5 grader over normalen.  

 

5. november 2019
Mer om Øvrig

Black Friday - Slik får du mest for pengene

På årets største tilbudsdag Black Friday kan du spare mye penger på alt fra TV og telefon til hvitevarer og møbler, men du kan også falle i mange salgsfeller. Se hvordan du får de beste tilbudene her og få ekspertenes råd om hvordan du unngår å bli lurt.

Slik unngår du vinterens forkjølelse og influensa

Årets influensasesong er i gang. Her er ekspertenes tips til hvordan du kan minimere smittefaren.

Derfor skal du skifte til vinterdekk nå

Lørdag er siste frist for å skifte vinterdekk - snøen er på vei

9 smarte tips til å spare penger i hverdagen

Mangler du overblikk på hva du bruker pengene dine på? Vil du bli flinkere til å spare? Eller kanskje du bare vil ha mer penger du kan bruke på moro? Uansett hvilken grunn du har, vil du med disse 9 tipsene spare flere penger i hverdagen din.   

10 ting du IKKE visste om reinsdyr

Reinsdyrkjøtt er bærekraftig. Rudolf er en jente og det er kun én folkegruppe som får lov til å drive med reindrift. Vi har samlet 10 fakta om reinsdyr...

Venter hundrevis av pipebranner i vinter

Hvert år rykker brannvesenet ut til over tusen pipebranner i Norge, og høysesongen nærmer seg.

Slik gjør du bilen høstklar

En ny sesong er over oss og det betyr regn, vind og glatte veier. Med ekspertenes fire tips sikrer du at bilen din har de optimale forholdene for å klare seg godt i den tøffe sesongen.

Derfor skal du huske å snu brannslokkeren

Dersom pulveret inne i apparatet klumper og forsteiner seg, kan du risikere å sitte med en brannslokker som ikke virker eller fungerer dårlig ved brann....

Kakerlakker på fremmarsj – slik holder du de ute

Kakkerlakker har blitt et økende problem i Norge de siste årene. Se her hvorfor og hvordan du blir kvitt de mobile insektene som sprer seg raskt.

15 unike overnattinger i naturen

Bo i et svevende telt i tretoppene, sov under stjernene i et fyrtårn eller lei din egen øy. I Sverige finner du flust av ulike overnattingssteder, ute i naturen, som du sent vil glemme.

5 smarte tips for å forhindre innbrudd i sommerferien

Innbrudd i boliger øker som regel i sommermånedene, men heldigvis finnes det enkle og gode løsninger for å holde tyvene unna der du bor.

Møll i klær og møbler – Slik blir du kvitt dem

Møll i boligen er en pest, men heldigvis kan insektene og larvene bekjempes. Her er 7 effektive måter å forebygge og bli kvitt dem. Redd klær og møbler...

Her er campingutstyret du bør huske til campingferien

Planlegger du å campe til sommeren? Det er mange ting å huske før man drar. Har du pakket nødvendig kjøkkenutstyr, oppvaskbalje, tørkestativ og husket lys? Se her vår liste på ting du skal huske når du skal nyte livet som campist.

De 6 beste hotellopplevelsene i København

Vi nordmenn elsker å reise til København. Topp ferien, ved å prøve en av disse fantastiske hotellene, for den beste hotellopplevelsen neste gang du...

Annonsørinnhold

Få en kanonpris på årets ferie

I fjor gjorde 180.000 kunder et kupp på billig overnatting i herlige omgivelser. Nå er det din tur.