Frost og dugg skaper dårlig sikt på vinterstid.
Frost og dugg skaper dårlig sikt på vinterstid. Bilde: iStock

3 geniale triks som effektivt løser frostproblemene på bilen din

Frost fører ofte til problemer med bilen. Prøv en av disse tre effektive triksene for å  gjøre det enklerer å komme gjennom den kalde tiden med bil. 

1. Slik unngår du å skrape is på ruten 

Det er nesten ingenting som er verre enn å komme ut til bilen full av is på rutene - spesielt hvis du har dårlig tid!
Spar tid og unngå morgenstress ved å lage en blanding av ¾ eddik og ¼ vann som du sprayer på rutene kvelde før. Neste morgen kommer du til å ha frostfri ruter. 

Mange bruker varmt vann for å smelte isen på frontruta, men vær forsiktig! Den store temperaturforskjellen mellom ruten og vannet kan føre til at ruta sprekker, noe som bare vil gjøre morgenen din mer hektisk. Hvis du glemmer å spraye eddik blandingen kvelden før anbefaler vi at du bruker en helt vanlig isskrape i stedet. 

2. Lei av å ikke kunne se ut av vinduene? 

Kjølige morgener resulterer vanligvis i at vinduene er dugget. Hvis du ikke kan se ut av frontruten, kan du raskt havne i en farlig situasjon. Mange velger å rulle vinduene ned for å bli kvitt duggen raskt, men hvorfor skal du sitte i kulden hvis du bare kan ha en sokk med ferskmalt kaffe i stedet? 

Nymalt kaffe absorberer fukt fra luften og vil i løpet av natten absorberer all fukt som dannes inne i bilen. Hvis du er lei av å ha duggete vinduer, så fyll en sokk med malt kaffe og sett den i bilen. Da blir bilen duggfri til neste morgen. 

Tips: Hvis du ikke drikker kaffe og ikke liker lukten av kaffe, kan du bruke kattesand i stedet. Kast en pose med ekstra kattesand inn i bagasjerommet, det vil gi bilen ekstra vekt bak som sikre en mer stabil bil på glatte veier.

Etter at du har fjernet ullsokken fra vindusviskerne kan du plasserer dem i bagasjerommet. Hvis du er så uheldig at bilen sitter fast og du skal ut å dytte, kan du ta ullsokkene UTENPÅ skoene dine. Ullsokkene gjør at du sitter mye bedre fast i snøen og gjør det dermed mye lettere å dytte bilen løs. 

Tips: Hvis du trenger en løsning akkurat nå på frosne vindusviskere kan du ta en klut med alkohol og dra over vindusviskerne. Da blir vindusviskerne frostfri på få sekunder.

13. november 2019
Mer om Øvrig

Advarer: Dette kan du gjøre mot høy vannstand og flom nå

De to neste dagene er det ventet ekstrem høy vannstand flere steder i Norge. Sammen med mye vind kan dette gi skader langs hele kysten.

Geniale triks: Slik får du bilen trygt gjennom vinteren

Is på vinduene, frosne dører og en bil som ikke vil starte… Frost og snø fører ofte til problemer på bilen, men heldigvis er det mange måter å gjøre...

Slik unngår du innbrudd i jula

Jul og nyttår topper listen over innbruddstyvenes travleste periode, og hver år blir de mer spekulerte. Det setter huseierne på prøve. Få tre gode tips...

Slik unngår du vinterens forkjølelse og influensa

Årets influensasesong er i gang. Her er ekspertenes tips til hvordan du kan minimere smittefaren.

Derfor skal du skifte til vinterdekk nå

Lørdag er siste frist for å skifte vinterdekk - snøen er på vei

9 smarte tips til å spare penger i hverdagen

Mangler du overblikk på hva du bruker pengene dine på? Vil du bli flinkere til å spare? Eller kanskje du bare vil ha mer penger du kan bruke på moro?...

10 ting du IKKE visste om reinsdyr

Reinsdyrkjøtt er bærekraftig. Rudolf er en jente og det er kun én folkegruppe som får lov til å drive med reindrift. Vi har samlet 10 fakta om reinsdyr du garantert ikke visste.

Venter hundrevis av pipebranner i vinter

Hvert år rykker brannvesenet ut til over tusen pipebranner i Norge, og høysesongen nærmer seg.

Slik gjør du bilen høstklar

En ny sesong er over oss og det betyr regn, vind og glatte veier. Med ekspertenes fire tips sikrer du at bilen din har de optimale forholdene for å...

Derfor skal du huske å snu brannslokkeren

Dersom pulveret inne i apparatet klumper og forsteiner seg, kan du risikere å sitte med en brannslokker som ikke virker eller fungerer dårlig ved brann. 

Kakerlakker på fremmarsj – slik holder du de ute

Kakkerlakker har blitt et økende problem i Norge de siste årene. Se her hvorfor og hvordan du blir kvitt de mobile insektene som sprer seg raskt.

15 unike overnattinger i naturen

Bo i et svevende telt i tretoppene, sov under stjernene i et fyrtårn eller lei din egen øy. I Sverige finner du flust av ulike overnattingssteder, ute...

5 smarte tips for å forhindre innbrudd i sommerferien

Innbrudd i boliger øker som regel i sommermånedene, men heldigvis finnes det enkle og gode løsninger for å holde tyvene unna der du bor.

Møll i klær og møbler – Slik blir du kvitt dem

Møll i boligen er en pest, men heldigvis kan insektene og larvene bekjempes. Her er 7 effektive måter å forebygge og bli kvitt dem. Redd klær og møbler...

Annonsørinnhold

Få en kanonpris på årets ferie

I fjor gjorde 180.000 kunder et kupp på billig overnatting i herlige omgivelser. Nå er det din tur.