Annonsørinnhold
Bilde: Nordpeis

En evig kilde til varme og inspirasjon

Vil du ha peiskos og tidløst design i en og samme pakke? Da er valget lett. 

At ildstedet historisk sett har en spesiell plass i norske hjem og hjerter, er lett å forstå for oss frosne nordmenn. Men selv om vi i dag bor i godt isolerte hjem, er det langt fra alle som er klar over at Norge fortsatt er den nasjonen med flest ildsteder per husholdning. 

Forklaringen på det er enkel, ifølge Nordpeis, Norges største peisleverandør:

Ingen andre løsninger er i nærheten av å erstatte den lune og gode stemningen du får fra et gnistrende peisbål!

Helt siden starten for rundt 30 år siden har Nordpeis hatt et konstant fokus på design og kvalitet. For deg som kunde betyr det at du kan være trygg på at du får riktig varmeeffekt og en rentbrennende løsning, uansett hvilket Nordpeis-produkt du forelsker deg i.

 

Men i dag er det ikke nok å bare tilby en god og riktig varmekilde. Et ildsted skal jo pryde boligens fellesrom i årevis, ja ofte i generasjoner. Da må det også se bra ut.

Husets viktigste møbel skal gjøre deg stolt

Skal man skape et spennende og tidsriktig design, er det viktig med rene linjer, som kan tilpasses de endrede interiørtrendene over tid. For å lykkes må man altså lage produkter i høy materialkvalitet med spennende detaljer som kundene blir stolte av å vise fram, samtidig som man har fokus på godt innsyn til flammene.

For Nordpeis har selvsagt ikke glemt varmeeffekten.

Det er ingen tvil: Velg konveksjon!

Det er et ubestridt faktum at ildsteder med konveksjon gir økt komfort fordi du får jevnere varme i hele rommet, og Nordpeis er derfor klare på at de anbefaler konveksjon

Det betyr også at alle peisene og flere av peisovnene til Nordpeis er utstyrt med doble vegger, som altså er betingelsen for å avgi konveksjonsvarme.

Bildetekst: Konveksjon i praksis: Når varmen fordeler seg i rommet øker komforten.

 

Konveksjonsvarme oppnås ved at peisen eller ovnen trekker inn kjølig luft nederst på ildstedet. Denne luften blir så varmet opp mellom de doble veggene, for så å bli blåst ut via toppristen når den er ferdig oppvarmet. Det gjør at varmen fordeler seg og sirkulerer rundt i rommet, i stedet for å bare stråle rundt selve ildstedet.

Spennende alternativer

Den mellomstore Pisa-modellen har en vinkelinnsats som gir deg flott innsyn fra to sider. Her er det også inkludert en dekorativ vednisje med skjult lufting i sokkelen. Som bildet viser er det også mulig å supplere med flere vednisjer om ønskelig.

Pisa fra Nordpeis har integrert brannmur som gjør at du kan plassere ildstedet direkte mot brennbar vegg, og du kan velge mellom sort eller hvit chrome-ramme.

 

For de med et større rom er Monaco-modellen en klar favoritt. 

Monaco kommer i flere ulike konfigurasjoner. Den du ser her heter Høy Base, fordi innsatsen er plassert høyt i omrammingen.

Med Monaco får du godt innsyn til flammene fra tre sider, og integrert brannmur og skjulte ventiler for et stilrent uttrykk er selvsagt på plass.

På Monaco bruker Nordpeis sin egen lettbetong kalt ShapeStone light. Den er glassfiberarmert og tåler fint at du dunker borti den uten at det blir sår eller hakk i overflaten. Den er også utstyrt med en eksklusiv heve/senkedør, som gir et solid og lekkert inntrykk.

Til deg med et mindre rom

Cannes-modellen ble lansert i fjor, og er en liten og nett peis med alle de klassiske Nordpeis-fordelene. 

Bildetekst: Cannes har et rent uttrykk med skjult innluft, innebygget brannmur og flott innsyn fra tre sider.

 

Cannes skiller seg ut ved at den ikke skal males. I stedet kommer den i en eksklusiv overflate i Colorado-betong som er tilgjengelig i tre ulike farger (antrasitt, hvit eller naturlig). Denne betongen gir en overflate som ser naturlig ut, samtidig som den synliggjør fargespillet i sanden.

Peisovn med konveksjon

Nordpeis sin Quadro-serie er utstyrt med konveksjonsvarme som de aller fleste av Nordpeis modellene. Det gjør den til et perfekt valg for deg som vil ha rask og effektiv oppvarming, enten det er på hytta eller i en mindre stue.

Bildetekst: Quadro 3 er svært plasseringsvennlig. Sett den mot rettveggen, i et hjørne eller plasser den midt i rommet.

 

Quadro har luftspyling for renere glass, og du kan utvide varigheten med PowerStone, altså spesialtilpasset stein som holder lenger på varmen.

Eller hva med en moderne kakkelovn?

Er du opptatt av at varmen skal vare lengst mulig med minst mulig innsats, er det en varmelagrende peis i Salzburg-serien som bør stå øverst på ønskelisten.

Dette er rett og slett en moderne kakkelovn som kan holde på varmen helt til dagen etter! 

 

Salzburg-serien fås i ulike størrelser (M, L og XL, og C - som også har sideinnsyn). De er alle enkle å montere, og med flere designalternativer er det enkelt å finne en stil som passer interiøret.

 

Hemmeligheten ligger i et langt kanalsystem som gjør at du lagrer varmen i kjernen, slik at den avgis over tid. Modellene L og C har i tillegg konveksjonsvarme, som gjør at den varmer opp rommet kjapt, og så lar deg utnytte varmelagringen slik at du våkner opp til et varmt hus dagen etter. Dette er definitivt veien å gå for deg som ønsker full kontroll over varmen i rommet.

Hva bør du tenke på ved valg av ildsted?

Det viktigste er å finne et ildsted som passer til rommet du skal plassere det i. Tidligere hadde nok både kundene og bransjen en tendens til å fokusere mye på ildstedets oppgitte varmeeffekt, men her har man heldigvis blitt flinkere med årene.

For det første er det lettere å fyre optimalt i et mindre ildsted. Et ildsted som ikke er riktig dimensjonert i forhold til rommet vil fort gi dårlig forbrenning, noe som igjen vil gi deg sotete glass raskere enn om ildstedet hadde vært riktig dimensjonert. Men dette skal selvsagt du som kunde slippe å tenke på.

Rask og enkel montering

Uansett om du bygger nytt eller skal installere ildsted i din eksisterende bolig, er det greit å vite at alle Nordpeis-modellene er laget i et byggesystem som er enkelt, raskt og renslig å montere. 

Vil du har flere tips og nyheter om hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her! 

10. september 2015
Mer om Energi
Annonsørinnhold

Derfor bør du bytte strømleverandør - nå!

Strømprisene har skutt i været de siste ukene - og aldri har det vært lettere eller billigere å bytte. Sjekk om du bør velge en annen leverandør her.

Annonsørinnhold

Skandinavias mest solgte panelovner er mer populære enn noen gang

Har du lyst på en enklere og mer behagelig hverdag for hele familien? Da gjelder det å kombinere et lekkert og tidløst design med full fjernstyring av...

Å grave opp et monster som dette er komplisert og kostbart. Derfor bør du vurdere å tømme den istedet.
Annonsørinnhold

300.000 nordmenn har en tikkende bombe i hagen

En lekk oljetank kan bli en rådyr opplevelse. Heldigvis er løsningen enklere enn du tror.

Varmepumper er et energieffektivt alternativ som kan erstatte de aller fleste varmekilder, og sparer både lommeboken og miljøet.
Annonsørinnhold

Derfor bør du velge varmepumpe

Unngå de skyhøye strømregningene og spar miljøet på samme tid. En varmepumpe er et ”Kinderegg”-produkt du burde vite mer om! 

Kom i julestemning med ny peis.
Annonsørinnhold

Den fineste julegaven til familien og hjemmet

Det er få ting som ringer julen inn som levende ild fra drømmepeisen! Begynner du nå, kan du også få julestemningen inn i hjemmet!

Det er mange gode grunner for at du burde gi hjemmet smartløsninger nå! FOTO: Eidsiva
Annonsørinnhold

Spar strøm med smarte produkter

Smartprodukter sparer deg ikke bare for mye penger, det gir deg også komfort, trygghet og kontroll i hverdagen. Og det er mye enklere enn du tror!

Oljetanken kan koste deg huset

Det finnes ca. 300 000 nedgravde oljetanker i Norge, og bruken av fyringsolje blir snart forbudt. Det er ditt ansvar om den gamle tanken springer lekk, og i verste fall kan lekkasjen føre til at huset må rives. Slik blir du kvitt den farlige oljen!