Bilde: Getty Images

Slik unngår du innbrudd i jula

Jul og nyttår topper listen over innbruddstyvenes travleste periode, og hver år blir de mer spekulerte. Det setter huseierne på prøve. Få tre gode tips her for å holde tyvene ute. 

Den søte juletida er på vei, og det betyr at mange norske hjem står tomme når vi reiser på tvers og langs for å feire jula med nære og fjerne. Dette betyr høysesong for innbruddstyver.

Dessverre, hvis du vil holde tyvene borte, er det ikke alltid nok å bare låse døren. Tyver er mer spekulerte. 

Tidligere politibetjent og stortingsrepresentant Guro Angell Gimse forteller til Trønder Avisa at det enkle er nok det beste. 

– Noen av tiltakene kan være veldig enkle. Det enkleste er nok det beste. At det ser ut som det går folk i området rundt huset er det tydeligste tegnet på at det er folk hjemme. Det er en lettvint greie for en nabo å gjøre. Hør om en nabo kan måke snø og lage bil- og fotspor i snøen, sier Gimse. 

Uforberedte forstyrrelser 

Selv om innbruddstyvene har blitt grundigere i forberedelsene til innbruddet sitt, opplever alarmselskapet Supervision Alarmtechnik at de ikke kan ignorere uforutsette forstyrrelser. I en pressemelding gir de derfor sine beste råd for hvordan man kan unngå innbrudd i julen.  

Slik unngår du innbrudd i jula 

Hvis du vil unngå innbrudd i juleferie, er dette tre gode tips å følge: 

1. Unngå tomme innkjørsler og mørke stuer 

Gjør det vanskelig for tyvene å avkode om du er hjemme eller ikke ved å ha lyset og kanskje også la radioen stå på. Det er også en god ide å ha en bil stående. Lag eventuelt en avtale med en nabo som holder jul hjemme om å flytte bilen sin over i din carport. 

2. Se hva tyven ser

Gå rundt i huset og se gjennom vinduene dine for å se hva tyven ser. Hvis dyre bærbare datamaskiner ligger fremme, eller står det dyre designstoler rett ved vinduer, kan det være lurt å vurdere å flytte dem slik at de ikke er så lett å se for en tyv. 

3. Skilt med alarm 

Tyvene orienterer seg alltid om utganger og rømningsveier, siden deres største frykt er å bli sett. Ved å skilte tydelig om hvilket alarmutstyr du har kan det være nok til å skremme tyvene på forhånd. De vet nemlig godt hvilke alarmer de skal unngå, så hvis du har en avansert en, kan det være lurt å skilte med det. 

Noen alarmer har for eksempel en tåkekanon som gjør det vanskeligere for tyven å finne tyvegodset. En tåkekanon kan også gjøre det vanskeligere for tyven å være rask. 

 

14. november 2019
Mer om Øvrig

Geniale triks: Slik får du bilen trygt gjennom vinteren

Is på vinduene, frosne dører og en bil som ikke vil starte… Frost og snø fører ofte til problemer på bilen, men heldigvis er det mange måter å gjøre det lettere å komme gjennom vintersesongen - både for deg og bilen din. Vi har lagd den ultimate guiden til geniale bil-triks til vintersesongen. 

3 geniale triks som effektivt løser frostproblemene på bilen din

Frost fører ofte til problemer med bilen. Prøv en av disse tre effektive triksene for å gjøre det enklerer å komme gjennom den kalde tiden med bil.

Slik unngår du vinterens forkjølelse og influensa

Årets influensasesong er i gang. Her er ekspertenes tips til hvordan du kan minimere smittefaren.

Derfor skal du skifte til vinterdekk nå

Lørdag er siste frist for å skifte vinterdekk - snøen er på vei

10 ting du IKKE visste om reinsdyr

Reinsdyrkjøtt er bærekraftig. Rudolf er en jente og det er kun én folkegruppe som får lov til å drive med reindrift. Vi har samlet 10 fakta om reinsdyr...

Venter hundrevis av pipebranner i vinter

Hvert år rykker brannvesenet ut til over tusen pipebranner i Norge, og høysesongen nærmer seg.

Slik gjør du bilen høstklar

En ny sesong er over oss og det betyr regn, vind og glatte veier. Med ekspertenes fire tips sikrer du at bilen din har de optimale forholdene for å klare seg godt i den tøffe sesongen.

Derfor skal du huske å snu brannslokkeren

Dersom pulveret inne i apparatet klumper og forsteiner seg, kan du risikere å sitte med en brannslokker som ikke virker eller fungerer dårlig ved brann....

Kakerlakker på fremmarsj – slik holder du de ute

Kakkerlakker har blitt et økende problem i Norge de siste årene. Se her hvorfor og hvordan du blir kvitt de mobile insektene som sprer seg raskt.

15 unike overnattinger i naturen

Bo i et svevende telt i tretoppene, sov under stjernene i et fyrtårn eller lei din egen øy. I Sverige finner du flust av ulike overnattingssteder, ute i naturen, som du sent vil glemme.

5 smarte tips for å forhindre innbrudd i sommerferien

Innbrudd i boliger øker som regel i sommermånedene, men heldigvis finnes det enkle og gode løsninger for å holde tyvene unna der du bor.

Møll i klær og møbler – Slik blir du kvitt dem

Møll i boligen er en pest, men heldigvis kan insektene og larvene bekjempes. Her er 7 effektive måter å forebygge og bli kvitt dem. Redd klær og møbler...

Her er campingutstyret du bør huske til campingferien

Planlegger du å campe til sommeren? Det er mange ting å huske før man drar. Har du pakket nødvendig kjøkkenutstyr, oppvaskbalje, tørkestativ og husket lys? Se her vår liste på ting du skal huske når du skal nyte livet som campist.

De 6 beste hotellopplevelsene i København

Vi nordmenn elsker å reise til København. Topp ferien, ved å prøve en av disse fantastiske hotellene, for den beste hotellopplevelsen neste gang du...

Annonsørinnhold

Få en kanonpris på årets ferie

I fjor gjorde 180.000 kunder et kupp på billig overnatting i herlige omgivelser. Nå er det din tur.