Serierkoblede røykvarslere

Serierkoblede røykvarslere anbefales av brannvesenet.

Av: Sesselja Bigseth., 23. oktober 2008

I den mørke tiden tenner vi ofte stearinlys. Er uhellet ute, kan røykvarsleren bli et være eller ikke være.

 

- Vi anbefaler seriekoblede røykvarslere, sier Linda Stuvland, informasjonsrådgiver ved Nedre Romerike brann – og redningsvesen.

Når den ene varsleren oppdager røyk, piper også den andre.
- Brenner det på stua, og du har en alarm på soverommet, vil du våkne tidligere. Du oppdager med andre ord røykutviklingen fortere enn om du måtte ha ventet til røykvarsleren på soverommet oppdaget røyk, sier Stuvland.

Når det oppstår brann
Når det først har oppstått brann eller røykutvikling, er tiden dyrbar.
- Det går få minutter fra en liten brann blir til en stor brann, og det gjelder enten å slukke brannen om det er mulig, eller komme seg ut så fort som råd er. Med seriekoblede røykvarslere får du mulighet til å reagere raskere på røyk eller brann, sier Stuvland.

Det er mulig å få tradløse seriekoblede røykvarslere. Dermed slipper man å trekke ledninger over hele huset. Det er likevel viktig å huske riktig plassering.

- Røykvarslere skal være festet i taket, og minst 50 centimeter ut fra veggen, ettersom røyk kutter hjørner. Vi har sett at enkelte har valgt å skjule røykvarslerne av estetiske hensyn. Men da får du varsling senere, og det vil være mye mer røyk i rommet før du oppdager det, advarer Stuvland.

23. oktober 2008 Sesselja Bigseth.
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no