Annonsørinnhold
Oljetank oljefyring hagen tømme fjerne grave opp løsning
Å grave opp et monster som dette er komplisert og kostbart. Derfor bør du vurdere å tømme den istedet. Bilde: Nortank.no

300.000 nordmenn har en tikkende bombe i hagen

En lekk oljetank kan bli en rådyr opplevelse. Heldigvis er løsningen enklere enn du tror.

Selv om mørketallene er store anslår Miljødirektoratet at det ligger 292.036 nedgravde oljetanker i Norge. Som boligeier gjelder det derfor å følge nøye med.

Lekkasjer fra oljetanken vil nemlig være huseiers ansvar, og selv relativt små utslipp av olje eller parafin kan raskt påføre deg ekstrautgifter på mange hundre tusen kroner. Som om ikke det er  nok, har regjeringen i tillegg innført forbud mot fyringsolje og parafin fra 2020.

Med andre ord: Fyrer du fortsatt med mineralsk olje eller parafin må du snart slutte med det. Og  selv om du allerede har sluttet å bruke oljetanken plikter du "å sikre den uten ugrunnet opphold",  fordi selv "tomme" tanker fortsatt vil ha parafin- eller oljerester som kan påføre deg store kostnader den dagen det skulle begynne å lekke.

Mange huseiere kvier seg likevel for å sette i gang med sikring og graving. Det er det imidlertid ingen grunn til, spesielt ikke når det finnest et enklere og rimeligere alternativ.

Ikke undervurder gravejobben

– Å grave opp og fjerne en gammel oljetank høres kanskje uproblematisk ut, men i praksis blir det ofte annerledes, sier Sindre Godager - teknisk leder hos Nortank.

– Hovedproblemet er at mange ikke har full oversikt over alle elementene som tiltaket innebærer. Dermed kan man fort gå på en økonomisk smell.

Her vil jo forholdene variere fra eiendom til eiendom, men de fleste oljetanker krever normalt  anleggsmaskiner som ofte påfører skade på hagen eller innkjørselen når de kjører fram og tilbake. I tillegg har jo ofte oljetanken ligget nedgravd i rundt 30 år og man har gjerne bygget på huset, eller fått opp garasje som gjør tilkomsten vanskelig. Andre forhold som kompliserer fjerning av en oljetank er beplanting, grillhus, eller terrasser som ligger i veien for å komme til.

– At det også blir et digert hull i bakken som også skal ha tilkjørt fyllmasse er noe mange ikke tenker på. At hagen skal tilbakestilles til slik den var er også et tiltak. Alt dette vil naturlig nok kunne gi store kostnader som må ta tas med i beregningen, påpeker Godager.

Nortank har derfor spesialisert seg på en helt gravefri løsning. 

– I praksis vil det si at vi tømmer og renser oljetanken uten å foreta et spadetak på eiendommen. Dermed kan du trygt la den gamle tanken bli liggende i bakken. Det sparer du både tid og ikke minst penger på.

Den enkle og rimelige løsningen

Enten oljetanken er i huset, under terrassen eller den brostensbelagte oppkjørsele, så er Nortanks løsning enklest og ikke minst billigst (Foto: Nortank.no).

 

Selve metoden er utarbeidet i Tyskland, og starter med at vi først lokaliserer tanken med vårt spesialutstyr. Deretter kjerneborer vi et hull på cirka 25 millimeter ned og inn i oljetanken. Det er via dette hullet vi tømmer og renser tanken, før vi så fyller den opp igjen med Betorex lettbetong. Etter at jobben er gjort blir hullet tettet, og vi sender ferdigmelding til kommunen etter oppdraget, i tråd med regelverket.

– For deg som boligeier har det flere fordeler, sier Godager, og oppsummerer:

Ingen graving: Siden vi ikke må grave opp og fjerne tanken er det heller ikke noe som må flyttes, skjules eller dekkes over.Fra vi kommer til kunden og til vi drar igjen bruker vi kun 3 til 5 timer. 

Mye rimeligere: Du slipper alle ekstraomkostningene som er relatert til frakt og innlevering av tank, eller kostnadene med å fylle igjen hullet i hagen og tilbakestille hagen igjen.

Nortanks løsning kan gjøres uten graving og kan derfor utføres året rundt. (Foto: Nortank.no)

 

Uansett om oljetanken er i huset, under terrassen eller den brostensbelagte oppkjørselen: Nortanks løsning er enklest og ikke minst billigst.

Det høres fristende ut, men innebærer ikke dette mye papirarbeid for meg tilkommunen min?

– Nei, velger du vår løsning slipper du det. Som kunde hos Nortank vil du selvsagt få et skriftlig pristilbud på forhånd der alle kostnader fremkommer. Etter at jobben er utført vil vi i tillegg sørge for at kommunen får all dokumentasjonen den trenger, og det inkluderer selvsagt ferdigattest på at oljetanken er sikret i henhold til regelverket. Vi håndterer altså alle dokumenter, avslutter Godager.

VIL DU VITE MER? Kontakt Nortank for et uforpliktende tilbud! 

 

Kilder:

Vil du ha flere nyttige tips og triks? Abonner på vårt nyhetsbrev!

21. september 2017
Mer om Energi
Annonsørinnhold

Derfor bør du bytte strømleverandør - nå!

Strømprisene har skutt i været de siste ukene - og aldri har det vært lettere eller billigere å bytte. Sjekk om du bør velge en annen leverandør her.

Annonsørinnhold

Skandinavias mest solgte panelovner er mer populære enn noen gang

Har du lyst på en enklere og mer behagelig hverdag for hele familien? Da gjelder det å kombinere et lekkert og tidløst design med full fjernstyring av...

Varmepumper er et energieffektivt alternativ som kan erstatte de aller fleste varmekilder, og sparer både lommeboken og miljøet.
Annonsørinnhold

Derfor bør du velge varmepumpe

Unngå de skyhøye strømregningene og spar miljøet på samme tid. En varmepumpe er et ”Kinderegg”-produkt du burde vite mer om!

Kom i julestemning med ny peis.
Annonsørinnhold

Den fineste julegaven til familien og hjemmet

Det er få ting som ringer julen inn som levende ild fra drømmepeisen! Begynner du nå, kan du også få julestemningen inn i hjemmet!

Det er mange gode grunner for at du burde gi hjemmet smartløsninger nå! FOTO: Eidsiva
Annonsørinnhold

Spar strøm med smarte produkter

Smartprodukter sparer deg ikke bare for mye penger, det gir deg også komfort, trygghet og kontroll i hverdagen. Og det er mye enklere enn du tror!

Oljetanken kan koste deg huset

Det finnes ca. 300 000 nedgravde oljetanker i Norge, og bruken av fyringsolje blir snart forbudt. Det er ditt ansvar om den gamle tanken springer lekk,...