De gode boligkjøpenes tid

Vi går inn i et halvår preget av gode boligkjøp, og særlig førstegangskjøpere kan dra nytte av det.

- Det er kjøpers marked mer enn på lenge, det er det ikke tvil om. Det er langt mellom budgiverne, og budene sitter langt inne. Dette blir et halvår preget av gode kjøp, for boligprisene skal opp igjen over tid, vi vet bare ikke når.

Det er salgsdirektør ved Krogsveen som uttaler dette.
- Markedet er bredere nå enn det har vært. Det har aldri ligget så mange boligannonser ute på Finn, og det er selvsagt gunstig for de som er på jakt etter drømmeboligen.

Dette inkluderer førstegangskjøpere.
- For førstegangs boligkjøpere er det selvsagt gunstig å komme inn på så lavt nivå i markedet som mulig. Vi kan ikke spå om markedet skal videre ned, men det er i det minste gunstigere enn det har vært, sier Onsrud.

God tid
Mens det for de som både skal selge og kjøpe bolig i dagens marked, kan være vanskelig å vite hva som bør gjøres først, er dette et dilemma førstegangskjøpere slipper.

- Fordelen nå er at salgene ikke går så kjapt unna som da Regjeringen innførte 24-timers regelen for budrunder. Det er mange boliger som står stille, og du kan rekke å gå på flere visninger. Vi merker også at markedet er mer selektivt. Kjøperne kan nå vente på den boligen som er perfekt for dem, ikke bare nesten perfekt, sier Onsrud.

Han advarer likevel mot å være altfor avslappet. Gode objekter selger fremdeles raskt, og det er fremdeles boliger som selges på mandagen etter det har vært visning i helgen.
- Jeg vil anbefale nye boligkjøpere å være parate. Snakk med banken, orienter deg i markedet, vær klar til å handle, og vær forberedt på at det kan gå fort.

Våg å stå alene
I følge Onsrud er det mulig å utnytte folks forventinger om at boligsalg nå tar lenger tid enn før.
- Vær litt på hugget selv. Folk tror de har god tid nå. Er du rask på ballen, kan du gjøre et godt kjøp fordi andre interesserte ikke er klare, sier han.

I dagens marked står eiendommer lenger enn de gjorde før. Noen står i mange måneder uten ett eneste bud. Det betyr ikke at de nødvendigvis er dårlige investeringer.

- Ikke være redd for å by på en eiendom som eneste budgiver. Nordmenn er av en eller annen grunn skeptiske til å by på eiendommer som andre ikke byr på og velger heller å legge inn bud på eiendommer som allerede har mange budgivere, sier Onsrud.

- Se heller fordelen med å være første og eneste budgiver, og benytt anledningen til å komme i en god dialog med selger. Det kan gi deg et godt kjøp.

Fortsatt ned
Avisen Dagens Næringsliv har snakket med analyseselskapet Makrosikt. De forventer et fall i boligprisene på 6-7 prosent i 2008 sammenlignet med fjorårets snitt - inflasjoen tatt i betraktning. Makrosikt forventer ingen stigning i boligprisene før neste høst.
23. oktober 2008
Mer om Kjøp og salg av bolig

Derfor er boligsalgsrapport viktig når du skal selge boligen

Med en boligsalgsrapport har man alt svart på hvitt -  og det blir vanskeligere for kjøper å klage på feil i ettertid. 

Dette bør du gjøre om en kjøper forsøker å kuppe bolighandelen

Som boligselger vil du kunne oppleve at potensielle kjøpere går utenom meglerapparatet og direkte til deg med et bud. Men bør du egentlig ta i mot...

Foreslår angrerett etter boligkjøp

Forbrukerrådet vil ha angrerett ved boligkjøp hvor viktig informasjon om tilstanden mangler. Se hvordan forslaget kan påvirke deg som kjøper og selger...

10 gode råd for et godt boligsalg

Boligmarkedet har en boost på høsten, og spesielt august står frem som en bedre salgsmåned. Står du rett foran et boligsalg kan disse rådene være verdt å lese!

Slik gjør du boligen lettsolgt

Med noen få enkle grep, kan du få solgt boligen din allerede etter første visning. Signe Schineller fra «Boligkrise» gir deg sine beste salgstips.

Advarer mot fagfolk på visning

Mange har med seg fagfolk når de er på boligvisning, for å sikre seg at de ikke kjøper katta i sekken. – Det er ikke likegyldig hvem du har med deg,...

Boligsalgsrapport premierer gode huseiere

Fra 1. januar ble boligsalgsrapport en standard ved salg. Hvordan dette vil påvirke deg som selger eller kjøper kan du få svar på her. 

Dette får du sannsynligvis aldri oppleve på visning - her får du...

Eiendomsmeglere finner på mye rart for å få solgt boliger, men dette er nok det heftigste vi har sett hittil! Et eiendomsmeglerfirma i Nederland har...

Dette huset ser helt vanlig ut, men bare vent til du kommer inn....

Huset i Kalmar i Sverige har fått mye oppmerksomhet, og det med god grunn!

Dette er verdens dyreste boliger

I følge CompareCamp er Buckingham Palace i London verdens dyreste bolig - selv om det finnes mer overdådige og utsmykkede palasser. Men, boligverdi handler ikke bare om boligen - det handler også om hvem som bor der. I dette tilfellet dronning Elisabeth II. 

Katten Tiffany økte boligpris med over 800 000 kr!

Da budgiveren oppdaget selgers katt økte de budet med over 800 000 kroner. Kjøperens barn hadde nemlig forelsket seg i katten Tiffany...

Hadde du tort å bo her?

Har du høydeskrekk? Da er ikke denne ferieboligen noe for deg! 

8 råd til boligkjøpere

Går du med planer om å kjøpe ny bolig? Få med deg disse rådene.

Unngå familiestrid om hytta

Ferieidyllen slår raskt sprekker når familien har ulike ønsker for bruk og utbedring av hytta.

Boligkjøpere frykter store uventede utgifter

Mange boligkjøpere frykter at boligens tilstand er dårligere enn forventet - og dermed store, uventede utgifter, viser en undersøkelse fra Forbrukerråde...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no