Problemer med å sovne
En enkel pusteteknikk kan få slutt på søvnløse netter. Bilde: iStock

Lur deg selv til å sovne på under 60 sekunder

Hvem har vel ikke drømt om å kunne et triks for å få sove? Farvel til søvnløse netter og lange timer med uutholdelige tanker om alt og ingenting. Her er svaret!

Søvnløshet

Vi har alle opplevd det: Lange, søvnløse netter der du snur og vender på deg i timevis uten å sovne. Lite er så ille som å ligge våken i sengen mens verden rundt deg snorker i vei. 

Hvis du er blant dem som har problemer med å sovne om kvelden, bør du forsøke denne metoden. 

Pusteteknikken som får deg til å sovne raskere

Teknikken heter 4-7-8, og er en pusteteknikk som ble oppfunnet av legen Andrew Weill fra Arizona. Teknikken brukes av folk som opplever stress-symptomer og panikkanfall – og også mot søvnløshet. 

Dr Weill utviklet teknikken med inspirasjon fra yoga, og beskriver metoden som både enkel, lett anvendelig og ikke spesielt tidskrevende. Den krever ikke noe utstyr annet enn deg selv og pusten din. 

Slik sovner du raskt

I følge Andrew Weill virker teknikken avslappende for nervesystemet i kroppen, og derfor beroliger den både spenninger og stressymptomer. Så hvordan gjør man det? Det er veldig enkelt, og krever kun seks enkle trinn: 

  1. Før du begynner skal du plassere tungespissen opp mot ganen, rett bak fortennene. Her skal den ligge hele tiden gjennom øvelsen.
  2. Pust kraftig ut gjennom munnen, så du framprovoserer en hvesende lyd. 
  3. Lukk så munnen og pust langsomt inn gjennom nesen, mens du teller til fire.
  4. Hold pusten mens du teller til syv. 
  5. Pust kraftig ut gjennom munnen nok en gang, også nå med hvesende lyd. Denne gangen teller du til åtte inni deg før du slutter å ekshalere. 
  6. Pust inn på nytt og gjenta prosedyren tre ganger, til du har pustet inn og ut totalt fire ganger. 

Hvordan fungerer 4-7-8-teknikken?

Grunnen til at denne teknikken fungerer er at den hjelper kroppen med å ta opp mer oksygen enn vanlig. Ved å ta opp en stor mengde oksygen hjelper du kroppens muskler og nervesystem til å slappe av. Samtidig restarter eller retter du opp en eventuell stressrelatert ubalanse i nervesystemet.

Når du føler deg stressa, er det nemlig ikke bare i hodet at tankene spinner. Hele kroppen blir påvirket av stressede perioder, og det setter seg mange steder enn du kanskje tenker på. Både hode, kropp, muskler og nerver kan påvirkes hvis du ikke passer på å slappe av.

Meditasjon med pusten

Pusteteknikken, som er utviklet fra yoga, kan også hjelpe deg på et mer spirituelt nivå. Du kan bruke pusten som en slags meditasjon som kan hjelpe deg med å koble av og finne roen. Mange mennesker har glede av meditasjon – kanskje det er noe for deg?

Kilde: nypost.com 

Les også: Dårlig belysning kan gjøre deg vintertrøtt. 

Vi vil gjerne holde deg oppdatert på nyheter, tips og triks til hjem og hage. Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

3. januar 2019
Mer om Øvrig

Venter hundrevis av pipebranner i vinter

Hvert år rykker brannvesenet ut til over tusen pipebranner i Norge, og høysesongen nærmer seg.

Slik gjør du bilen høstklar

En ny sesong er over oss og det betyr regn, vind og glatte veier. Med ekspertenes fire tips sikrer du at bilen din har de optimale forholdene for å...

Derfor skal du huske å snu brannslokkeren

Dersom pulveret inne i apparatet klumper og forsteiner seg, kan du risikere å sitte med en brannslokker som ikke virker eller fungerer dårlig ved brann....

Kakerlakker på fremmarsj – slik holder du de ute

Kakkerlakker har blitt et økende problem i Norge de siste årene. Se her hvorfor og hvordan du blir kvitt de mobile insektene som sprer seg raskt. 

15 unike overnattinger i naturen

Bo i et svevende telt i tretoppene, sov under stjernene i et fyrtårn eller lei din egen øy. I Sverige finner du flust av ulike overnattingssteder, ute...

5 smarte tips for å forhindre innbrudd i sommerferien

Innbrudd i boliger øker som regel i sommermånedene, men heldigvis finnes det enkle og gode løsninger for å holde tyvene unna der du bor.

Møll i klær og møbler – Slik blir du kvitt dem

Møll i boligen er en pest, men heldigvis kan insektene og larvene bekjempes. Her er 7 effektive måter å forebygge og bli kvitt dem. Redd klær og møbler med frost, støvsuger, insektmiddel og andre enkle triks.

Her er campingutstyret du bør huske til campingferien

Planlegger du å campe til sommeren? Det er mange ting å huske før man drar. Har du pakket nødvendig kjøkkenutstyr, oppvaskbalje, tørkestativ og husket...

De 6 beste hotellopplevelsene i København

Vi nordmenn elsker å reise til København. Topp ferien, ved å prøve en av disse fantastiske hotellene, for den beste hotellopplevelsen neste gang du...

Annonsørinnhold

Få en kanonpris på årets ferie

I fjor gjorde 180.000 kunder et kupp på billig overnatting i herlige omgivelser. Nå er det din tur.

Kvelningsfare: IKEA tilbakekaller barneprodukt

En ny rapport viser at produktet utgjør en kvelningsfare hos barn under bruk. Derfor oppfordrer Ikea nå alle kunder om å slutte å bruke produktet og...

Vinn flott grill fra Landmann

Meld deg på Vi i villas fabelaktige nyhetsbrev, og vær med i trekningen av en splitter ny gassgrill fra Landmann!

Slik unngår du krøllete klær i kofferten

Det er super irriterende når du starter ferien med en alt for full koffert, fylt med krøllete tøy. Vi har derfor samlet noen tips til hvordan du kan unngå at klærne krøller seg i kofferten – og hvordan du kan rette ut krøllene, uten et strykejern hvis skaden allerede har skjedd.

Hvorfor du ALDRI må bruke Q-tips i øret

Fjerner du ørevoks fordi du synes det er ekkelt? Ikke etter å ha sett denne videoen..

Ikea viser hvor lett det er å fikse kjærlighetsproblemer

Hvem sa at kjærligheten egentlig trengte å være så vanskelig?