Bilde: Getty Images

5 smarte tips for å forhindre innbrudd i sommerferien

Innbrudd i boliger øker som regel i sommermånedene, men heldigvis finnes det enkle og gode løsninger for å holde tyvene unna der du bor.

Når du reiser på ferie og skal kose deg, er det et godt råd å legge igjen alle bekymringer hjemme. Det gjelder også for selve hjemmet ditt.

I en pressemelding har Netatmo samlet fem smarte tips for å skremme unna innbruddstyvene og sikre boligen på best mulig måte:

1. Sett opp smarte sikkerhetskameraer ute og inne

Med et smart sikkerhetskamera kan du holde øye med boligen din selv om du har reist langt avsted på sommerferie. Du kan få utendørskameraer som er spesielt gode til å gjenkjenne unaturlige bevegelser, og som i tillegg kan skille mellom mennesker, dyr og biler. Et innendørskameraet er ofte utstyrt med ansiktsgjenkjenning, og vil umiddelbart oppdage det dersom det plutselig står en fremmed i gangen. Hvis noen beveger seg inn på eiendommen din – eller inn i hjemmet ditt – vil du raskt bli advart, uansett hvor i verden du befinner deg. Deretter kan du kontakte politiet ved behov.

2. Gi tyvene så mange hindringer som mulig

En solid inngangsdør med flere låser kan være effektivt for å holde innbruddstyvene unna. Jo flere hindringer tyvene møter, desto større er sjansen for at de gir opp. Dobbeltsjekk at inngangsdører, vinduer, garasjedører og verandadører er lukket og låst før du reiser. Se hva eks-innbrudstyv sier er husets største svakheter

3. Lyssensorer kan virke avskrekkende

Innbruddstyver jobber som regel om natten, og lys kan avsløre dem. Å installere et utendørskamera med et kraftig lys som slås på automatisk når det registrer bevegelser, kan skremme vekk inntrengere. For å gi inntrykk av at noen er hjemme, kan du bruke tiddstyrte lys innendørs, eller stille inn TV-en eller radioen til å skru seg av- og på til ulike tider av døgnet.

4. Gode naboer passer på

Å ha et godt forhold til naboen kan være ekstra kjekt når du skal reise på ferie. Naboen kan for eksempel tømme postkassen din, sjekke om vinduer og dører er lukket og låst, samt varsle deg de oppdager noe mistenkelig. Det er også bedre å legge igjen en ekstra husnøkkel hos en nabo du stoler på, fremfor å gjemme den i blomsterpotta eller under dørmatta.

5. Ikke fortell at du er borte på sosiale medier

I disse dager er det ikke uvanlig at innbruddstyver sjekker det de kan finne av informasjon om mulige mål via sosiale medier. Deler du et innlegg via en åpen profil som viser at du er på ferie, kan dette fungere som en invitasjon til tyven. Hvis det er viktig for deg å dele ferieopplevelsene dine på sosiale medier, bør du altså sørge for at profilen og innleggene dine kun er synlige for personer du stoler på.                 

16. juli 2019
Mer om Øvrig

Møll i klær og møbler – Slik blir du kvitt dem

Møll i boligen er en pest, men heldigvis kan insektene og larvene bekjempes. Her er 7 effektive måter å forebygge og bli kvitt dem. Redd klær og møbler med frost, støvsuger, insektmiddel og andre enkle triks.

Her er campingutstyret du bør huske til campingferien

Planlegger du å campe til sommeren? Det er mange ting å huske før man drar. Har du pakket nødvendig kjøkkenutstyr, oppvaskbalje, tørkestativ og husket...

De 6 beste hotellopplevelsene i København

Vi nordmenn elsker å reise til København. Topp ferien, ved å prøve en av disse fantastiske hotellene, for den beste hotellopplevelsen neste gang du...

Annonsørinnhold

Få en kanonpris på årets ferie

I fjor gjorde 180.000 kunder et kupp på billig overnatting i herlige omgivelser. Nå er det din tur.

12 fantastiske spahotell i Skandinavia

Ro i sjelen og velvære? Vi har samlet våre beste tips til spa i Norge, Sverige og Danmark som du bør besøke.

Vinn flott grill fra Landmann

Meld deg på Vi i villas fabelaktige nyhetsbrev, og vær med i trekningen av en splitter ny gassgrill fra Landmann!

Slik unngår du krøllete klær i kofferten

Det er super irriterende når du starter ferien med en alt for full koffert, fylt med krøllete tøy. Vi har derfor samlet noen tips til hvordan du kan unngå at klærne krøller seg i kofferten – og hvordan du kan rette ut krøllene, uten et strykejern hvis skaden allerede har skjedd.

Lur deg selv til å sovne på under 60 sekunder

Hvem har vel ikke drømt om å kunne et triks for å få sove? Farvel til søvnløse netter og lange timer med uutholdelige tanker om alt og ingenting. Her...

Disse ekle bakteriene visste du ikke at nye klær inneholdt

Visste du at nye klær kan være skitne? Så skitne at det er mer sikkert å handle i bruktbutikken.

Slik pakker du bilen perfekt til ferien

Å få plass til alt i bilen når familien skal på ferie er et potensielt mareritt. Vi gir deg ti tips til hvordan dere både får plass i bilen OG en god start på turen.

Vi søker deg som pusser opp

Pusser du opp hjemme eller bygger du nytt? Da er vi på jakt etter deg.

Hvorfor du ALDRI må bruke Q-tips i øret

Fjerner du ørevoks fordi du synes det er ekkelt? Ikke etter å ha sett denne videoen..

Ikea viser hvor lett det er å fikse kjærlighetsproblemer

Hvem sa at kjærligheten egentlig trengte å være så vanskelig?