Ta en prat med forsikringsselskapet ditt. Det kan hende de tilbyr deg bedre vilkår om du samler flere forsikringer hos dem.
Ta en prat med forsikringsselskapet ditt. Det kan hende de tilbyr deg bedre vilkår om du samler flere forsikringer hos dem. Bilde: Getty Images

Seks veier til billigere forsikring

En gjennomgang av forsikringene dine kan være en lønnsom investering, og trenger absolutt ikke være så tidkrevende som du kanskje frykter. 

1. Bestill på nett

Å bestille forsikring på nett er både enkelt, raskt og sikkert. Flere forsikringsselskaper gir også rabatter ved bestilling på nett. Hvor stor rabatten er avhenger fra selskap til selskap, men ofte kan du få nettrabatt på opptil 10 %. 

2. Press prisen 

Å sette forsikringsselskapene opp mot hverandre kan være en effektiv kostnadsbesparelse, men mange av oss oppfatter forsikringsmarkedet som uoversiktlig. 

På finansportalen.no, som er en tjeneste fra Forbrukerrådet, kan du enkelt og helt uforpliktende sammenligne tilbud fra flere ulike forsikringsselskaper i markedet. 

Dersom du vurderer å bytte forsikringsselskap, kan det lønne seg å informere ditt nåværende selskap om dette før du bytter.

De strekker seg gjerne langt for å beholde deg som kunde, så her kan du presse på pris. 

3. Alt på ett sted

Ofte kan det lønne seg å samle alle forsikringene dine på ett sted. Har du flere hovedforsikringer i samme selskap får du gjerne flere rabatter og en rekke andre fordeler med på «kjøpet».

Noter gjerne ned hvilke fordeler du får hvor for bedre oversikt.  

4. Installer alarm 

Har du installert brann- og boligalarm som er koblet til en alarmsentral eller brannvesenet, blir premien på hus- eller innboforsikringen lavere. Flere forsikrings- og alarmselskaper dekker også hele eller deler av egenandelen din dersom innbrudd skulle skje mens alarmen er aktivert. Du må imidlertid selv passe på å opplyse forsikringsselskapet ditt om du har alarm, og merk deg at så å si alle forsikringsselskaper krever at boligalarmen er FG-godkjent for å få rabatt. 

5. Flere rabatter

Det er også en rekke andre sikkerhetstiltak som kan gi deg billigere forsikring. Har du for eksempel overspenningsvern i sikringsskapet ditt, eller en komfyralarm som stenger strømtilførselen, er sjansen stor for at du kan dra nytte av dette når du skal bestille forsikring.

Det samme gjelder dersom du har montert ekstra sikkerhetslås, gjennomført el-sjekk eller har to eller flere brannslukningsapparater i hus. Nøyaktig hva som gir rabatter og hvor mye, er gjerne ulikt fra selskap til selskap.

Sørg for å få med deg de rabattene du har krav på i det selskapet du er i.  

6. Gratis reiseforsikring 

Skal du ut og reise bør du ha reiseforsikring. Flere kredittkort tilbyr gratis reise- og avbestillingsforsikring dersom du betaler mer enn 50 prosent av reisen med kredittkortet.

Er du medlem av folketrygden i Norge, bør du alltid ha med deg Europeisk helsetrygdkort når du er på reise. Kortet er gratis, og sikrer deg nødvendig helsehjelp så lenge du oppholder deg i et annet EØS-land eller i Sveits.

15. oktober 2014
Mer om Forsikring

Slik ruster du deg mot høststorm

Rens sluket, sikre løse gjenstander og pakk ned trampolinen. Så slipper du å rammes av høststormene.

Nå kan du flytte fra flommen

En lovendring gjør at flomutsatte nå kan få erstatning for selve tomten, og dermed flytte vekk fra det flomutsatte området.

Derfor bør du sette av 15 minutter til å ta bilde av tingene dine

Har du god nok oversikt over tingene dine hvis det skulle oppstå en brann hjemme? – Det er nesten umulig å huske alt, sier forsikringsselskapet If og...

Nå kommer ekstremværet «Tor»

Ekstremværet «Tor» er på vei og vil ramme Sør-Norge fredag. Les mer om hvordan du forbereder deg på uværet.

Har du god nok innboforsikring?

Dekkes du av innboforsikringen om du knuser iPaden i hagen, eller om sykkelen din blir ødelagt av naboungene? Her får du oversikt over hvilke vilkår...

Pass på stua under VM

Fotball-VM er i gang, og i stuer verden over benker fotballfans seg i sofaen med godt drikke og potetgull – og sterke følelser! Men, kaster du fjernkont...

Sjekk om du har rett husforsikring!

Er du usikker på om forsikringsselskapet du har valgt gir deg nok sikkerhet og penger? Vi viser deg veien til å enkelt sammenligne husforsikringene dine med andre tilbud i markedet. 

Bør du forsikre hvitevarene?

Kjøp av hvitevarer utgjør et betydelig utlegg i hverdagsøkonomien. Bør du forsikre hvitevarene?

Bedre bolighandel med boligkjøperforsikring

Bolikjøperforsikring er noe en bør vurdere om en skal kjøpe bolig. Ved å tegne boligkjøperforsikring, som er rettshjelp til boligkjøper, sikrer kjøper...

Alarm gir forsikringsfordeler

Forsikringsselskapene honorerer bruk av husalarm.

Vet du hva du har i huset?

Har du forsikret boligen og innboet ditt riktig? Vet du hvilke tilbud som gjelder? Tar du dine forholdsregler? Det kan bli dyrt å ikke ha oversikt over...

Er leietager forsikret?

Pass på leietagerne når du leier ut hytta i ferien. Det er ikke sikkert forsikringen din dekker skader.

Vannskader koster mer enn før

Vannskader koster mer enn før.

Forsikringsbransjen bekymret over flere vannskader

Huseiere vet for lite om vannskader. Holdningskampanjer har økt forbrukernes bevissthet rundt brannfare. Nå må tilsvarende arbeid gjøres i forhold til...

Forsikringer i byggeprosessen

Forsikringer er viktige og må tas på alvor allerede fra du begynner å bygge. Alle som skal bygge bolig eller hytte må ha byggeforsikring. Det gjelder...