Annonsørinnhold

Garasjedrøm på 1-2-3

Kristian og Christina bygger drømmegarasjen selv.

Drømmer du om egen garasje? Et eget sted til bilen, syklene, skiene, arbeidsbenken og god plass til oppbevaringskasser? Det gjør Kristian og Christina også, og de to er i ferd med å gjøre drøm til virkelighet. Prosessen fra tanke til bygging av garasje kan være noe overveldende i starten, men en ny garasje trenger absolutt ikke være hokus pokus.  

I Vi i Villa kan du følge familien gjennom deres garasjeprosess, få inspirasjon til garasjemodeller, og tips og råd til søknader og byggetillatelse. I en serie på i alt fem deler kan du følge deres reise, fra idé til papirarbeid, byggestart og til slutt en fiks ferdig garasje. I tillegg vil familien dokumentere og filme hele prosessen, og du kan følge med her.

Slik så uteområdet til Kristian og Christina ut før byggeprosessen

 

Snøhull med lagringsplass i hagen

Det er vinter og hjemme i Asker har Kristian og Christina så smått begynt å gjøre garasjedrømmen til virkelighet. I tillegg til disse to består familien av Pontus (8), Ola (3,5), Oliver (1), to hunder og to biler. Sånt blir det gjerne plassmangel av.

– Vi har pulker, ski, snøfreser, firehjuling og mye turutstyr. Vi trenger mer oppbevaring først og fremst, forteller paret.

 

Plassmangel: Frem til garasjen står ferdig fungerer området under verandaen som provisorisk lagringsplass.

 

– Vi bor i et snøhull og er lei av å skrape snø. Men vi trenger også mer lagringsplass, nå er mye stuet under verandaen og rundt forbi, fortsetter de.

Familien har drømt om egen garasje lenge, og planla å skaffe seg en allerede før de flyttet inn i huset. Målet var egentlig å bygge garasje forrige sommer, men, som Kristian og Christina allerede har erfart, ting tar litt tid.

Valg av garasje

Familien hadde sett for seg hvordan drømmegarasjen skulle se ut, og Kristian begynte drodle ned noen idéer. Drømmen består av en stor garasje med god plass til bilene, rikelig med oppbevaringsplass og redskapsbod.

– Jeg har en annen idé også da, jeg drømmer om en guttestue, smiler Kristian lurt.

Om det blir noe av hviler på det fremtidige oppbevaringssystemet Christina har i tankene.

– Jeg er så lei av at man må flytte på alle syklene for å komme frem til gressklipperen. Nå står alt ute i regnet, fortsetter Christina, i en noe oppgitt tone.

Selv om Kristian hadde tegnet noen idéer, fant paret tidlig ut at de trengte litt ekstra hjelp. Valget falt på Igland Garasjen. Folkene hos Igland Garasjen fortsatte på Kristians tegninger og sendte dem i retur sammen med 3D-tegninger og filmer, slik at paret kunne se hvordan garasjen ville se ut.

Etter at Igland Garasjen kom inn i bildet ble det satt fart på prosessen, og valget av garasje ble klart; modellen Hushovd. Hos Igland Garasjen kan man velge hvor mye man ønsker å gjøre selv, enten man vil ta hele styringen eller få garasjen levert ferdig montert. Kristian og Christina har valgt en mellomting og bestilt ferdige elementer som de skal montere sammen selv.

– Jeg har ikke bygget noe siden trehytta da jeg var 12, flirer Christian, men lar seg tilsynelatende ikke skremme av den grunn.

Hvordan det går med Christian og Kristina kan du følge med på her i Vi i Villa. I neste del forteller paret om byggetillatelse, regler og en stor bunke papirarbeid.

Veien til ny garasje 

  • Vi i Villa følger Kristian og Christina som bygger garasje selv

  • Serie i fem deler som følger garasjebyggingen fra start til slutt

  • Leverandør: Igland Garasjen

  • Garasjemodell: Hushovd

  • Følg familien under “Veien til ny garasje”

 

Annonsørinnhold: Dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio for Igland Garasjen. 

22. mai 2018
Mer om Veien til ny garasje
ANNONSØRINNHOLD

Fra garasjedrøm til papirarbeid

Gode tips til deg som skal søke om byggetillatelse til garasje.

ANNONSØRINNHOLD

Blogg: Klar, ferdig, bygg! Kristian og Christina tar fatt på garasj...

Garasjen er levert og nå begynner det å ligne noe.

Annonsørinnhold

Blogg: Garasjedrømmen blir til: Arbeidet er i gang!

Kristian og Christina bygger garasje selv, og har nå begynt på grunnarbeidet.

ANNONSØRINNHOLD

Blogg: Garasjen begynner å ta form!

Kristian og Christina har tatt fatt på både vegger og tak. Se video.

Foto: Igland Garasjen
ANNONSØRINNHOLD

Skal du bygge garasje? Dette må du vite om grunnarbeid

Før grunnarbeidet kan starte er det noen ting som er lurt å vite.

ANNONSØRINNHOLD

Dette må du tenke på når du bygger garasje selv

Kristian og Christina bygger garasjen selv – og her er deres beste tips og triks.