Slik leier du ut hytta

Lei ut hytta når du ikke bruker den. Vi viser deg hvordan.

- Skal du bare leie ut hytte fire uker om sommeren, er det ikke noe problem å ta jobben selv, sier Grete Sexe, daglig leder i Novasol, et firma som driver med utleie av fritidsboliger over store deler av Europa.

Da kan du ganske enkelt legge ut en rubrikkannonse på nettsteder som finn.no eller rubrikk.no.
- Men tenker du å leie ut i større skala, vil du nå ut til flere brukere ved å benytte et firma enn om du bare legger den ut på nettet selv. Novasol når for eksempel ut til 21 land, og dermed blir ikke utleien konsentrert kun om de norske ferien. Vår trafikk er jevn og god fra begynnelsen av mai og ut september, i tillegg til ferieukene ved jul og påske. Med et firma har du også en solid aktør i ryggen, sier Sexe.

Ønsker du å benytte deg av et utleiefirma, bør du først tenke gjennom hvor mye du ønsker å leie ut hytta og hvor mye vil du bruke den selv. Novasol krever for eksempel at minst 10 uker settes av til utleie. Minst noen av dem må være blant de populære ukene i høysesongen.

- Huseieren får månedlige rapporter om hvilke bookinger som foreligger. Huseier kan også gå inn på nettsidene og få up-to-date informasjon om nye bookinger, samt reservere boligen for eget bruk, sier Sexe.

Et selskap som Novasol tar 38% av utleieinntektene. Det dekker alle kostnader, inkludert markedsføring.
- Vi anbefaler en utleiepris basert på våre erfaringer om hva som skal til for å få mest utleie, men huseier har siste ordet. Pris kan også justeres årlig.

- Har du et godt hus, med en god beliggenhet, nær en de større innfartsårene til Norge, og i tillegg kanskje har en båt du kan leie ut med huset, har du store sjanser for å få leid ut fritidsboligen, mener Sexe.
23. oktober 2008
Mer om Kjøp og salg av bolig

Derfor er boligsalgsrapport viktig når du skal selge boligen

Med en boligsalgsrapport har man alt svart på hvitt -  og det blir vanskeligere for kjøper å klage på feil i ettertid. 

Dette bør du gjøre om en kjøper forsøker å kuppe bolighandelen

Som boligselger vil du kunne oppleve at potensielle kjøpere går utenom meglerapparatet og direkte til deg med et bud. Men bør du egentlig ta i mot...

Foreslår angrerett etter boligkjøp

Forbrukerrådet vil ha angrerett ved boligkjøp hvor viktig informasjon om tilstanden mangler. Se hvordan forslaget kan påvirke deg som kjøper og selger...

10 gode råd for et godt boligsalg

Boligmarkedet har en boost på høsten, og spesielt august står frem som en bedre salgsmåned. Står du rett foran et boligsalg kan disse rådene være verdt å lese!

Slik gjør du boligen lettsolgt

Med noen få enkle grep, kan du få solgt boligen din allerede etter første visning. Signe Schineller fra «Boligkrise» gir deg sine beste salgstips.

Advarer mot fagfolk på visning

Mange har med seg fagfolk når de er på boligvisning, for å sikre seg at de ikke kjøper katta i sekken. – Det er ikke likegyldig hvem du har med deg,...

Boligsalgsrapport premierer gode huseiere

Fra 1. januar ble boligsalgsrapport en standard ved salg. Hvordan dette vil påvirke deg som selger eller kjøper kan du få svar på her. 

Dette får du sannsynligvis aldri oppleve på visning - her får du...

Eiendomsmeglere finner på mye rart for å få solgt boliger, men dette er nok det heftigste vi har sett hittil! Et eiendomsmeglerfirma i Nederland har...

Dette huset ser helt vanlig ut, men bare vent til du kommer inn....

Huset i Kalmar i Sverige har fått mye oppmerksomhet, og det med god grunn!

Dette er verdens dyreste boliger

I følge CompareCamp er Buckingham Palace i London verdens dyreste bolig - selv om det finnes mer overdådige og utsmykkede palasser. Men, boligverdi handler ikke bare om boligen - det handler også om hvem som bor der. I dette tilfellet dronning Elisabeth II. 

Katten Tiffany økte boligpris med over 800 000 kr!

Da budgiveren oppdaget selgers katt økte de budet med over 800 000 kroner. Kjøperens barn hadde nemlig forelsket seg i katten Tiffany...

Hadde du tort å bo her?

Har du høydeskrekk? Da er ikke denne ferieboligen noe for deg! 

8 råd til boligkjøpere

Går du med planer om å kjøpe ny bolig? Få med deg disse rådene.

Unngå familiestrid om hytta

Ferieidyllen slår raskt sprekker når familien har ulike ønsker for bruk og utbedring av hytta.

Boligkjøpere frykter store uventede utgifter

Mange boligkjøpere frykter at boligens tilstand er dårligere enn forventet - og dermed store, uventede utgifter, viser en undersøkelse fra Forbrukerråde...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no