Bilde: Getty Images

Norge stenges ned: Hva skal du bruke tiden din på?

På grunn av faren for å bli smittet med koronavirus, har Norge blitt stengt ned. Mange arbeidsplasser har sendt de ansatte hjemme i karantene eller til hjemmearbeid. Utdannelsessteder, skoler og barnehager har også stengt. Vi har satt sammen noen tips til hvordan du får tiden til å gå de neste 14 dagene hjemme.

Kanskje du trenger inspirasjon til hvordan du kan fylle tiden den kommende perioden med produktive oppgaver og gjøremål eller fine aktiviteter med familien. 

Og det er selvfølgelig mange ting du kan gjøre, selv om du jobber hjemme, er i karantene eller må være hjemme for å passe på barna. La deg inspirere av listen under med 5 ting du kan gjøre i den kommende perioden. 

1. Rydd

Du har garantert et skap eller loft som trenger å bli renset opp i og garantert en skrubb. Nå har du virkelig muligheten til å kaste deg ut i denne prosessen og ta grep. Se her hvordan du organiserer huset rom for rom

Å rydde er en kunst i seg selv. Det er i hvert fall det som opprydningsguruen Marie Kondo mener. Hun har tatt verden med storm med sin unike ryddemetode og tipsene er utrolig nyttige! Du kan lese mer om hennes opprydningsmetode her

2. Puss vinduene

Å vaske vinduene kan være både slitsomt og et stort prosjekt å sette i gang som krever tid. Men nå når du er hjemme hele dagen, slipper transporttid til og fra jobben, har du ingen grunn til å ikke gi vinduene litt ekstra kjærlighet, så de blir skinnende rene så vårsolen kan titte inn. Se her hvordan du pusser vinduer som en profesjonell - og helt uten striper! 

 Bruk tiden du har hjemme til å stelle i hagen.

3. Hagen i mars 

Når du uansett er ute i hagen, er det masse ting du kan gjøre før våren for alvor setter i gang. Hvis barna er hjemme, kan du gjøre det om til en familieaktivitet. 

Du kan for eksempel nå beskjære frukttrær, fjerne mose i plenen, eller plante ut i krukker.

4. Uteområdet 

Hvis snøen har smeltet der du bor, kan du også gå igang med utendørs området. For eksempel kan du fikse slik at terrassen blir god som ny.

Går du med en drøm om en ny platting eller terrasse, kan du også kaste deg ut i et prosjekt på å bygge en fra bunnen. Se hvordan du leger en her.

5. Avrim fryseren 

Det er sjelden det blir gjort og det er absolutt ikke en drømmejobb, men når det først er gjort skaper det både glede i sinnet og ekstra plass i fryseren. Og det er det vel ingen som sier nei til akkurat nå. Se her hvordan du enkelt avrimmer fryseren din.

 

18. mars 2020
Mer om Øvrig

Geniale triks: Slik får du bilen trygt gjennom vinteren

Is på vinduene, frosne dører og en bil som ikke vil starte… Frost og snø fører ofte til problemer på bilen, men heldigvis er det mange måter å gjøre det lettere å komme gjennom vintersesongen - både for deg og bilen din. Vi har lagd den ultimate guiden til geniale bil-triks til vintersesongen. 

Slik unngår du innbrudd i jula

Jul og nyttår topper listen over innbruddstyvenes travleste periode, og hver år blir de mer spekulerte. Det setter huseierne på prøve. Få tre gode tips...

3 geniale triks som effektivt løser frostproblemene på bilen din

Frost fører ofte til problemer med bilen. Prøv en av disse tre effektive triksene for å gjøre det enklerer å komme gjennom den kalde tiden med bil.

Slik unngår du vinterens forkjølelse og influensa

Årets influensasesong er i gang. Her er ekspertenes tips til hvordan du kan minimere smittefaren.

Derfor skal du skifte til vinterdekk nå

Lørdag er siste frist for å skifte vinterdekk - snøen er på vei

9 smarte tips til å spare penger i hverdagen

Mangler du overblikk på hva du bruker pengene dine på? Vil du bli flinkere til å spare? Eller kanskje du bare vil ha mer penger du kan bruke på moro?...

10 ting du IKKE visste om reinsdyr

Reinsdyrkjøtt er bærekraftig. Rudolf er en jente og det er kun én folkegruppe som får lov til å drive med reindrift. Vi har samlet 10 fakta om reinsdyr du garantert ikke visste.

Venter hundrevis av pipebranner i vinter

Hvert år rykker brannvesenet ut til over tusen pipebranner i Norge, og høysesongen nærmer seg.

Slik gjør du bilen høstklar

En ny sesong er over oss og det betyr regn, vind og glatte veier. Med ekspertenes fire tips sikrer du at bilen din har de optimale forholdene for å...

Derfor skal du huske å snu brannslokkeren

Dersom pulveret inne i apparatet klumper og forsteiner seg, kan du risikere å sitte med en brannslokker som ikke virker eller fungerer dårlig ved brann. 

Kakerlakker på fremmarsj – slik holder du de ute

Kakkerlakker har blitt et økende problem i Norge de siste årene. Se her hvorfor og hvordan du blir kvitt de mobile insektene som sprer seg raskt.

15 unike overnattinger i naturen

Bo i et svevende telt i tretoppene, sov under stjernene i et fyrtårn eller lei din egen øy. I Sverige finner du flust av ulike overnattingssteder, ute...

5 smarte tips for å forhindre innbrudd i sommerferien

Innbrudd i boliger øker som regel i sommermånedene, men heldigvis finnes det enkle og gode løsninger for å holde tyvene unna der du bor.

Møll i klær og møbler – Slik blir du kvitt dem

Møll i boligen er en pest, men heldigvis kan insektene og larvene bekjempes. Her er 7 effektive måter å forebygge og bli kvitt dem. Redd klær og møbler...

Annonsørinnhold

Få en kanonpris på årets ferie

I fjor gjorde 180.000 kunder et kupp på billig overnatting i herlige omgivelser. Nå er det din tur.