Begreper for boligers størrelse

Begrepene som brukes for å angi størrelsen på en bolig er mange. Etter mange klagesaker og diskusjoner rundt boligstørrelser, har vi nå fått nye regler for hva som skal opplyses i boligannonser.

Av: Torbjørn D. Farstad, 23. februar 2009

Fra nyttår 2008 ble det innført to nye begreper for boligstørrelse. Disse erstatter de tidligere brukte boareal (BOA) og bruksareal (BRA).

De nye begrepene er:

(BRA) Bruttoareal med bruksareal. Dette er kvadratmeterstørrelsen målt ved ytterveggenes innside, og midt i vegg mot eventuell naboleilighet eller fellesdel. Det trekkes fra kanaler og piper på over 0,5 kvadratmeter.

(P-ROM) Boligareal med areal av primærrommene. Primærrom er rom til boligformål, det vil si at boder, loft og kjeller ikke teller med. Primærrom er for eksempel oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom.

 

23. februar 2009 Torbjørn D. Farstad
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no