Lanserer passive ferdighus

Lavenergihus lanseres nå som ferdighus.

Energisparing får stadig mer fokus, og myndighetene stiller økte krav til energiforbruk også i boligen vår. Passivhus – boliger med svært lavt energiforbruk – er blitt et begrep som flere og flere snakker om, og nå kommer Systemhus med Celsius, et standard passivhus.

- Celsius er designet som passivhus helt fra grunnen av. Vi har bygd inn viktige prinsipper i huset som skal bidra til betydelig lavere energibehov til oppvarming av vann og boligareal, sier markedssjef i Systemhus Norge AS, Anders Paulsen.


Stor takterrasse: Celsius fra Systemhus har lavt energibehov og stor takterrasse.

Lavenergiboliger
Huset har blant annet en tilnærmet kvadratisk form på huset, noe som reduserer overflatearealet i forhold til bygningens volum.

– Dette er svært viktig med henhold til å minimere varmetapet fra huset. Tetting og hindring av varmetap er vel så viktig som økt isolering og derfor har vi valgt denne formen, forklarer teknisk sjef Finn Nikolaisen

Passivhus er lavenergiboliger. I følge nettstedet Passiv.no, som drives av SINTEF Byggforsk, kan energibehovet i en bolig bygd etter passivhusstandarden utgjøre så lite som 25% av energibehovet i en vanlig bolig. Det finnes en rekke kriterier for passivhuskonseptet, men de viktigste er at beregnet årlig energibehovet oppvarming av rom ikke skal overstige 15 kWh/m²per år og at maksimalt effektbehov til oppvarming ikke skal ikke overstige 10 W/m².

Termisk vegg
Begrepet passivhus kommer av at boligen baserer seg på passiv oppvarming. I Celsius skal den passive oppvarmingen ivaretaes med hjelp av en termisk vegg.
– Sentralt i huset har vi designet en termisk vegg. Denne er ment å fungere som en kjempestor varmeregulator som strekker seg over begge etasjene i Celsius, forteller Paulsen.

- Solstråler fra overlysvinduer i taket varmer opp den termiske betongveggen, som senere avgir varmen langsomt til oppvarming av rommene i huset. Motsatt vil betongveggen kunne ”suge” til seg overskuddsvarme fra rommene når det er for varmt i huset og således ha en avkjølende effekt, forklarer han, og understreker at betongveggen også vil ha en visuell effekt i Celsius.

I tillegg er huset klart for solfangere integrert i taket, og det er designet med solavskjermende bygningselementer integrert i fasaden.

– Legger man til at også planløsningen og utearealer i form av takterrasse er godt ivaretatt, kan man si at dette gir et blikk på fremtidens bolig i Norge, mener markedssjef Paulsen.

26. juni 2011
Mer om Smarthus og passivhus

Denne smartdusjen varmer opp vannet for deg

Blir denne smartdusjen en realitet kan du styre den med mobilen eller stemmen.

Derfor bør du gjøre om boligen til et smarthjem

Et smarthjem gjør hverdagen langt enklere. Men passer du ikke på, kan hjemmet ditt bli et enkelt bytte for de moderne tyvene.

Slik kan du få 100.000 til oppgradering av boligen

Nå er det nok å oppgradere til dagens energistandard for å få støtte fra Enova.

I 2020 styres livet med mobilen

Vi kan allerede styre lys, husalarm og og temperaturen i huset med mobilen, men det er bare starten. I 2020 skal til og med katteskålene og blomsterpott...

Smarthus - få full kontroll i hjemmet

Kunne du tenke deg å kutte strømforbruket, gjøre huset sikrere og få en enklere hverdag? Smarthus-systemer kan installeres i både gamle og nye hus, og...

Over til aktivhus

Jadarhus har i flere år bygd lavenergihus og smaker nå både på passivhus og aktivhus. Deres første Isobo Aktivbolig ble innviet under en høytidelighet den 18. oktober.

Varme- og energistyring i smarthus

Med varme- og energistyring i smarthus kan du benytte deg av nyeste teknologi for å spare energi og penger.

Passivhus er fremtiden

Passivhus er fremtiden i den nye lavenergihverdagen.

Plusshus neste skritt?

Plusshus produserer mer energi enn det forbruker. Vil vi se energiproduserende boliger i Norge i fremtiden?

Populært med passivhus

Flere tusen passivhus planlegges i Norge. Se video lenger ned i saken.

Lysstyring i smarthus

Smarthusteknologien åpner for spennende løsninger innen lysstyring.

Hva er smarthus?

Smarthus er det nye moteordet innen boligbygging. Men hva er egentlig et smarthus?

Smart og energivennlig ferdighus

Med Smålandsvillaen ligger husprodusenten Myresjøhus i forkant av myndighetenes nye energikrav.

Avansert miljø- og energisparehus

Arkitekt Karen Steinsvik Reinholdtsen med mann og to barn, samt fem kolleger fra Steinsvik arkitektkontor, flytter i disse dager inn i nye eneboliger...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no