Flere velger pellets

Flere velger pelletskaminer når de søker om tilskudd fra Enova.
Av: Sesselja Bigseth, 25. juni 2011

Flere søker om støtte fra Enova til kjøp av pelletsovn. Her ser du Jostedal 1 fra Bionordic.

Enova administrer for annen gang en tilskuddsordning for energisparende tiltak. I 2003 ble rundt 20.000 saker godkjent til utbetaling. Av disse gikk hele 92.1% til varmepumpe og bare 6.2% til pelletskamin. Strømstyring sto for minimale 1.7%


Tilskuddsordningen 2006 er ikke avsluttet og er fremdeles åpen for nye søkere. Det er derfor ikke mulig å si hva tallene vil bli for denne ordningen. Likevel mener Sverre Inge Heimdal, spesialrådgiver i Enova, å se en tydelig endring fra 2003.

Av de 19.859 søknadene som hittil har kommet inn, er 4422 blitt godkjent og tilskudd utbetalt, og 30% av de godkjente tiltakene har gått til pelletskaminer.

- Antall utbetalinger ligger svakt over 2003, men gjennomføringsandelen for de som søker om tilskudd til pelletskamin er over 50 %. Det er en fordobling fra i 2003, og årsaken er nok at folk nå har større kunnskaper om hva en pelletskamin er, sier Heimdal.

De resterende utbetalingene fordeler seg på 10 % som har installert varmestyringssystem, og 60% som har valgt varmepumpe.


25. juni 2011 Sesselja Bigseth
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no