Snerten mediaspiller som spiller «alt»

TVIX M-6500A er en mediaspiller som kan avspille de mest populære digitale film, foto og musikkformatene direkte på en tv eller stereoanlegg.

Mediaspillere er en enkel og grei måte å avspille innhold som normalt hører hjemme på en PC, på en tv eller stereoanlegg. De finnes i mange utførelser fra helt enkle modeller til avanserte mediasenter bokser med DVD skuff og ”alt” man trenger av tilkoblingsmuligheter. Denne boksen fra DVico skiller seg litt ut. Det er først og fremst designet som gjør at den appellerer til så vel entusiastene som til konemor. Dens beskjedne størrelse og raffinerte utseende gjør at den passer godt inn i stuen til selv de mest kresne.

Uten harddisk
Det er viktig å merke seg at TVIX leveres normalt uten harddisk. Man trenger ikke harddisk for å bruke TVIX, men da kan man ikke lagre noe lokalt. Den bruker en helt vanlig SATA-harddisk slik vi finner i mange nyere PC-er. En luke på høyre side åpnes for å montere inn harddisken, og det er kun to ledninger som skal klikkes på plass før man er ferdig. Dette bør de fleste kunne klare selv.

Kapasiteten på disken kan man bestemme selv avhengig av hvor mye digitale filer man har. Har man mye tyngre HD-innhold bør man gå for en stor disk på 500GB eller større. For vanlig musikk, foto og film i DVD eller DivX formater holder det med en 250GB disk som er rimeligere. Det er heller ikke problem å bytte mellom ulike disker hvis man har veldig mye innhold, eller den første blir full. Men som nevnt kan den avspille innhold fra andre PC-er eller NAS-disker over ett nettverk.

Les mer på www.lydogbilde.no

Passer for alle
Alle som har en digitalkamera og en musikksamling bestående av en del CD-plater vil kunne dra stor nytte av denne mediaspilleren. Man vil da kunne samle alle sine digitale filer på ett sted. Ved å bruke et rippeprogram på PC-en (for eksempel i Windows mediaspiller) vil man kunne generere musikkfiler i MP3 format av CD-samlingen sin for deretter å kopiere den over til TVIX. Velger man en litt høyere kvalitet enn standardinnstillingen får man faktisk gode resultater når man spiller filene tilbake via et stereoanlegg. Fordelen med å digitalisere musikkbiblioteket sitt er den gode oversikten man får, og muligheten for å opprette spillelister. Man får også god oversikt over bildefilene og kan vise de rett på tv-skjermen i bra oppløsning. Mye bedre enn at hele familien stimler rundt en liten PC-skjerm…

Oversiktlig
TVIX 6500 er brukervennlig og gir god oversikt over ens digitale bibliotek. Man kan velge svensk menyspråk dersom man ikke vil bruke engelsk, men norskmenyspråk finnes dessverre ikke. Filene sorteres i sjangerne musikk, film og foto, og det er mulig å ytterligere sortere i mapper dersom man har mye innhold. Det letteste er å gjøre denne jobben på forhånd på en PC, men man har enkle redigeringsfunksjoner også på TVIX. TVIX kobles til PC-en med en USB-forbindelse og harddisken kommer opp i utforsker vinduet som en flyttbar disk. Når man klikker på TVIX-ikonet ser man den eksisterende mappestrukturen som hovedsakelig består av mappene , musikk, film og foto. Bruk disse til å organisere innholdet i praktiske mapper. TVIX leser mappenavn i flere nivåer uten problemer, og kan også benytte seg av eksisterende spillelister man måtte ha på PC-en for musikkavspilling (m3u, pls).

Tv eller flatskjerm?
Man trenger en tv eller flatskjerm for å se på film og bildefiler. Flatskjerm er selvfølgelig det mest funksjonelle med tanke på å kunne vise HD-innhold og høyoppløste bildefiler. Man kan nok vise bildene på en vanlig tv også i kompositt eller s-video formater, men det gir lavere kvalitet og oppløsning. Har man lagret en film i HD-format (HDTV) så vil man måtte bruke HDMI-forbindelse eller komponentvideo for bildeoverføringen. Stort sett har ikke vanlige tv-er slike innganger, og de vil heller ikke kunne nyttegjøre seg av den økte kvaliteten. Derfor er det flatskjerm som er det mest naturlige valget som bildeviser. Men man kan også selvfølgelig bruke en projektor med minimum HD-ready oppløsning.

Konklusjon
TVIX M-6500A er kanskje den beste mediaspilleren vi har testet hittil. Den skiller seg litt fra mengden med en eksklusiv design. TVIX 6500 spilte det aller meste vi kunne finne av digitale videosnutter i vårt bibliotek, og HD-innhold i 1080p format bød ikke på problemer. Lager man videosnutter selv er lyden stort sett i sync, men enkelte tv-programmer (ts) lastet ned fra nettet kan ha litt forsinkelsesproblemer. Her savner vi en lip-sync funksjon som hadde gjort det mulig å kvitte seg med slike småirritasjoner. Menyer responderer bra på fjernkontrollsignaler og det nye chipsettet gjør at det hele føles kjappere og brukervennlig. Fjernkontrollen har mange knapper og kan virke litt uoversiktelig, men det må nødvendigvis et slikt produkt ha. Fordelen med å ha direktetilgang til viktige funksjoner melder seg etter hvert som man bruker produktet aktivt. TVIX M-6500A er en glimrende boks for å samle dine digitale filer i et oversiktlig bibliotek og avspille de der hele familien kan få nytte av de!
23. oktober 2008
Mer om Hjemmeelektronikk

Fem tips mot dårlig trådløst nett

Dårlig trådløst nett er frustrerende, men heldigvis finnes det enkle triks for å bedre dekningen i hele huset.

Dette gjør du med FM-radioen på hytta

Med et DAB-adapter trenger du ikke bytte ut den sjarmerende FM-radioen som står på hytta.

Dette må du vite om smart-tv

Med Smart-tv er det du som er kringkastingssjef, men hva er smart-tv – sånn egentlig?

Få trådløs musikk i hele huset

Med trådløse høyttalere kan du høre musikk på badet, kjøkkenet og verandaen – selv om musikkanlegget står i kjellerstua. Her er det du bør vite om streaming av musikk i huset ditt. 

Test av TV-er: Disse merkene gjør det best i test

Hvilke TV-merker gjør det best i test? Svaret får du her, takket være Forbrukerrådet og 233 grundige tester fra Råd Rön.

Test av store, fine TV-er

Vi har testet seks fete og velutstyrte TV-er - uten å tømme lommeboka helt!

Test av iPad Mini - En liten gullklump

Med iPad mini trenger man ikke lenger en veske til iPaden – denne går ned i jakkelomma!

Test: De beste TV-kjøpene

Ny TV til jul? Test av 6 TV-er som ikke sprenger julebudsjettet.

Slik får du TV-signaler i flere rom

TV i flere rom er noe mange familier ønsker seg. Vi forteller hvordan det gjøres i praksis, både for full kanaltilbud men også noen enklere løsninger.

Tv i endring – Framtidens tv-hverdag

Tv er et av de faste holdepunktene i livet. Det har vært relativt uforandret i mange år, men nå kommer det endringer og de kommer fort.

LED-tv er årets julegave

Fagbladet Elektronikkbransjen har kåret LED-TV fra Samsung til årets julegave.

Ny generasjon Blu-ray-spillere

Enten du vurderer å skaffe deg din første Blu-ray-spiller, eller bare vil bytte ut din gamle, kan tiden være inne nå! Høstens nye Blu-ray-modeller er...

Hva bør du se etter når du velger TV?

Når du velger TV, bør du begynne med å kartlegge egne behov. Det gjør det lettere å finne frem i jungelen av merker, modeller og begreper.

Kjøpefest for kjøkken-tv

Siden i fjor har prisene på småmodellene rast samtidig som kvaliteten og antall finesser har økt. Det er på tide å skaffe seg en ekstra-tv nå!

Framtiden for HD er blå

Ekte HD ser ikke bare skarpere ut enn DVD, med Blu-ray får du også bedre lyd og nye funksjoner ingen DVD-spiller har.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no