Alt om varmepumpe

Varmepumper er økonomisk gunnstig, miljøvennlig og strømbesparende. Hvilken pumpe du bør velge avhenger blant annet av: Hvilke oppvarmingskilder har du i dag? Hvor stort energibehov har du? Hvordan er klimaet der du bor? Installering av varmepumpe kan være godt for lommeboken din. Ifølge Norsk Varmepumpeforening kan en varmepumpe redusere oppvarmingskostnadene med to tredeler i forhold til elektrisk oppvarming.

Forskjellige typer varmepumper

Luft-luft-varmepumper: passer for deg med elektrisk oppvarming, med feks panelovner. Luft-luft-pumper henter varme fra uteluften, og avgir omtrent tre ganger så mye energi som den bruker. 

Luft-vann-varmepumper: Et godt alternativ for deg som har varnnbåren gulvvarme eller radiatorer. Luft-vann-varmepumper henter energi fra luften ute og avgir varme gjennom et vannbårent system. 

Vann-vann-varmepumper: Passer også godt om du har varnnbåren varme eller radiatorer. Vann-vann-varmepumper henter varme fra berg, jord eller vann. 

Du kan få tilskudd fra Enova ved installasjon av varmepumpe, men de gir ikke støtte til luft-luft-varmepumper. 

Les mer Skjul
Sorter etter:
Øvrig
Det er mange alternativer hvis du vil varme opp huset ditt på en bærekraftig og miljøvennlig måte. Stadig flere nordmenn erstatte sin gamle oppvarming...
Varmepumpe
ANNONSØRINNHOLD
God hjelp mot både pollenplager, hetebølger og regntunge sommerdager.
Varmepumpe
I de kalde vintermånedene danner deg seg ofte issvuller under varmepumpens utedel, en varmematt kan være redningen.
Varmepumpe
Varmepumpe, solceller, pellets eller ved – hva er riktig oppvarming til huset? Se fordelene og ulempene ved de forskjellige metodene.
Varmepumpe
Varmepumper blir stadig vanligere og har erstattet elektriske panelovner og oljefyr. Den er en god investering for både miljøet og lommeboken. Men...
Varmepumpe
Har du lenge vurdert å montere en varmepumpe, men er usikker på hvilken du skal velge? Vi har rådene som tilpasser seg din bolig.
Varmepumpe
Varmepumper er praktisk, miljøvennlig og strømbesparende, men hva skiller egentlig de ulike variantene fra hverandre? Vi hjelper deg å finne riktig...
Varmepumpe
Norge er i toppen når det gjelder boliger med varmepumper. Den varme sommeren i år fikk mange til å oppdage at varmepumper har to funksjoner.
Varmepumpe
På de varmeste sommerdagene er det behagelig å kunne kjøle seg ned, og din egen aircondition trenger ikke være langt unna. De fleste nye vann-til-vann...
Varmepumpe
Fra 1. mars 2014 vil Enova kun gi støtte til kjøp av varmepumpe med energimålere.
Varmepumpe
Bygg et enkelt hus av kryssfinér, og skjul den stygge utedelen av varmepumpen.
Varmepumpe
I dag stilles det nye energikrav til nybygde boliger. Omtrent halvparten av energibehovet skal nå dekkes av annen energi-forsyning enn strøm og olje/g...
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no