Annonsørinnhold
Er drømmen en enklere hverdag gjelder det å velge en leverandør du kan stole på.
Er drømmen en enklere hverdag gjelder det å velge en leverandør du kan stole på. Bilde: Getty Images

Så lett kommer du i gang med et smarthus

– Har du først bodd i et smarthus går du aldri tilbake, sier eksperten. 

Et smarthus er ganske enkelt en bolig som er utstyrt med teknologi som forenkler hverdagen din, samtidig som du sparer penger.

Er du fristet, men synes det høres ut som science fiction? Det er det ingen grunn til.

Fremtiden er her allerede

– Utviklingen har vært enorm siden vi lanserte xComfort for over 14 år siden, og i dag er det i praksis bare fantasien som setter begrensninger for hva du kan gjøre, sier Michael Fredriksen - segmentansvarlig for bolig i Eaton.

– Med en smarthus-løsning fra xComfort vil ganske enkelt boligen passe på seg selv, slik at du selv slipper å tenke på å justere varmen eller senke persiennene. I tillegg til at du sparer tid, vil også automatikken være så effektiv at du kan spare mellom 20 og 40 prosent på strømregningen. Da er det ikke rart at stadig flere norske boligeiere lar seg friste, sier Fredriksen.

– Det fine med xComfort er at man kan starte i det små, for eksempel med enkel lysstyring av ute- og innelys, eller med vår smartdimmer som klarer å dimme alle pærer på markedet uten at det flimrer. Erfaringsmessig er det jo slik at kundene som først har prøvd blir hektet, og da er det godt å vite at det trådløse xComfort-systemet er lett å utvide med nye funksjoner helt opp til komplette løsninger for lys, varme og sikkerhet.

Jeg forstår. Men vil ikke dagens smarthusløsninger raskt bli utdatert?

Velg en løsning som varer!

– Det er ikke uten grunn at xComfort har vært på markedet i over 14 år. Vår store styrke er at vi selv utvikler og produserer alle våre produkter. Vi kan dermed enkelt tilpasse produktene til den teknologiske utviklingen som skjer rundt oss, forteller Fredriksen

Et godt eksempel på dette er de nye automatiske strømmålerne som nå er i ferd med å installeres i hele landet. Det første man som kunde legger merke til, er at man nå slipper å lese av strømmåleren hver måned, men det er jo ingen hemmelighet at dette systemet på sikt skal åpne for differensierte strømpriser i løpet av døgnet. I praksis vil det si at man vil få en slags rushtidsavgift, der strømmen er dyrest i de timene der etterspørselen er størst.

– Da er det godt å vite at ditt xComfort-system kan styre forbruket til de tidspunktene på døgnet hvor strømmen er billigst, enten det nå er innetemperaturen, varmtvannstanken eller lading av elbilen vi snakker om, sier Fredriksen. 

"Hele poenget er at du får et hus som gjør de rette valgene for deg"

 

Full oversikt gir full kontroll uansett hvor du er! (Foto: Nicki Twang/Eaton)

Trygghet idag = trygghet i morgen

– Tilbakemeldingene fra kundene er at de ikke bare er opptatt av å ha det enkelt. De setter også stor pris på at xComfort faktisk øker den opplevde tryggheten i hverdagen, fortsetter Fredriksen.

– En ting er at du får varsel på mobilen om det skulle oppstå strømbrudd, temperaturforandring eller vannlekkasjer. Men også når du er hjemme har xComfort praktiske løsninger. Du kan for eksempel ha en hovedbryter ved utgangsdøren og på soverommet som med ett tastetrykk sørger for å slå av alle de klassiske brannfellene som kaffetrakter, komfyr og strykejern. 

Med en hovedbryter ved inngangsdøren som slår av alt brannfarlig utstyr slipper du å dobbeltsjekke at kaffetrakteren er skrudd av. (Foto: Eaton/Nicki Twang.)

- Denne forenklingen av hverdagen har også et annet poeng: Den gjør det enklere for eldre å bli boende lenger i sin egen bolig, og akkurat det er nok en av grunnene til at våre løsninger treffer stadig flere kundegrupper.

Ok, jeg er fristet. Men blir ikke dette fryktelig tungvint å installere i boligen min?

Enkel installasjon - enda enklere i bruk!

– Nei, overhodet ikke. Siden systemet er trådløst er det minimale inngrep som kreves, sier Michael Fredriksen. I praksis vil derfor de aller fleste boliger få xComfort ferdig installert i løpet av noen få timer.

Siden alle våre brytere er trådløse kan de også flyttes. Det betyr at du selv kan endre plasseringen om du skulle ønske det. Her har du altså alle muligheter til å ombestemme deg etter at montøren har dratt hjem, eller når din bedre halvdel bestemmer seg for å ommøblere. 

For ikke å glemme vår xComfort-app til mobiltelefon og nettbrett. Den gir deg full styring av huset uansett om du er hjemme eller ikke, og er så lett å bruke at alle i familien raskt kommer i gang, avslutter Fredriksen. 

NYSGJERRIG? Trykk her for å lese mer om hva xComfort kan gjøre for deg og din bolig!

Ønsker du flere nyttige tips til hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her! 

15. mai 2017
Mer om Smarthus og passivhus

Denne smartdusjen varmer opp vannet for deg

Blir denne smartdusjen en realitet kan du styre den med mobilen eller stemmen.

Derfor bør du gjøre om boligen til et smarthjem

Et smarthjem gjør hverdagen langt enklere. Men passer du ikke på, kan hjemmet ditt bli et enkelt bytte for de moderne tyvene.

Slik kan du få 100.000 til oppgradering av boligen

Nå er det nok å oppgradere til dagens energistandard for å få støtte fra Enova.

I 2020 styres livet med mobilen

Vi kan allerede styre lys, husalarm og og temperaturen i huset med mobilen, men det er bare starten. I 2020 skal til og med katteskålene og blomsterpott...

Smarthus - få full kontroll i hjemmet

Kunne du tenke deg å kutte strømforbruket, gjøre huset sikrere og få en enklere hverdag? Smarthus-systemer kan installeres i både gamle og nye hus, og...

Over til aktivhus

Jadarhus har i flere år bygd lavenergihus og smaker nå både på passivhus og aktivhus. Deres første Isobo Aktivbolig ble innviet under en høytidelighet den 18. oktober.

Varme- og energistyring i smarthus

Med varme- og energistyring i smarthus kan du benytte deg av nyeste teknologi for å spare energi og penger.

Passivhus er fremtiden

Passivhus er fremtiden i den nye lavenergihverdagen.

Plusshus neste skritt?

Plusshus produserer mer energi enn det forbruker. Vil vi se energiproduserende boliger i Norge i fremtiden?

Lanserer passive ferdighus

Lavenergihus lanseres nå som ferdighus.

Lysstyring i smarthus

Smarthusteknologien åpner for spennende løsninger innen lysstyring.

Hva er smarthus?

Smarthus er det nye moteordet innen boligbygging. Men hva er egentlig et smarthus?

Smart og energivennlig ferdighus

Med Smålandsvillaen ligger husprodusenten Myresjøhus i forkant av myndighetenes nye energikrav.

Avansert miljø- og energisparehus

Arkitekt Karen Steinsvik Reinholdtsen med mann og to barn, samt fem kolleger fra Steinsvik arkitektkontor, flytter i disse dager inn i nye eneboliger...