Bilde: iStock

Slik unngår du krøllete klær i kofferten

Det er super irriterende når du starter ferien med en alt for full koffert, fylt med krøllete tøy. Vi har derfor samlet noen tips til hvordan du kan unngå at klærne krøller seg i kofferten – og hvordan du kan rette ut krøllene, uten et strykejern hvis skaden allerede har skjedd.

Krøllete klær i kofferten

Kanskje du har opplevd det før, du har vært så nøye på å pakke klærne pent ned i kofferten, men med en gang du kommer frem og tar den første trøyen opp av kofferten, så har den flere rynker enn en rosin.

Prøv en av disse 3 tipsene for når du pakker klærne neste gang, så unngår du kanskje at de ikke blir krøllete: 

1.Pakk klærne i papir

Når du pakker klærne så kan du prøve å pakk det inn i kjøkkenpapir før du bretter det. Papiret hindrer nemlig at tøyet kan får vedvarende folder. Det samme gjelder hvis du bretter klærne i vaskeposer.

2.Rull klærne

Når du pakker kofferten din så kan det være en god ide å rulle klærne. Da unngår du at det krøller seg og du kan faktisk få plass til mye mer i kofferten.

3.Pakk klærne i plastposer

Sist men ikke minst så forhindrer tynne plastposer også at tøyet ikke får brettekanter og streker. Du får det beste resultatet hvis du pakker klærne inn i helt glatte plastposer og eventuelt kombinerer dette med en av de to øverste tipsene. 

Slik retter du ut krøllene uten strykejern

Hvis skaden allerede har skjedd og klærne har blitt krøllete så kan du sprøyte litt vann på brettekanten med fingrene dine. Heng klesplagget på en kleshenger, slik at bretten kan rette seg ut når klesplagget tørker.

Hvis klærne dine veldig krøllete og hjelper det ikke å sprøyte litt vann på rynkene? La klesplagget henge på badet, samtidig som du tar en varm dusj. Damp påvirker nesten alle klær til å rette seg ut. Et lite smart tips er også å bruke rettetang – hvis du har et. Men vær forsiktig på sensitive stoffer.

28. februar 2019
Mer om Øvrig

Kakerlakker på fremmarsj – slik holder du de ute

Kakkerlakker har blitt et økende problem i Norge de siste årene. Se her hvorfor og hvordan du blir kvitt de mobile insektene som sprer seg raskt. 

15 unike overnattinger i naturen

Bo i et svevende telt i tretoppene, sov under stjernene i et fyrtårn eller lei din egen øy. I Sverige finner du flust av ulike overnattingssteder, ute...

5 smarte tips for å forhindre innbrudd i sommerferien

Innbrudd i boliger øker som regel i sommermånedene, men heldigvis finnes det enkle og gode løsninger for å holde tyvene unna der du bor.

Møll i klær og møbler – Slik blir du kvitt dem

Møll i boligen er en pest, men heldigvis kan insektene og larvene bekjempes. Her er 7 effektive måter å forebygge og bli kvitt dem. Redd klær og møbler med frost, støvsuger, insektmiddel og andre enkle triks.

Her er campingutstyret du bør huske til campingferien

Planlegger du å campe til sommeren? Det er mange ting å huske før man drar. Har du pakket nødvendig kjøkkenutstyr, oppvaskbalje, tørkestativ og husket...

De 6 beste hotellopplevelsene i København

Vi nordmenn elsker å reise til København. Topp ferien, ved å prøve en av disse fantastiske hotellene, for den beste hotellopplevelsen neste gang du...

Annonsørinnhold

Få en kanonpris på årets ferie

I fjor gjorde 180.000 kunder et kupp på billig overnatting i herlige omgivelser. Nå er det din tur.

12 fantastiske spahotell i Skandinavia

Ro i sjelen og velvære? Vi har samlet våre beste tips til spa i Norge, Sverige og Danmark som du bør besøke.

Vinn flott grill fra Landmann

Meld deg på Vi i villas fabelaktige nyhetsbrev, og vær med i trekningen av en splitter ny gassgrill fra Landmann!

Lur deg selv til å sovne på under 60 sekunder

Hvem har vel ikke drømt om å kunne et triks for å få sove? Farvel til søvnløse netter og lange timer med uutholdelige tanker om alt og ingenting. Her er svaret!

Disse ekle bakteriene visste du ikke at nye klær inneholdt

Visste du at nye klær kan være skitne? Så skitne at det er mer sikkert å handle i bruktbutikken.

Slik pakker du bilen perfekt til ferien

Å få plass til alt i bilen når familien skal på ferie er et potensielt mareritt. Vi gir deg ti tips til hvordan dere både får plass i bilen OG en god...

Vi søker deg som pusser opp

Pusser du opp hjemme eller bygger du nytt? Da er vi på jakt etter deg.

Hvorfor du ALDRI må bruke Q-tips i øret

Fjerner du ørevoks fordi du synes det er ekkelt? Ikke etter å ha sett denne videoen..

Ikea viser hvor lett det er å fikse kjærlighetsproblemer

Hvem sa at kjærligheten egentlig trengte å være så vanskelig?