ANNONSØRINNHOLD

Gjør det selv: Montere elektronisk dørlås

Ønsker du å installere en elektronisk dørlås, men er usikker på monteringen? Her er noen tips om valg av kodelås og en grundig video som viser hvordan du går frem for å montere.

Å droppe nøklene til fordel for en kode blir stadig mer populært. Det finnes en rekke alternative dørlåser å velge mellom, der fellesnevneren er at du slipper å bruke den tradisjonelle nøkkelen for å låse og låse opp døren.

En god variant gir mulighet for å tildele en personlig kode til hver bruker. Du kan gå for et ekstra sikkerhetstrinn ved å kombinere kode og fremvisning av en trådløs brikke. Med en app på smarttelefonen er det mulig å betjene låsen fra hvor enn du måtte befinne deg, og de minste i huset vet at foreldrene, eller døren selv kan trå til og låse døren bak dem hvis det blir glemt når de haster av gårde til skolen.

FG-godkjent

Hvis du først har kommet så langt at du vet at elektronisk dørlås vil gi deg en enklere hverdag, har du nok oppdaget at det finnes en rekke løsninger fra ulike leverandører. I utgangspunktet kan det være en utfordring å orientere seg, men gå for kvalitet i både elektronikk og mekanikk. Et godt tips da er å sjekke om låsen er forsikringsgodkjent, og det er faktisk bare én elektronisk dørlås som bærer FG-merket. Det dreier seg om Yale Doorman, som vi skal fokusere på i denne artikkelen.

Låsbloggen tar for seg poenget med FG-godkjenning

 

Fagfolk

Ved montering er det enkleste alternativet å droppe hele monteringsjobben selv og overlate det til fagfolk. Kjøper du den elektroniske dørlåsen hos en låsesmed, kan du få en pakkepris på hele løsningen ferdig montert.

 


Oppgradere sikkerheten

Ved renovering av boligen kan også ytterdøren være moden for utskifting. Da er det smart å oppgradere sikkerheten samtidig. Hos noen forhandlere dukker det opp tilbud om å anskaffe ny dør med elektronisk dørlås ferdig montert. Det er en vinn-vinn-vinn-situasjon:

  • Du dropper den mekaniske nøkkelen. Med en eldre lås i døren, vet du ikke hvor mange nøkler som er på avveie. Nå eliminerer du et potensielt sikkerhetsproblem.
  • En elektronisk dørlås gir en enklere hverdag, med inn- og utlåsing uten nøkkel, samt full oversikt over hvem som har tilgang til hjemmet ditt.
  • Ferdig montert lås gir deg tid til andre oppgaver – hvis du ikke er innstilt på å gjøre det selv.

Ta gjerne denne enkle testen for å sjekke om elektronisk dørlås vil gjøre hverdagen din enklere.

Gjør det selv

Under finner du en monteringsvideo om hele prosessen. Produktsjef Øystein Nesse hos Assa Abloy Opening Solutions Norway (tidligere Trioving) forklarer grundig og forståelig:

  • Forberedelser
  • Montering steg for steg
  • Funksjonstest før låsen tas i bruk
  • Vedlikehold

Her er en kortversjon av monteringsvideoen

 

Her kan du se Øysteins monteringsvideo i sin helhet.

 

Vær grundig

Øystein råder alle som er interessert i elektronisk dørlås om å se hele videoen før man drar og handler. Da vet du hva du går til, hvilket verktøy du bør har klart i forkant og hva som finnes av tilbehør for å oppnå en driftssikker installasjon.

Mange lurer på om det er lov å montere den elektroniske dørlåsen selv. Juridisk sett er det ingen hindringer, og det er ingen krav om at en låsesmed må utføre et slikt oppdrag.

 

Her finner du svar på en rekke andre spørsmål om bruk av Yale Doorman.

 

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel fra Kontent for ASSA ABLOY Opening Solutions Norway/Yale Norge.

 

31. oktober 2018
Mer om Sikkerhet

Unngå at sankthansbålet kommer ut av kontroll

Norsk brannvernforening advarer mot uvettig bålbrenning, og ber folk respektere forbudet mot å gjøre opp ild nær skog og utmark ved feiring av Sankthans.

Derfor skal du ALLTID lukke døren før du legger deg

Forskning viser at det kan ha stor påvirkning for sikkerheten din om du sover med åpen eller lukket soveromsdør, hvis det oppstår brann i hjemmet ditt.

Advarer mot uvanlig stor vårflom

Det er tre ganger så mye snø på Sør- og Østlandet som normalt. Dette kan forårsake uvanlig store flommer til våren.

Advarer mot å lade ståhjulinger uten tilsyn

Ståhjulinger er spesielt populært blant ungdom, men en rekke branner skaper bekymringer.

ANNONSØRINNHOLD

Derfor bør du velge elektronisk dørlås

Stadig flere oppdager fordelene med en elektronisk dørlås: Nøkkelfri hverdag, slippe inn håndverkere, enklere for de yngste. Møt en familie som ikke...

VIDEO: Slik sjekker du holdbarheten på røykvarsler og brannslukker

Mange slurver med kontroll og vedlikehold av brannsikkerhetsutstyret i hjemmet. Er du en av dem?

Nå er det fare for flom i Sør-Norge

NVE advarer mot flom på oransje nivå i deler av Sør-Norge fram mot helgen. Her norske takstmennenes beste flområd

Annonsørinnhold

Slik skifter du hjul på bilen selv

Å skifte hjul på bilen selv er ikke vanskelig. Du kan gjøre det hjemme i din egen garasje, så lenge du har utstyret i orden. Vi viser deg hvordan du...

Ikke sjekk brannslukkingsapparatet innendørs

Det er viktig å snu brannslukkingsapparatet ofte. Men ta det med deg ut, ellers kan det gå riktig galt.

Så enkelt stjeler tyvene din nøkkelløse bil

Hvis den nøkkelfrie bilen din blir stjålet, kan du risikere å bli anklaget for forsikringssvindel eller å ha iscenesatt tyveri. Heldigvis kan noe så enkelt som sølvpapir forhindre tyveriet.

Slik sikrer du huset når du er bortreist

Selv om du tar ferie, gjør ikke tyvene det. Og husk strøm og vann når du reiser vekk.

Canary
Annonsørinnhold

Denne "boksen" er fremtidens vektertjeneste

Med vidvinkel-kamera, mikrofon og en livestream som viser deg alt som skjer når du ikke er hjemme, er en app og en liten, svart boks alt du trenger.

Produsent advarer mot brannfarlige varmtvannsberedere

Varmtvannsbereder-produsenten OSO Hotwater AS advarer mot at en rekke modeller kan være brannfarlige. En av modelle har vært årsaken til en dødsbrann.

Slik sikrer du vinduene mot "borebanden"

Morgan Svensen fra Sarpsborg fant en genial og billig måte å sikre vinduene "borebanden" ville trengt seg inn i. Se video av hvordan her!

Slik kan du minske faren for innbrudd i ferien

Tomme hus kan være et lett bytte for tyver i ferien, men det finnes flere ting du kan gjøre for å gjøre boligen din mindre utsatt.