Annonsørinnhold
Spar penger på strøm året rundt med Smart varmestyring.
Spar penger på strøm året rundt med Smart varmestyring. Bilde: Tibber

Få lavere strømregning med Smart varmestyring

Ingen grunn til å måtte fryse for å spare på strømmen. Tibbers app sparer strøm for deg, uten at du merker det.

Når vinterkulden kommer, stiger strømregningen til værs. Det kan du være sikker på.

– Jeg fikk en vekker da jeg innså at 70-80 % av strømforbruket vårt gikk til oppvarming, sier Tibber gründer Edgeir Vårdal Aksnes, som brukte sin egen 200 kvadratmeter store bolig fra 2008, som testlaboratorium for utviklingen av det nye norske strømselskapet Tibber.

Det første Edgeir Vårdal Aksnes gjorde for å redusere sitt eget forbruk var å installere varmepumpe og skifte ut alle lamper til LED-lamper. Så optimaliserte han varmeforbruket. 

– Jeg gikk fra å forbruke 27000 kWh til 15000 kWh. Huset er like komfortabelt å leve i som før. Det er den samme komforttemperaturen og det samme lyset.

smart varmestyring

Tibber har utviklet det de kaller smart varmestyring, som hjelper deg å spare penger på strøm året rundt. Løsningen baserer seg på noe så enkelt som en app og en smart termostat. Termostaten kobles til din strømkilde, som kan være alle former for oppvarming inkludert varmepumper og elektrisk oppvarming.

– Det er mulig å ha en smart termostat for nesten alle typer varmekilder. De er superenkle å installere og konfigurere, slik at du enkelt kan begynne å regulere hjemmet ditt, sier Vårdal Aksnes.

Appen tenker for deg

Termostatene styrer varmeanlegget etter signaler fra Tibbers app. Appen styrer varmen i hjemmet ditt etter strømprisene som varierer i løpet av en dag. Det gjør at du automatisk kan sparer penger ved å skru ned temperaturen når prisen er høy. Bare dette gjør at du sparer 15 - 25 %. Du trenger ikke gjøre noe, alt skjer automatisk. 

Appen styres fra din mobil, og gjør at du kan justere innstillinger og kontrollere varmen i hjemmet, uansett hvor du befinner deg i verden. Den har en rekke smarte innstillingsmuligheter, som dag- og nattsenking og fjernstyring av oppvarmingen på hytta. Du kan slå varmen av og på, alt etter når du faktisk bruker boligen din eller er på hytta. Du kan også stille den inn, så varmen slår seg av automatisk, i det du for eksempel forlater hytta. 

De større handlingene, som du uansett må utføre selv, kan du planlegge utfra når strømprisene er lave. Har du elbil vil det for eksempel være billigere å lade om natten. Da er strømprisen lav fordi få bruker strøm. Appen kan også gi deg beskjed når strømprisen er ekstra lav, slik at du kan dra nytte av den. 

Billig strøm til folket

Ettersom strømprisen varierer hver time, har Tibber etablert et system, som gjør at de overvåker strømprisene, og kjøper inn strøm, når den er billigst. 

– Alt er robotisert. Vi har ingen selgere som kjøper strøm, men bruker roboter som konstant følger med på prisene i markedet. Det vi driver med er egentlig ren matematikk, sier Vårdal Aksnes.

Som forbruker får du strømmen til den samme prisen som Tibber kjøper den inn for. De har ingen marginpåslag eller fortjeneste på strømprisen. Det de tjener penger på er den månedlige abonnementsprisen. Tar du en titt i appen, vil du se at du bruker den billigste strømmen på markedet, uten å måtte løfte en finger. 

Minst 20% lavere strømregning

Det betyr at du umiddelbart får 20% lavere strømregning bare ved å bytte til Tibber, uten å ha installert en eneste termostat. Hvis du deretter også installerer termostater for smart varmestyring, vil strømregningen reduseres ytterligere.

Skru varmen ned én grad

Det er penger å tjene på selv de minste tiltakene. Tibber har gjort en undersøkelse og testet 1264 svenske og norske eneboliger på omkring 188 kvadratmeter. Alle hadde luftvarmepumpe koblet til en Sensibo-termostat via Tibber. Ved å senke varmen med bare en grad, gikk de ned 110 kWh per måned, som tilsvarer cirka 133 kroner i måneden. Du vil knapt merke den ene graden, men du vil garantert merke at strømregningen går ned med Tibber. 

Spar penger på strøm trinn for trinn

  1. Sjekk hva slags oppvarmingssystem du har hjemme. Undersøk om det er mulig å installere varmepumpe. Bor du i borettslag, kan du høre med styret om du kan installere varmepumpe i din leilighet.
  2. Bytt alle lamper til LED-belysning.
  3. Last ned Tibber-appen og tegn et abonnement. Tibber tar seg av byttet for deg. Du vil umiddelbart få 20% reduksjon i strømregningen din, fordi Tibber kjøper strømmen når den er billigst. Dette er uten å ha koblet til en eneste termostat.
  4. Skaff deg en termostat tilpasset din varmekilde. Tibber selger termostater, og termostatpakker til de fleste varmesystemer, til gode priser på sine nettsider.
  5. Konfigurer termostatene du har installert og vips så er du i gang.
14. februar 2020
Mer om Øvrig

Geniale triks: Slik får du bilen trygt gjennom vinteren

Is på vinduene, frosne dører og en bil som ikke vil starte… Frost og snø fører ofte til problemer på bilen, men heldigvis er det mange måter å gjøre det lettere å komme gjennom vintersesongen - både for deg og bilen din. Vi har lagd den ultimate guiden til geniale bil-triks til vintersesongen. 

Slik unngår du innbrudd i jula

Jul og nyttår topper listen over innbruddstyvenes travleste periode, og hver år blir de mer spekulerte. Det setter huseierne på prøve. Få tre gode tips...

3 geniale triks som effektivt løser frostproblemene på bilen din

Frost fører ofte til problemer med bilen. Prøv en av disse tre effektive triksene for å gjøre det enklerer å komme gjennom den kalde tiden med bil.

Slik unngår du vinterens forkjølelse og influensa

Årets influensasesong er i gang. Her er ekspertenes tips til hvordan du kan minimere smittefaren.

Derfor skal du skifte til vinterdekk nå

Lørdag er siste frist for å skifte vinterdekk - snøen er på vei

9 smarte tips til å spare penger i hverdagen

Mangler du overblikk på hva du bruker pengene dine på? Vil du bli flinkere til å spare? Eller kanskje du bare vil ha mer penger du kan bruke på moro?...

10 ting du IKKE visste om reinsdyr

Reinsdyrkjøtt er bærekraftig. Rudolf er en jente og det er kun én folkegruppe som får lov til å drive med reindrift. Vi har samlet 10 fakta om reinsdyr du garantert ikke visste.

Venter hundrevis av pipebranner i vinter

Hvert år rykker brannvesenet ut til over tusen pipebranner i Norge, og høysesongen nærmer seg.

Slik gjør du bilen høstklar

En ny sesong er over oss og det betyr regn, vind og glatte veier. Med ekspertenes fire tips sikrer du at bilen din har de optimale forholdene for å...

Derfor skal du huske å snu brannslokkeren

Dersom pulveret inne i apparatet klumper og forsteiner seg, kan du risikere å sitte med en brannslokker som ikke virker eller fungerer dårlig ved brann. 

Kakerlakker på fremmarsj – slik holder du de ute

Kakkerlakker har blitt et økende problem i Norge de siste årene. Se her hvorfor og hvordan du blir kvitt de mobile insektene som sprer seg raskt.

15 unike overnattinger i naturen

Bo i et svevende telt i tretoppene, sov under stjernene i et fyrtårn eller lei din egen øy. I Sverige finner du flust av ulike overnattingssteder, ute...

5 smarte tips for å forhindre innbrudd i sommerferien

Innbrudd i boliger øker som regel i sommermånedene, men heldigvis finnes det enkle og gode løsninger for å holde tyvene unna der du bor.

Møll i klær og møbler – Slik blir du kvitt dem

Møll i boligen er en pest, men heldigvis kan insektene og larvene bekjempes. Her er 7 effektive måter å forebygge og bli kvitt dem. Redd klær og møbler...

Annonsørinnhold

Få en kanonpris på årets ferie

I fjor gjorde 180.000 kunder et kupp på billig overnatting i herlige omgivelser. Nå er det din tur.