Bilde: Colourbox

Alarm gir forsikringsfordeler

Forsikringsselskapene honorerer bruk av husalarm.

Premien på innboforsikringen blir lavere etter at du har kjøpt og montert alarm, fordi den avspeiler den reduserte risikoen for innbrudd.
- Det er helt klart at de boligene med alarm, har betydelig lavere risiko for innbrudd, så alarm i villa er absolutt å anbefale, sier Jack Frostad i If.

Velg utrykning

De fleste forsikringsselskaper gir rabatt på boligforsikringen om du installerer alarm og foretar andre måter å sikre boligen på. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap og spør hvilke tiltak de gir rabatter på.
- Vi honorerer boligalarm med rabatt i forsikringspremien. Det som gir mest rabatt er en alarm tilknyttet alarmsentralen med utrykning. Det aller beste er en som er tilkoblet vanninstallasjonovervåkning, brannvarsling og innbruddsvarsling. Men alle alarmer gir rabatt hos oss, så fremt den er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemd FG, sier Frostad.

Har du ikke FG-godkjent innbruddsalarm tilknyttet bemannet FG-godkjent alarmstasjon i boligen er det åtte ganger større sjanse for at du får innbrudd, viser ny statistikk fra NHO Service.

FG-godkjent
- Rabattene er gradert. Bor du i det mest tyveriutsatte områdene får du den høyeste rabatten hos oss. Det er forskjellige systemer hos alle forsikringsselskapene, det vi har til felles er godkjenningssystemet av alarmene.

En FG-godkjent alarm betyr at forsikringsbransjen går god for kvaliteten på den. Dette kvalitetsstemplet er viktig for alle typer tyverisikring - særlig hvis du skal ha muligheter til å få redusert forsikringspremien etter å ha installert alarm. På Finansnæringens fellesorganisasjons hjemmesider kan sjekke om utstyret du vurderer å kjøpe er FG-godkjent

Det er ikke noe krav til at alarmen må være kjøpt gjennom forsikringsselskapet du bruker,
- Hvis alarmen utløses, trenger du ikke betale noen egenandel, sier Jack Frostad i If.

Lønnsomt?
Ser man på hvor mye alarmene koster, i forhold til hva forsikringsselskapene gir i reduserte premier, er det åpenbart at sikkerhet koster. Rabattene som gis kompenserer kke fullt ut for de økte utgiftene. Om innkjøpet er verdt pengene, avhenger av at risikoen faktisk blir redusert fra sitt nåværende nivå.

Like viktig som boligalarm, kan det derfor være å ha gode låser på dører og vinduer. FG-godkjente låser gjør det vanskeligere for tyver å ta seg inn i boligen og virker derfor avskrekkende. Nordan har også utviklet NorDan Sikkerhetsvindu, som er det eneste standardproduserte vindu i Skandinavia som er godkjent som innbruddssikkert. Vinduet har sju låsepunkter, tåler 300 kilo press og kommer anbefalt av Enova.

15 prosent har alarm
Antallet boligalarmer i Norge nå er verdens høyeste målt i forhold til folketall. I alt 15,3 % av alle husstander i Norge har boligalarm, viser ny statistikk fra NHO Service, Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) og Prognosesenteret. Snittet i EU er på fire prosent.

Politiets tall viser at antall innbrudd i boliger og leiligheter har gått noe nedover de siste årene. I år har det imidlertid vært en kraftig økning, skriver BT.no.

Åtte ganger større risiko uten
Statistikken for 2009 viser at dersom du ikke har innbruddsalarm tilknyttet bemannet vaktsentral i boligen, er det åtte ganger større sjanse for at du får innbrudd. Har du ikke innbruddsalarm med røykdeteksjon tilknyttet bemannet vaktsentral i boligen dobler du sannsynligheten for at brann ikke blir oppdaget.

7. juli 2010
Mer om Forsikring

Slik ruster du deg mot høststorm

Rens sluket, sikre løse gjenstander og pakk ned trampolinen. Så slipper du å rammes av høststormene.

Nå kan du flytte fra flommen

En lovendring gjør at flomutsatte nå kan få erstatning for selve tomten, og dermed flytte vekk fra det flomutsatte området.

Derfor bør du sette av 15 minutter til å ta bilde av tingene dine

Har du god nok oversikt over tingene dine hvis det skulle oppstå en brann hjemme? – Det er nesten umulig å huske alt, sier forsikringsselskapet If og...

Nå kommer ekstremværet «Tor»

Ekstremværet «Tor» er på vei og vil ramme Sør-Norge fredag. Les mer om hvordan du forbereder deg på uværet.

Seks veier til billigere forsikring

En gjennomgang av forsikringene dine kan være en lønnsom investering, og trenger absolutt ikke være så tidkrevende som du kanskje frykter.

Har du god nok innboforsikring?

Dekkes du av innboforsikringen om du knuser iPaden i hagen, eller om sykkelen din blir ødelagt av naboungene? Her får du oversikt over hvilke vilkår...

Pass på stua under VM

Fotball-VM er i gang, og i stuer verden over benker fotballfans seg i sofaen med godt drikke og potetgull – og sterke følelser! Men, kaster du fjernkontrollen på TV-en dekkes det ikke av innboforsikringen, advarer forsikringsselskapet Codan. 

Sjekk om du har rett husforsikring!

Er du usikker på om forsikringsselskapet du har valgt gir deg nok sikkerhet og penger? Vi viser deg veien til å enkelt sammenligne husforsikringene...

Bør du forsikre hvitevarene?

Kjøp av hvitevarer utgjør et betydelig utlegg i hverdagsøkonomien. Bør du forsikre hvitevarene?

Bedre bolighandel med boligkjøperforsikring

Bolikjøperforsikring er noe en bør vurdere om en skal kjøpe bolig. Ved å tegne boligkjøperforsikring, som er rettshjelp til boligkjøper, sikrer kjøper sine rettigheter og får hjelp av proffe advokater ved en eventuell boligtvist.

Vet du hva du har i huset?

Har du forsikret boligen og innboet ditt riktig? Vet du hvilke tilbud som gjelder? Tar du dine forholdsregler? Det kan bli dyrt å ikke ha oversikt over...

Er leietager forsikret?

Pass på leietagerne når du leier ut hytta i ferien. Det er ikke sikkert forsikringen din dekker skader.

Vannskader koster mer enn før

Vannskader koster mer enn før.

Forsikringsbransjen bekymret over flere vannskader

Huseiere vet for lite om vannskader. Holdningskampanjer har økt forbrukernes bevissthet rundt brannfare. Nå må tilsvarende arbeid gjøres i forhold til...

Forsikringer i byggeprosessen

Forsikringer er viktige og må tas på alvor allerede fra du begynner å bygge. Alle som skal bygge bolig eller hytte må ha byggeforsikring. Det gjelder...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no