Gode tider for hytteutleie

Kjøp og salg av bolig

Nå er det gode tider for de som ønsker å leie ut hytta.


Norske fritidsboliger leies ut som aldri før.
- Vi har aldri leid ut så mange norske fritidsboliger som nå. 2007 har vært det beste året hittil, og 2008 ser også lovende ut, sier Grete Sexe, daglig leder i Novasol, et firma som driver med utleie av fritidsboliger over store deler av Europa.

I snitt leies fritidsboligene hos Novasol ut for 10-15 uker i året. Du kan selv ta visse grep for å øke sjansene for at nettopp din hytte tiltrekker seg leietakere, mener Sexe.

- Tenk nøye gjennom presentasjonen av boligen. Jo bedre bilder du har av hytta, jo større er sjansen for at du får leid ut. Vis rommene, vis hvordan du sitter på terrassen og ser ut over landskapet, vis stemningsbilder.

De første 10 000 kronene du tjener på utleie av fritidsbolig er skattefri. Deretter beskattes leieinntektene med 28%, men kun for 85% av inntektene.
23. oktober 2008
Mer om Kjøp og salg av bolig

Derfor er boligsalgsrapport viktig når du skal selge boligen

Kjøp og salg av bolig Med en boligsalgsrapport har man alt svart på hvitt -  og det blir vanskeligere for kjøper å klage på feil i ettertid. 

Dette bør du gjøre om en kjøper forsøker å kuppe bolighandelen

Kjøp og salg av bolig Som boligselger vil du kunne oppleve at potensielle kjøpere går utenom meglerapparatet og direkte til deg med et bud. Men bør du egentlig ta i mot...

Foreslår angrerett etter boligkjøp

Kjøp og salg av bolig Forbrukerrådet vil ha angrerett ved boligkjøp hvor viktig informasjon om tilstanden mangler. Se hvordan forslaget kan påvirke deg som kjøper og selger...

10 gode råd for et godt boligsalg

Kjøp og salg av bolig Boligmarkedet har en boost på høsten, og spesielt august står frem som en bedre salgsmåned. Står du rett foran et boligsalg kan disse rådene være verdt å lese!

Slik gjør du boligen lettsolgt

Kjøp og salg av bolig Med noen få enkle grep, kan du få solgt boligen din allerede etter første visning. Signe Schineller fra «Boligkrise» gir deg sine beste salgstips.

Advarer mot fagfolk på visning

Kjøp og salg av bolig Mange har med seg fagfolk når de er på boligvisning, for å sikre seg at de ikke kjøper katta i sekken. – Det er ikke likegyldig hvem du har med deg,...

Boligsalgsrapport premierer gode huseiere

Kjøp og salg av bolig Fra 1. januar ble boligsalgsrapport en standard ved salg. Hvordan dette vil påvirke deg som selger eller kjøper kan du få svar på her. 

Dette får du sannsynligvis aldri oppleve på visning - her får du...

Kjøp og salg av bolig Eiendomsmeglere finner på mye rart for å få solgt boliger, men dette er nok det heftigste vi har sett hittil! Et eiendomsmeglerfirma i Nederland har...

Dette huset ser helt vanlig ut, men bare vent til du kommer inn....

Kjøp og salg av bolig Huset i Kalmar i Sverige har fått mye oppmerksomhet, og det med god grunn!

Dette er verdens dyreste boliger

Kjøp og salg av bolig I følge CompareCamp er Buckingham Palace i London verdens dyreste bolig - selv om det finnes mer overdådige og utsmykkede palasser. Men, boligverdi handler ikke bare om boligen - det handler også om hvem som bor der. I dette tilfellet dronning Elisabeth II. 

Katten Tiffany økte boligpris med over 800 000 kr!

Kjøp og salg av bolig Da budgiveren oppdaget selgers katt økte de budet med over 800 000 kroner. Kjøperens barn hadde nemlig forelsket seg i katten Tiffany...

Hadde du tort å bo her?

Kjøp og salg av bolig Har du høydeskrekk? Da er ikke denne ferieboligen noe for deg! 

8 råd til boligkjøpere

Kjøp og salg av bolig Går du med planer om å kjøpe ny bolig? Få med deg disse rådene.

Unngå familiestrid om hytta

Kjøp og salg av bolig Ferieidyllen slår raskt sprekker når familien har ulike ønsker for bruk og utbedring av hytta.

Boligkjøpere frykter store uventede utgifter

Kjøp og salg av bolig Mange boligkjøpere frykter at boligens tilstand er dårligere enn forventet - og dermed store, uventede utgifter, viser en undersøkelse fra Forbrukerråde...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no