Hyttedrøm på billigsalg

Hyttedrømmen kan bli din, rimeligere enn du tror.


Foto: Einar Vestheim
Det nærmer seg ferietider, og mens noen drømmer om Sydens varme, lengter andre etter fred og ro i den norske naturen. Og hyttedrømmen er mulig, og kanskje er den rimeligere enn du tror.

På finn.no ligger det nå knappe 3400 fritidsboliger til salgs i Norge, og et søk på nettsidene avslører at over 300 av fritidseiendommene er til salgs for en sum mellom 50 000 og 500 000 kroner. Standarden er selvsagt ikke som i rikingenes hyttepalasser, men hvis det rustikke er en del av hyttedrømmen, finnes det mange muligheter.

Noen av hyttene har festetomt, andre er selveier. Noen ligger i jaktterreng, andre ligger nært bade- og fiskevann.

30 minutter fra Oslo kan du for eksempel få en koselig hytte med gjestebu og dukkestue for 480.000 kroner. Badeplass ligger i gangavstand og golfbaner i kjøreavstand. Hytten har riktignok ikke innlagt strøm eller vann, men solceller, ildsted og tørrklosett hjelper på.
Se eksempel her

Foretrekker du havutsikt, vil 450.000 kroner kunne kjøpe deg en liten hytte med en stor utsikt i Bæverfjord i Møre og Romsdal.
Se annonsen her

Eller du kan få deg en fjellhytte med panaramautsikt i Ofoten i Nordland for 400.000.
Se eksempel her

For de jaktinteresserte kan kanskje en enkel jakthytte være drømmen. Ved inngangen til Skjækra-Blåfjell nasjonalpark kan 490.000 kjøpe deg en enkel jakthytte på festet tomt.
Se eksempel her

Er det for dyrt, kan du for 290.000 få deg en hytte med eiertomt i Kvikne, nær fiske og jaktområder.

Trenger du større tumleplass og er innstil på å bruke litt tid og energi på å sette i stand fritidsboligen, er det mulig å få kjøpt seg eneboliger til noen få hundretusener. På Aukra i Møre og Romsdal kan du for eksempel får deg en enebolig med fire soverom og to mål eiendom til en halv million
Se eksempel her.

Og det er mange flere kupp som ligger og venter på den som har tid til å lete.
23. oktober 2008
Mer om Kjøp og salg av bolig

Derfor er boligsalgsrapport viktig når du skal selge boligen

Med en boligsalgsrapport har man alt svart på hvitt -  og det blir vanskeligere for kjøper å klage på feil i ettertid. 

Dette bør du gjøre om en kjøper forsøker å kuppe bolighandelen

Som boligselger vil du kunne oppleve at potensielle kjøpere går utenom meglerapparatet og direkte til deg med et bud. Men bør du egentlig ta i mot...

Foreslår angrerett etter boligkjøp

Forbrukerrådet vil ha angrerett ved boligkjøp hvor viktig informasjon om tilstanden mangler. Se hvordan forslaget kan påvirke deg som kjøper og selger...

10 gode råd for et godt boligsalg

Boligmarkedet har en boost på høsten, og spesielt august står frem som en bedre salgsmåned. Står du rett foran et boligsalg kan disse rådene være verdt å lese!

Slik gjør du boligen lettsolgt

Med noen få enkle grep, kan du få solgt boligen din allerede etter første visning. Signe Schineller fra «Boligkrise» gir deg sine beste salgstips.

Advarer mot fagfolk på visning

Mange har med seg fagfolk når de er på boligvisning, for å sikre seg at de ikke kjøper katta i sekken. – Det er ikke likegyldig hvem du har med deg,...

Boligsalgsrapport premierer gode huseiere

Fra 1. januar ble boligsalgsrapport en standard ved salg. Hvordan dette vil påvirke deg som selger eller kjøper kan du få svar på her. 

Dette får du sannsynligvis aldri oppleve på visning - her får du...

Eiendomsmeglere finner på mye rart for å få solgt boliger, men dette er nok det heftigste vi har sett hittil! Et eiendomsmeglerfirma i Nederland har...

Dette huset ser helt vanlig ut, men bare vent til du kommer inn....

Huset i Kalmar i Sverige har fått mye oppmerksomhet, og det med god grunn!

Dette er verdens dyreste boliger

I følge CompareCamp er Buckingham Palace i London verdens dyreste bolig - selv om det finnes mer overdådige og utsmykkede palasser. Men, boligverdi handler ikke bare om boligen - det handler også om hvem som bor der. I dette tilfellet dronning Elisabeth II. 

Katten Tiffany økte boligpris med over 800 000 kr!

Da budgiveren oppdaget selgers katt økte de budet med over 800 000 kroner. Kjøperens barn hadde nemlig forelsket seg i katten Tiffany...

Hadde du tort å bo her?

Har du høydeskrekk? Da er ikke denne ferieboligen noe for deg! 

8 råd til boligkjøpere

Går du med planer om å kjøpe ny bolig? Få med deg disse rådene.

Unngå familiestrid om hytta

Ferieidyllen slår raskt sprekker når familien har ulike ønsker for bruk og utbedring av hytta.

Boligkjøpere frykter store uventede utgifter

Mange boligkjøpere frykter at boligens tilstand er dårligere enn forventet - og dermed store, uventede utgifter, viser en undersøkelse fra Forbrukerråde...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no