Har du noen av disse tingene hjemme? De kan være farlige!

Sikkerhet

Mange produkter tilbakekalles fordi de kan være direkte farlige å bruke. Sjekk om du har noen slike tilfeller på denne oversiktlige lista.  

Bilde: Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap

Det selges jevnlig produkter som senere blir tilbakekalt av leverandør, fordi varene er mangelfulle eller potensielt farlige for forbrukeren. 

Men det kan være vanskelig å informere forbrukerne om at varene de har kjøpt i god tro er farlige og bør skrapes.

 

Med dette har Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) laget en nettside som lister opp farlige produkter man bør slutte å bruke, og heller levere inn til salgsstedet, skriver NRK. 

På lista finner man vidt forskjellige produkter som arbeidslamper, kjøleskap, armringer, klatreseler, trappegrinder, radioer og mye mer. Fellesnevneren for alle gjenstandene er at de har en defekt som gjør at de ikke bør brukes. 

Slik så en Pinell GO-radio ut etter å ha antent. (Foto: Brann- og redningsetaten)

 

For eksempel er den populære DAB-radioen Pinell GO brannfarlig. Barn kan sette fast hodet i IKEA-grinden Patrull og sommerfarsotten Hoverboard risikerer å bli overopphetet. Bare for å nevne noe.    

Loven krever at produsenter og importører selv rapporterer produkter med feil. Da havner produktet på lista til DSB og dermed på nettsiden farligeprodukter.no. Vi anbefaler at du tar en kjapp sjekk og ser om du kjenner igjen noen av produktene der.

Dersom du kjenner til et produkt som er tilbakekalt, men ikke oppført på lista over farlige produkter, kan du også melde det inn på denne siden. Enkelt, greit og til fellesskapets beste.  

Let opp og meld inn farlige produkter på farligeprodukter.no. 

 

Les også: – Folk har så mange ladere at de mister oversikten! 

 

  

7. november 2018
Mer om Sikkerhet
ANNONSØRINNHOLD

Elektronisk dørlås kan du montere selv

Sikkerhet Mange har lyst på en elektronisk dørlås i boligen, men er usikker på monteringen. Du kan selvfølgelig sette bort jobben til en profesjonell montør, men det er fullt mulig å gjøre jobben selv. Se video.

Åtte tegn på e-postsvindel

Sikkerhet Svindel, spam, virus og hacking via e-post rammer mange. Her lærer du hvordan du beskytter deg.

ANNONSØRINNHOLD

— Barna elsker vår elektroniske dørlås

Sikkerhet Mange velger å installere elektronisk dørlås. For familien Slettum Fredriksen i Rygge har det gitt en helt ny hverdag. Den fremste fordelen er at de...

Advarer mot uvanlig stor vårflom

Sikkerhet Det er tre ganger så mye snø på Sør- og Østlandet som normalt. Dette kan forårsake uvanlig store flommer til våren.  

Advarer mot å lade ståhjulinger uten tilsyn

Sikkerhet Ståhjulinger er spesielt populært blant ungdom, men en rekke branner skaper bekymringer.

VIDEO: Slik sjekker du holdbarheten på røykvarsler og brannslukker

Sikkerhet Mange slurver med kontroll og vedlikehold av brannsikkerhetsutstyret i hjemmet. Er du en av dem?

Nå er det fare for flom i Sør-Norge

Sikkerhet NVE advarer mot flom på oransje nivå i deler av Sør-Norge fram mot helgen. Her norske takstmennenes beste flområd

Ikke sjekk brannslukkingsapparatet innendørs

Sikkerhet Det er viktig å snu brannslukkingsapparatet ofte. Men ta det med deg ut, ellers kan det gå riktig galt.

Dette er innbruddstyvens favoritter

Sikkerhet Noen metoder er mer utbredt enn andre blant innbruddstyver. Se hvilke forholdsregler du kan ta for å sikre deg best mulig.

Så enkelt stjeler tyvene din nøkkelløse bil

Sikkerhet Hvis den nøkkelfrie bilen din blir stjålet, kan du risikere å bli anklaget for forsikringssvindel eller å ha iscenesatt tyveri. Heldigvis kan noe så enkelt som sølvpapir forhindre tyveriet.

Slik sikrer du huset når du er bortreist

Sikkerhet Selv om du tar ferie, gjør ikke tyvene det. Og husk strøm og vann når du reiser vekk.

Canary
Annonsørinnhold

Denne "boksen" er fremtidens vektertjeneste

Sikkerhet Med vidvinkel-kamera, mikrofon og en livestream som viser deg alt som skjer når du ikke er hjemme, er en app og en liten, svart boks alt du trenger.

Produsent advarer mot brannfarlige varmtvannsberedere

Sikkerhet Varmtvannsbereder-produsenten OSO Hotwater AS advarer mot at en rekke modeller kan være brannfarlige. En av modelle har vært årsaken til en dødsbrann.

Slik sikrer du vinduene mot "borebanden"

Sikkerhet Morgan Svensen fra Sarpsborg fant en genial og billig måte å sikre vinduene "borebanden" ville trengt seg inn i. Se video av hvordan her!

Slik kan du minske faren for innbrudd i ferien

Sikkerhet Tomme hus kan være et lett bytte for tyver i ferien, men det finnes flere ting du kan gjøre for å gjøre boligen din mindre utsatt.