Bilde: GettyImages

Slik gjør du bilen høstklar

En ny sesong er over oss og det betyr regn, vind og glatte veier. Med ekspertenes fire tips sikrer du at bilen din har de optimale forholdene for å klare seg godt i den tøffe sesongen.

Selv om høsten allerede er her med sin blåsende vind, byger og fargerike blader,kan sesongen raskt skifte til barskere vær og hagl - og det kan gi flere bileiere problemer. 

Duggen på bilens vinduer kan gjøre det umulig å se ut, vindusviskeren kan stoppe i kampen mot det skiftende været, og de kalde temperaturene kan bokstavelig talt gni lakken i stykker fordi mange ikke har lagt voks i tide. 

Derfor er det allerede nå en god ide å tenke på hvordan du sikrer bilen din mot høsten og vinterens typiske problemer. I en pressemelding gir Biltemas administrerende direktør Jacob Møller sine fire beste tips for hvordan du kan forberede bilen din for de kommende månedene med tøft vær. 

Se nedenfor.

4 tips for å få bilen din trygt gjennom vinteren. 

1. Ta vare på vindusviskeren 

Med sesongskifte kommer også en økt belastning på bilens vindusviskere, som skal tåle falne blader og store mengder nedbør, før snøen kommer dalende om et par måneder. En mindre sjekk av vindusviskerne dine kan være en viktig rolle for at bilen skal få en problemfri sesong. Kontroller vindusviskerne for å se om gummien er solid og at bladene ikke er ødelagt. Avslutt med å vaske vindusviskerne med en svamp, vann og litt vaskemiddel. 

2. Bytt olje på bilen 

Alle bileiere bør sjekke oljen på bilen sin jevnlig, som tommelfingerregel bør oljen skiftes en gang i året. Hvis oljen er i ferd med å bli gammel, er det viktig å skite i løpet av høsten. Gammel motorolje kan over tid bli tykk og treg, noe som gjør det vanskeligere for motoren å trekke rundt når man starter opp i iskaldt vær. 

3. Få duggfri bil 

For mange betyr kaldt vær duggete bilvinduer som begrenser utsikten. Det kan være plagsomt å kjøre med, men heldigvis finnes det en lett måte å løse problemet på Først og fremst skal du sørge for at du får ryddet i bilen din: Fjern alt fra sommeren som kan ha blitt liggende, badehåndkler, pikniktepper og gamle aviser, da det hele suger til seg fukt. Du kan også fjerne fukt ved å tørke av innsiden av frontruten med en anti-dugg klut eller ved å tørke med en klut med et par dråper vaskemiddel på. 

Les mer om hvordan du fjerner dugg fra vinduene.

4. Voks, voks, voks! 

Mange forbinder polering og voksing av bilen med våren og sommeren, der bilen skal ses og vises frem og dermed se så bra ut som mulig. Imidlertid glemmer mange at vinteren er hard på lakken, og at de fleste lakkbehandlinger fra våren har mistet noe av den beskyttende effekten når kulda oppstår. Med en voksbehandling på høsten kan du forlenge levetiden på den lakkforseglingen du allerede har. 

26. september 2019
Mer om Øvrig

Advarer: Dette kan du gjøre mot høy vannstand og flom nå

De to neste dagene er det ventet ekstrem høy vannstand flere steder i Norge. Sammen med mye vind kan dette gi skader langs hele kysten.

Geniale triks: Slik får du bilen trygt gjennom vinteren

Is på vinduene, frosne dører og en bil som ikke vil starte… Frost og snø fører ofte til problemer på bilen, men heldigvis er det mange måter å gjøre...

Slik unngår du innbrudd i jula

Jul og nyttår topper listen over innbruddstyvenes travleste periode, og hver år blir de mer spekulerte. Det setter huseierne på prøve. Få tre gode tips...

3 geniale triks som effektivt løser frostproblemene på bilen din

Frost fører ofte til problemer med bilen. Prøv en av disse tre effektive triksene for å  gjøre det enklerer å komme gjennom den kalde tiden med bil. 

Slik unngår du vinterens forkjølelse og influensa

Årets influensasesong er i gang. Her er ekspertenes tips til hvordan du kan minimere smittefaren.

Derfor skal du skifte til vinterdekk nå

Lørdag er siste frist for å skifte vinterdekk - snøen er på vei

9 smarte tips til å spare penger i hverdagen

Mangler du overblikk på hva du bruker pengene dine på? Vil du bli flinkere til å spare? Eller kanskje du bare vil ha mer penger du kan bruke på moro? Uansett hvilken grunn du har, vil du med disse 9 tipsene spare flere penger i hverdagen din.   

10 ting du IKKE visste om reinsdyr

Reinsdyrkjøtt er bærekraftig. Rudolf er en jente og det er kun én folkegruppe som får lov til å drive med reindrift. Vi har samlet 10 fakta om reinsdyr...

Venter hundrevis av pipebranner i vinter

Hvert år rykker brannvesenet ut til over tusen pipebranner i Norge, og høysesongen nærmer seg.

Derfor skal du huske å snu brannslokkeren

Dersom pulveret inne i apparatet klumper og forsteiner seg, kan du risikere å sitte med en brannslokker som ikke virker eller fungerer dårlig ved brann. 

Kakerlakker på fremmarsj – slik holder du de ute

Kakkerlakker har blitt et økende problem i Norge de siste årene. Se her hvorfor og hvordan du blir kvitt de mobile insektene som sprer seg raskt.

15 unike overnattinger i naturen

Bo i et svevende telt i tretoppene, sov under stjernene i et fyrtårn eller lei din egen øy. I Sverige finner du flust av ulike overnattingssteder, ute...

5 smarte tips for å forhindre innbrudd i sommerferien

Innbrudd i boliger øker som regel i sommermånedene, men heldigvis finnes det enkle og gode løsninger for å holde tyvene unna der du bor.

Møll i klær og møbler – Slik blir du kvitt dem

Møll i boligen er en pest, men heldigvis kan insektene og larvene bekjempes. Her er 7 effektive måter å forebygge og bli kvitt dem. Redd klær og møbler...

Annonsørinnhold

Få en kanonpris på årets ferie

I fjor gjorde 180.000 kunder et kupp på billig overnatting i herlige omgivelser. Nå er det din tur.