Avslappende spa i Skandinavia
Avslappende spa i Skandinavia Bilde: Getty Images

12 fantastiske spahotell i Skandinavia

Ro i sjelen og velvære? Vi har samlet våre beste tips til spa i Norge, Sverige og Danmark som du bør besøke.

Det er noe helt unikt å dra på spa, eller et spahotell. Det å få slappet helt av, i ro og fred, i skjønne omgivelser, er noe vi alle trenger en gang i mellom. Vi har samlet en liste over noen av de beste spahotellene i Skandinavia som du bør besøke enten med venninnene, kjæresten, familien eller kanskje helt alene! 

Hotellene er i tilfeldig rekkefølge. 

 

 

Land:

·      Norge

·      Sverige

·      Danmark 

Spa i Norge:

1. Farris bad

Farris Bad kan skilte med Nordens største spa-avdeling på over 2500 m2, og som det eneste spahotellet i Skandinavia har de etablert spaet på en ekte, mineralholdig kilde. Fra 55 meters dyp, strømmer friskt kildevann opp i spaavdelingens kildevannsgrotte. Hotellet ligger idyllisk, i larvik, med utsikt over kysten. Hotellet fokuserer på ren velvære, og du kan derfor fristes med lokale råvarer og dagsfersk sjømat på menyen. Ut over det skal du heller ikke kimse av behandlingsmenyen, som består av alt fra algebehandlinger, luksus skrubber eller en rekke duo behandlinger, perfekt for par.

View this post on Instagram

H E L G ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

A post shared by farrisbad.no (@farrisbad) on Sep 28, 2018 at 9:00am PDT

2. Quality Spa & Resort Norefjell

Bare 2 timer fra Oslo kan du kombinere både ski og spa. Quality Spa på Norefjell er kjent for sitt fokus på det nordiske, som gran, furu og fjellvann, og har vunnet flere priser og fått mange utmerkelser. Også behandlingene er inspirert av den nordiske naturen, så her får du spa-elementer som event-dusj, fotbad, forskjellige badstuer og boblebad. På innsiden av de store glassvinduene, kan du nyte spa tilværelsene, mens du skuer ut på snøen i bakken. Spa avdelingen er romslig, og har en stor utendørs terrasse med oppvarmet boblebad. På en skyfri dag kan du se helt til Gaustatoppen!

3. Hotel Union Geiranger

Kanskje Norges mest spektakulære spahotell utsikt. Hotel Union geiranger kan skryte på seg en spa avdeling (union spa) med både innendørs-og utendørsbasseng, badstue og boblebad med utsikt over Geirangerfjorden. Dette er perfekt for deg som gjerne vil oppleve Vestlandets fantastiske fjell og fjorder, og samtidig nyte en utrolig spa-opplevelse. Kos deg med en spa-frokost servert i peisestua under et pledd. Det er også åpent for barn, som har tilgang til eget område med leker og sklier. Hotellet kan ordne barnepass, dersom du vil ha tid alene.

4. Kragerø Resort

Kragerø Resort gir deg en avslappende atmosfære med utsikt over Norges vakreste kystbyer. Her kan du nyte et døgn eller en helg på et spahotell med både spa, behandlinger, trening og selvfølgelig en middag fra et prisbelønnet kjøkken. Kragerø resort ligger i naturskjønne omgivelser og her kan du gjennom hotellets unike arkitektur nyte den fantastiske utsikten over den norske sydkyst. Hotellet er kjent for sitt kurbad, stempelmassasje og tilpassede yoga-aktiviteter.

Spa i Sverige:

5. Ystad Saltsjöbad

En kort kjøretur fra København, i sydsverige finner du Ystad Saltsjöbad. Spahotellet er populært på sosiale medier, og det med god grunn. Her har du et komplett luksuriøst spahotell omgitt av Svensk sommerhytte idyll. Hotellet er spesielt kjent for sin store spaavdeling, utvalget av spabehandlinger og de tre hyggelige peisestuene. Her ligger man fredfylt i sin utleverte badekåpe og kan enten ta en ettermiddagslur eller nyte en drink i en av stuenes store dobbeltsenger. Spahotellet tilbyr også The Creek Experience – en unik spa opplevelse som gjennomgår de 4 elementene; jord, luft, vann og ild. 

6. Falkenberg Strandbad 

En tropisk, innendørs oase. Falkenberg ligger sør for Gøteborg og er en perle ved havet. Hotellet er nøye dekorert og omtales som Sveriges mest luksuriøse spa hotell. Her kan du nyte spa avdelingens idylliske innendørs atmosfære - som er som et tropisk drivhus. - med en cocktail i hånden. En annen grunn til å besøke Falkenberg er spaanleggets ”the retreat club” som flere ganger har vunnet prisen; Beste spa i Sverige. Du kan dessuten velge en rekke behandlinger som svensk massasje eller sandbehandling.

7. Arken Hotel & Art Garden Spa

På kysten av Gøteborg finner du idylliske Arken Hotel & Art Garden Spa. Et hotell, kunstgalleri og spa i symbiose. Spa avdelingen oser av kunst og naturen er tilstede i hver detalj. Fokuset er oase med spa-lounge, terapirom, solterrasse og mange små plasser til å nyte en kopp te og meditative øyeblikk. Her kan du  slappe helt av, samtidig som du kan dyrke yoga, mindfullness, core eller cardio. Spaet bruker de fem elementer som inspirasjon.

8. Hotel Tylösand  

Rett ved Halmstad, et av Sveriges mest populære sommehytte områder, ut mot vannet ligger Hotel Tylösand. Hotellet har et stort spa-område og er Sveriges største kunstgalleri rettet mot moderne fotokunst, og har et pulserende natteliv. The Spa er både innen-og utenfor fordelt på to etasjer. Underetasjen tillater alle hotellets gjester, mens andre etasjen har 18 årsgrense. Hotellet legger stor vekt på en miks av fest og avslappning. Så her kan du drikke drinker, eller se kinofilm i bassenget. Fra de store panoramavinduene kan du nyte utsikten over sanddynene som kurver seg ned mot havet.

Spa i Danmark:

9. Kurhotel Skodsborg

Kurhotel Skodsborg, ligger knappe 20 minutter nord for København. Stedets konsept er bygget på nordiske tradisjoner, natur, historie og skjønnhet. På spaet kan du nyte nordsjællands kystlinje, ta en spasertur langs vannet eller benytte deg av spahotellets mange treningsaktiviteter; som Crossfit, TRX eller yoga. Spa avdelingen er luksuriøs, og utsmykket med kunst og en fantastisk utsikt over landskapet. Nyt det utendørs boblebadet eller aromaterapi med SaunaGus.   Bilde: Kurhotel Skodsborg 

10. Læsø Kur

Dette er ikke et hotell, men du kan bo på et nærliggende hotell eller leie en hytte på Læsø. Læsø er mest kjent for sine saltsletter. Dette har Læsø Kur brukt i sine kur- og terapibasseng. Kurbadet inneholder flere forskjellige bassenger med forskjellig mengde saltinnhold. Kurbadet er særlig populært hos de med psoriasis, siden det salte vannet heler huden og sår. Nyt de skjønne omgivelsene og føl at kroppen helbredes.

11. Marienlyst Strandhotell

Spaopphold på kanten av øresund. Marienlyst Strandhotel er velvære på kysten av Danmark. Spa avdelingen er nyrenovert og rommer 1.600 m2. Spaet tilbyr 10 unike spa behandlinger, blant annet med naturprodukter fra Karmameju. Både opplagt som en overnatting eller til som dag-spa. Kombiner det med din København tur.

Se de beste hotellopplevelsene i København her.  

12. Hotell Vejlefjord 

”Slottet i Skogen”, som hotellet også kaldes. Leter du etter et luksuriøst spa opphold i Danmark, så skal du prøve Vejlefjorden. Her er ingenting overlatt til tilfeldigheten. Vejlefjord bruker naturen som pauserom. Bakgrunnsmusikken er spesialkomponert av ingen andre enn Niels Ejee, ledende på lydterapi i Danmark. Spahotellet har behandlinger som; skrubb, innpakkinger og et hav av helsebringende massasjer. Hotel Vejlefjord har lagt fokuset på termalbadet med syv unike basseng, der ild, is, oljer, lyd og lys spiller en rolle, og Thalasso Spa, som byr på sanseopplevelser for kropp og sjel.   

25. mars 2019
Mer om Øvrig

Geniale triks: Slik får du bilen trygt gjennom vinteren

Is på vinduene, frosne dører og en bil som ikke vil starte… Frost og snø fører ofte til problemer på bilen, men heldigvis er det mange måter å gjøre det lettere å komme gjennom vintersesongen - både for deg og bilen din. Vi har lagd den ultimate guiden til geniale bil-triks til vintersesongen. 

Slik unngår du innbrudd i jula

Jul og nyttår topper listen over innbruddstyvenes travleste periode, og hver år blir de mer spekulerte. Det setter huseierne på prøve. Få tre gode tips...

3 geniale triks som effektivt løser frostproblemene på bilen din

Frost fører ofte til problemer med bilen. Prøv en av disse tre effektive triksene for å gjøre det enklerer å komme gjennom den kalde tiden med bil.

Slik unngår du vinterens forkjølelse og influensa

Årets influensasesong er i gang. Her er ekspertenes tips til hvordan du kan minimere smittefaren.

10 ting du IKKE visste om reinsdyr

Reinsdyrkjøtt er bærekraftig. Rudolf er en jente og det er kun én folkegruppe som får lov til å drive med reindrift. Vi har samlet 10 fakta om reinsdyr...

Venter hundrevis av pipebranner i vinter

Hvert år rykker brannvesenet ut til over tusen pipebranner i Norge, og høysesongen nærmer seg.

Slik gjør du bilen høstklar

En ny sesong er over oss og det betyr regn, vind og glatte veier. Med ekspertenes fire tips sikrer du at bilen din har de optimale forholdene for å klare seg godt i den tøffe sesongen.

Derfor skal du huske å snu brannslokkeren

Dersom pulveret inne i apparatet klumper og forsteiner seg, kan du risikere å sitte med en brannslokker som ikke virker eller fungerer dårlig ved brann....

Kakerlakker på fremmarsj – slik holder du de ute

Kakkerlakker har blitt et økende problem i Norge de siste årene. Se her hvorfor og hvordan du blir kvitt de mobile insektene som sprer seg raskt.

15 unike overnattinger i naturen

Bo i et svevende telt i tretoppene, sov under stjernene i et fyrtårn eller lei din egen øy. I Sverige finner du flust av ulike overnattingssteder, ute i naturen, som du sent vil glemme.

5 smarte tips for å forhindre innbrudd i sommerferien

Innbrudd i boliger øker som regel i sommermånedene, men heldigvis finnes det enkle og gode løsninger for å holde tyvene unna der du bor.

Møll i klær og møbler – Slik blir du kvitt dem

Møll i boligen er en pest, men heldigvis kan insektene og larvene bekjempes. Her er 7 effektive måter å forebygge og bli kvitt dem. Redd klær og møbler...

Her er campingutstyret du bør huske til campingferien

Planlegger du å campe til sommeren? Det er mange ting å huske før man drar. Har du pakket nødvendig kjøkkenutstyr, oppvaskbalje, tørkestativ og husket lys? Se her vår liste på ting du skal huske når du skal nyte livet som campist.

De 6 beste hotellopplevelsene i København

Vi nordmenn elsker å reise til København. Topp ferien, ved å prøve en av disse fantastiske hotellene, for den beste hotellopplevelsen neste gang du...

Annonsørinnhold

Få en kanonpris på årets ferie

I fjor gjorde 180.000 kunder et kupp på billig overnatting i herlige omgivelser. Nå er det din tur.