ANNONSØRINNHOLD

Elektronisk dørlås kan du montere selv

Sikkerhet

Mange har lyst på en elektronisk dørlås i boligen, men er usikker på monteringen. Du kan selvfølgelig sette bort jobben til en profesjonell montør, men det er fullt mulig å gjøre jobben selv. Se video.

Å droppe nøklene til fordel for en kode blir stadig mer populært. Det finnes en rekke alternative dørlåser å velge mellom, der fellesnevneren er at du slipper å bruke den tradisjonelle nøkkelen for å låse og låse opp døren.

De fleste velger å opprette egne koder til brukerne av låsen. Du kan også kombinere kode og fremvisning av en trådløs brikke. Dette gjør løsningen enda et hakk sikrere. Med en app på smarttelefonen er det mulig å betjene låsen fra hvor enn du måtte befinne deg, og de minste i huset vet at foreldrene kan trå til og låse døren bak dem hvis det blir glemt når de haster av gårde til skolen.


FG-godkjent

Hvis du først har kommet så langt at du vet at elektronisk dørlås vil gi deg en enklere hverdag, har du nok oppdaget at det finnes en rekke løsninger fra ulike leverandører. I utgangspunktet kan det være en utfordring å orientere seg, men gå for kvalitet i både elektronikk og mekanikk. Et godt tips da er å sjekke om låsen er forsikringsgodkjent, og det er faktisk bare én elektronisk dørlås som bærer FG-merket.

Les mer om FG-godkjenning på Låsbloggen.

 

Fagfolk

Denne skal vi fokusere på i denne artikkelen, og her får du en innføring i hvordan monteringen foregår. Det enkleste alternativet er å droppe hele monteringsjobben selv og overlate det til fagfolk. Kjøper du den elektroniske dørlåsen hos en låsesmed, kan du få en pakkepris på hele løsningen ferdig montert.

 


Oppgradere sikkerheten

Hvis du er i ferd med å renovere boligen, og ytterdøren er moden for utskifting, kan det være smart å oppgradere sikkerheten samtidig. Hos noen forhandlere dukker det opp tilbud om å anskaffe ny dør med elektronisk dørlås av typen Yale Doorman ferdig montert. Det er en vinn-vinn-vinn-situasjon. Du dropper den mekaniske nøkkelen. Med en eldre lås i døren, vet du ikke hvor mange nøkler som er på avveie. Nå eliminerer du et potensielt sikkerhetsproblem.


En elektronisk dørlås gir en enklere hverdag, med inn- og utlåsing uten nøkkel, samt full oversikt over hvem som har tilgang til hjemmet ditt. Ferdig montert lås gir deg tid til andre oppgaver – hvis du ikke er innstilt på å gjøre det selv.

Ta gjerne denne enkle testen for å sjekke om elektronisk dørlås vil gjøre hverdagen din enklere.

Gjør det selv

Hvis du derimot er av typen som ønsker å gå løs på en slik oppgave, er selve monteringen en overkommelig jobb. Nordmenn er jo kjent for å være verdensmestere i oppussing og gjør-det-selv-prosjekter, og en slik jobb bør ikke være blant de vanskeligste du har gått løs på.

Her er en video som viser hele prosessen. Som du kan se, er det ikke så komplisert som du kanskje tror. Med litt pågangsmot og riktig utstyr kan de fleste få til dette.

En smakebit på veiledningen finner du her.

 

Øystein Nesse er produktsjef for Yale Doorman hos Assa Abloy Opening Solutions Norway (tidligere Trioving) og går gjennom hele monteringsprosessen. Han forklarer grundig og forståelig hva du bør sjekke i forkant, hva du må passe på under montering for å få den optimalt installert og hvilke funksjoner du må teste etter montering før låsen tas i bruk.

Her kan du se Øysteins monteringsvideo i sin helhet.

 

Vær grundig

Øystein råder alle som er interessert i elektronisk dørlås om å se hele videoen før man drar og handler. Da vet du hva du går til, hvilket verktøy du bør har klart i forkant og hva som finnes av tilbehør for å oppnå en driftssikker installasjon.

Mange lurer på om det er lov å montere den elektroniske dørlåsen selv. Juridisk sett er det ingen hindringer, og det er ingen krav om at en låsesmed må utføre et slikt oppdrag.

 

Her finner du svar på en rekke andre spørsmål om bruk av Yale Doorman.

 

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel fra Kontent for ASSA ABLOY Opening Solutions Norway/Yale Norge.

 

31. oktober 2018
Mer om Sikkerhet

Åtte tegn på e-postsvindel

Sikkerhet Svindel, spam, virus og hacking via e-post rammer mange. Her lærer du hvordan du beskytter deg.

ANNONSØRINNHOLD

— Barna elsker vår elektroniske dørlås

Sikkerhet Mange velger å installere elektronisk dørlås. For familien Slettum Fredriksen i Rygge har det gitt en helt ny hverdag. Den fremste fordelen er at de...

Advarer mot uvanlig stor vårflom

Sikkerhet Det er tre ganger så mye snø på Sør- og Østlandet som normalt. Dette kan forårsake uvanlig store flommer til våren.

Advarer mot å lade ståhjulinger uten tilsyn

Sikkerhet Ståhjulinger er spesielt populært blant ungdom, men en rekke branner skaper bekymringer.

VIDEO: Slik sjekker du holdbarheten på røykvarsler og brannslukker

Sikkerhet Mange slurver med kontroll og vedlikehold av brannsikkerhetsutstyret i hjemmet. Er du en av dem?

Nå er det fare for flom i Sør-Norge

Sikkerhet NVE advarer mot flom på oransje nivå i deler av Sør-Norge fram mot helgen. Her norske takstmennenes beste flområd

Annonsørinnhold

Slik skifter du hjul på bilen selv

Sikkerhet Å skifte hjul på bilen selv er ikke vanskelig. Du kan gjøre det hjemme i din egen garasje, så lenge du har utstyret i orden. Vi viser deg hvordan du går frem!

Ikke sjekk brannslukkingsapparatet innendørs

Sikkerhet Det er viktig å snu brannslukkingsapparatet ofte. Men ta det med deg ut, ellers kan det gå riktig galt.

Dette er innbruddstyvens favoritter

Sikkerhet Noen metoder er mer utbredt enn andre blant innbruddstyver. Se hvilke forholdsregler du kan ta for å sikre deg best mulig.

Så enkelt stjeler tyvene din nøkkelløse bil

Sikkerhet Hvis den nøkkelfrie bilen din blir stjålet, kan du risikere å bli anklaget for forsikringssvindel eller å ha iscenesatt tyveri. Heldigvis kan noe så enkelt som sølvpapir forhindre tyveriet.

Slik sikrer du huset når du er bortreist

Sikkerhet Selv om du tar ferie, gjør ikke tyvene det. Og husk strøm og vann når du reiser vekk.

Canary
Annonsørinnhold

Denne "boksen" er fremtidens vektertjeneste

Sikkerhet Med vidvinkel-kamera, mikrofon og en livestream som viser deg alt som skjer når du ikke er hjemme, er en app og en liten, svart boks alt du trenger.

Produsent advarer mot brannfarlige varmtvannsberedere

Sikkerhet Varmtvannsbereder-produsenten OSO Hotwater AS advarer mot at en rekke modeller kan være brannfarlige. En av modelle har vært årsaken til en dødsbrann.

Slik sikrer du vinduene mot "borebanden"

Sikkerhet Morgan Svensen fra Sarpsborg fant en genial og billig måte å sikre vinduene "borebanden" ville trengt seg inn i. Se video av hvordan her!

Slik kan du minske faren for innbrudd i ferien

Sikkerhet Tomme hus kan være et lett bytte for tyver i ferien, men det finnes flere ting du kan gjøre for å gjøre boligen din mindre utsatt.