Bilde: Getty Images

Slik pakker du bilen perfekt til ferien

Å få plass til alt i bilen når familien skal på ferie er et potensielt mareritt. Vi gir deg ti tips til hvordan dere både får plass i bilen OG en god start på turen.

Å pakke bilen for ferie er som et mattestykke: Du har X antall ting som ikke kan være større enn Y. Okei, greit nok. Men så var det selve utregningen da. Ups, nei, det var ikke så lett som vi trodde.

Tingene må gjerne tas inn og ut noen ganger etter at du har oppdaget at du ikke får plass til barna eller hunden, før du til slutt kommer opp med en halvgod løsning – gjerne som innebærer litt krangling på veien.

Derfor har vi satt opp en liste over hva du burde gjøre for å få plass til alt i bilen og samtidig få en god start på ferien:

1. Ikke bare kast ting inn i bilen

Joda, det er veldig greit å bare begynne å lempe ting inn i bilen med en gang. Men slik finner du også raskt ut at det ikke er plass til alt.

Begynn derfor med å legge alle tingene du skal ha med deg på turen i nærheten av bilen, for å få bedre oversikt over hva som faktisk må få plass.

LES OGSÅ: Slik sikrer du deg mot innbrudd mens du er på ferie

Sørg for at alle i familien gjør dette. Å oppdage at en ekstra bag skal være med midt i lasteprosessen kan gjøre at du må starte helt på nytt.

Ikke bare bare å flytte hester fra A-B, alt utstyr må med også ;) #fullbil#gøypålandet#hesteutstyr

A photo posted by Ina (@ina_stall_myrvang) on

2. Tenk på hvor dere skal og hva dere trenger når dere skal dit

Hvorvidt dere ankommer endeholdeplassen om morgenen eller kvelden kan påvirke hvordan bilen burde pakkes.

Kommer dere om morgenen har dere kanskje tid til å ta ut alt med en gang, mens ankommer dere om kvelden skal dere kanskje pakke ut av bilen dagen etter.

Legg derfor ting strategisk slik at tingene som skal brukes først ligger mest tilgjengelig. Slik unngår dere å måtte ta mye ut av bilen for så legge det inn igjen.

3. Tenk smart

Vet du på forhånd at du må ha med deg mange ting, kan det være lurt å vakuumpakke klær i bagen eller kofferten. Slik sparer man plass på millimeteren. Har du med større ting som, dyne og pute så er dette kjempe smart å få minimert. 

Men uansett om du vakuumpakker ting eller ikke, gjør du lurt i å spørre deg selv på forhånd om du faktisk MÅ ha med alt du pakker på tur. Er dere en stor familie som skal reise, må dere tenke funksjon når dere pakker og ikke bare ta med ting fordi dere tror at dere kanskje får bruk for det. 

Man kan pakke bilen smart, men man må også tenke smart. Ikke absolutt alt får plass i bilen, uansett hvor smart du pakker.

Les også: Slik sikrer du bil og garasje mot tyveri

4. Start med et godt grunnlag

Som i de fleste prosjekter er det lurt å starte med et godt grunnlag. Sørg for at bilen er tømt for søppel og annet som ikke skal være med på turen.

Begynn så med å legge de tyngste, samt de flate tingene nederst i bagasjerommet, og bygg deg oppover.

Slik unngår du også at tunge ting kan komme flyvende fremover i bilen hvis dere skulle bråstanse. I bilen blir løse gjenstander 30 ganger tyngre. Hvis du tenker du skal bruke skiboksen, så skal du også passe på, den kan være trafikkfarlig

5. Lek Tetris!

Å pakke bilen kan sammenliknes med å spille Tetris. Du har gjenstander som nekter å forandre form uansett hvor mye du skulle ønske det samt den gitte plassen.

Etter å plassert de tyngste og flateste tingene nederst, er det bare å sette i gang med stablingen.

Prøv å sette ting oppå hverandre slik at de fyller hverandre ut og du slipper større hull som ikke blir brukt til noe.

Room for one more bag? Sure! -Logistiikka Linkola

A photo posted by Konsta Linkola (@konstalinkola) on

6. Bruk hullene for det de er verdt

Du har stablet så godt du kan, men det er fortsatt luftrom i bagasjerommet. Bruk disse hullene for det de er verdt.

Kanskje det er en handlepose som får plass i stedet for å måtte ligge på gulvet sammen med barna i baksetet?

7. Ta ut ting som skal brukes under turen

Reiser du med barn er det alltid en del ting som trengs under selve bilturen: ipad, musikk, spill, kanskje klesskift og bleier.

Pakk alt dette i en liten sekk som legges i et av forsetene. Slik slipper dere å måtte stoppe bilen og lete etter ting bak midt under turen.

8. Legg tingene tilgjengelig

Men om dere likevel måtte stoppe og lete i bagasjerommet midt under reisen, gjør du lurt i å være forberedt på dette før dere legger ut på tur.

Når du pakker bilen bør du legge alle bager og liknende mest mulig tilgjengelig, med glidelåsen ut. Slik slipper du å måtte ta ut masse ting for å få tak i det du trenger.

9. Sats på komfort

Skal dere ut på en lang tur er det lurt å stelle i stand for en behagelig reise. Prøv derfor å unngå å stappe baksetet fullt av ting, uansett hvor mye det frister.

Ta heller da en runde på hvorvidt dere må ha med dere alt dere har pakket med eller om dere for eksempel heller kan handle mat etter dere har kommet frem til hytta.

10. Tenk nytt

Du har prøvd alle tipsene over, men innser likevel at det ikke er plass til alt du skal ha med.

Da er det bare en ting å gjøre: tenke nytt. Har du eksempelvis en takboks? Da kan du legge bagasje i takboksen så langt den ikke er full av ski. Vær bare obs på maksvekten.

Selv om det er best å lage best mulig plass for god komfor under reisen, kan løsningen også å legge ting i fotenden ved passasjersetene. 

Kilder: Carwow, Mentalfloss

22. februar 2018
Mer om Øvrig

Geniale triks: Slik får du bilen trygt gjennom vinteren

Is på vinduene, frosne dører og en bil som ikke vil starte… Frost og snø fører ofte til problemer på bilen, men heldigvis er det mange måter å gjøre det lettere å komme gjennom vintersesongen - både for deg og bilen din. Vi har lagd den ultimate guiden til geniale bil-triks til vintersesongen. 

Slik unngår du innbrudd i jula

Jul og nyttår topper listen over innbruddstyvenes travleste periode, og hver år blir de mer spekulerte. Det setter huseierne på prøve. Få tre gode tips...

3 geniale triks som effektivt løser frostproblemene på bilen din

Frost fører ofte til problemer med bilen. Prøv en av disse tre effektive triksene for å gjøre det enklerer å komme gjennom den kalde tiden med bil.

Slik unngår du vinterens forkjølelse og influensa

Årets influensasesong er i gang. Her er ekspertenes tips til hvordan du kan minimere smittefaren.

Derfor skal du skifte til vinterdekk nå

Lørdag er siste frist for å skifte vinterdekk - snøen er på vei

9 smarte tips til å spare penger i hverdagen

Mangler du overblikk på hva du bruker pengene dine på? Vil du bli flinkere til å spare? Eller kanskje du bare vil ha mer penger du kan bruke på moro?...

10 ting du IKKE visste om reinsdyr

Reinsdyrkjøtt er bærekraftig. Rudolf er en jente og det er kun én folkegruppe som får lov til å drive med reindrift. Vi har samlet 10 fakta om reinsdyr du garantert ikke visste.

Venter hundrevis av pipebranner i vinter

Hvert år rykker brannvesenet ut til over tusen pipebranner i Norge, og høysesongen nærmer seg.

Slik gjør du bilen høstklar

En ny sesong er over oss og det betyr regn, vind og glatte veier. Med ekspertenes fire tips sikrer du at bilen din har de optimale forholdene for å...

Derfor skal du huske å snu brannslokkeren

Dersom pulveret inne i apparatet klumper og forsteiner seg, kan du risikere å sitte med en brannslokker som ikke virker eller fungerer dårlig ved brann. 

Kakerlakker på fremmarsj – slik holder du de ute

Kakkerlakker har blitt et økende problem i Norge de siste årene. Se her hvorfor og hvordan du blir kvitt de mobile insektene som sprer seg raskt.

15 unike overnattinger i naturen

Bo i et svevende telt i tretoppene, sov under stjernene i et fyrtårn eller lei din egen øy. I Sverige finner du flust av ulike overnattingssteder, ute...

5 smarte tips for å forhindre innbrudd i sommerferien

Innbrudd i boliger øker som regel i sommermånedene, men heldigvis finnes det enkle og gode løsninger for å holde tyvene unna der du bor.

Møll i klær og møbler – Slik blir du kvitt dem

Møll i boligen er en pest, men heldigvis kan insektene og larvene bekjempes. Her er 7 effektive måter å forebygge og bli kvitt dem. Redd klær og møbler...

Annonsørinnhold

Få en kanonpris på årets ferie

I fjor gjorde 180.000 kunder et kupp på billig overnatting i herlige omgivelser. Nå er det din tur.