Nå kommer høstens første snø
Nå kommer høstens første snø

Derfor skal du skifte til vinterdekk nå

Lørdag er siste frist for å skifte vinterdekk - snøen er på vei

Høstens første snø østafjells kommer trolig i helgen, med sjanse for å se snø allerede fredag. Selv om Nord-Norge har hatt snø den siste perioden og oktobermåned ble målt som den kaldeste på 10 år, har snøen latt vente på seg på østlandet. 

– Store områder på Østlandet vil få den første snøen i høst på søndag og mandag, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt til Nrk

Meteorologen hevder det fram til og med lørdag er greit med sommerdekk, men råder alle som enda ikke har byttet til vinterdekk om å gjøre det senest lørdag. 

På grunn av et lavtrykk kan snøen legge seg som nedbør. Det er fortsatt tvil om det blir regn eller snø, ifølge Meteorologisk Institutt. Men for de som bor på 200- 400 meter vil det sannsynligvis bli hvit.

Glatte veier 

Vinteren er for fullt i gang i Nord-Norge og flere steder i Midt-Norge ligger snøen allerede på 200-500 meter. Det kalde været og det hvite nedbøret kan føre til flere glatte veier i landet og allerede har det vært flere trafikkulykker. Så pass på det ute.

Hvert år skjer det samme høsten blir brått til vinter med frost, kalde temperaturer og ikke minst glatte veier. Du kunne skifte til piggdekk allerede den 1.november, men har du piggfrie vinterdekk er det faktisk ingen regel for når du skal skifte. Imidlertid kan det være lurt å være føre var og skift så fort som mulig, slik at man ikke står uten en snøfylt morgen. 

Kravet for vinterdekk er at mønsterdybden er 3 millimeter. Utenom vinterhalvåret skal mønsterdybden minimum være 1,6 millimeter.  

5. november 2019
Mer om Øvrig

Slik unngår du innbrudd i jula

Jul og nyttår topper listen over innbruddstyvenes travleste periode, og hver år blir de mer spekulerte. Det setter huseierne på prøve. Få tre gode tips her for å holde tyvene ute. 

Black Friday - Slik får du mest for pengene

På årets største tilbudsdag Black Friday kan du spare mye penger på alt fra TV og telefon til hvitevarer og møbler, men du kan også falle i mange salgsf...

Slik unngår du vinterens forkjølelse og influensa

Årets influensasesong er i gang. Her er ekspertenes tips til hvordan du kan minimere smittefaren.

9 smarte tips til å spare penger i hverdagen

Mangler du overblikk på hva du bruker pengene dine på? Vil du bli flinkere til å spare? Eller kanskje du bare vil ha mer penger du kan bruke på moro? Uansett hvilken grunn du har, vil du med disse 9 tipsene spare flere penger i hverdagen din.   

10 ting du IKKE visste om reinsdyr

Reinsdyrkjøtt er bærekraftig. Rudolf er en jente og det er kun én folkegruppe som får lov til å drive med reindrift. Vi har samlet 10 fakta om reinsdyr...

Venter hundrevis av pipebranner i vinter

Hvert år rykker brannvesenet ut til over tusen pipebranner i Norge, og høysesongen nærmer seg.

Slik gjør du bilen høstklar

En ny sesong er over oss og det betyr regn, vind og glatte veier. Med ekspertenes fire tips sikrer du at bilen din har de optimale forholdene for å klare seg godt i den tøffe sesongen.

Derfor skal du huske å snu brannslokkeren

Dersom pulveret inne i apparatet klumper og forsteiner seg, kan du risikere å sitte med en brannslokker som ikke virker eller fungerer dårlig ved brann....

Kakerlakker på fremmarsj – slik holder du de ute

Kakkerlakker har blitt et økende problem i Norge de siste årene. Se her hvorfor og hvordan du blir kvitt de mobile insektene som sprer seg raskt.

15 unike overnattinger i naturen

Bo i et svevende telt i tretoppene, sov under stjernene i et fyrtårn eller lei din egen øy. I Sverige finner du flust av ulike overnattingssteder, ute i naturen, som du sent vil glemme.

5 smarte tips for å forhindre innbrudd i sommerferien

Innbrudd i boliger øker som regel i sommermånedene, men heldigvis finnes det enkle og gode løsninger for å holde tyvene unna der du bor.

Møll i klær og møbler – Slik blir du kvitt dem

Møll i boligen er en pest, men heldigvis kan insektene og larvene bekjempes. Her er 7 effektive måter å forebygge og bli kvitt dem. Redd klær og møbler...

Her er campingutstyret du bør huske til campingferien

Planlegger du å campe til sommeren? Det er mange ting å huske før man drar. Har du pakket nødvendig kjøkkenutstyr, oppvaskbalje, tørkestativ og husket lys? Se her vår liste på ting du skal huske når du skal nyte livet som campist.

De 6 beste hotellopplevelsene i København

Vi nordmenn elsker å reise til København. Topp ferien, ved å prøve en av disse fantastiske hotellene, for den beste hotellopplevelsen neste gang du...

Annonsørinnhold

Få en kanonpris på årets ferie

I fjor gjorde 180.000 kunder et kupp på billig overnatting i herlige omgivelser. Nå er det din tur.